Sensommarbukett i eld och pastell och färgerna krockar fint

Sensommarbukett

Sensommarbukett – det är dags för dem nu och även om jag inte trodde det skulle bli några i år så – jo. Det var bristen på dahlior som gav tanken i våras. Vad ska jag ha i mina buketter i sommar? Dahliorna gillade inte min behandling, snarare bristen på omsorg och gav till största…

Läs mer

Jubel och klong – presentkortet som inte blev

Jubel fylld med tulpaner

Jubel – jodå det kom som ett mail i brevlådan, återkommer till det. Jag skulle fått ett presentkort när jag fyllde år. Men det kom aldrig till min son som beställt på nätet. Istället utlöste han en bugg någonstans mellan Klarna och företaget han skulle handla hos visade det sig när han ringde dem. Det…

Läs mer

Narcissbukett när påsken städas ut

Narcissbukett

Narcissbukett de luxe och doften är ljuvlig. Häggen är en bra kompis och blomklasarna liknar små pärlhalsband med grönvita pärlor. Just nu går det att fynda narcisser till efter-påsk-pris när påsken städas bort från plantskolorna. Det är lite sorgligt på ett sätt att de börjar blomma ute i april och sen under maj men vi…

Läs mer

Höstbukett som jag älskar och blandat smågodis

Höstbukett med fröställningar

Höstbukett – en av de där skälvande sista om man tänker att blommande blommor ska ingå. Fast redan då – mitten av oktober – så kunde jag inte låta bli frukt- och fröställningar i buketten. Nu på hösten är olika astrar väldigt fina och tacksamma i bukett. Jag klarar de hyfsat inne med hjälp av…

Läs mer

Julblommor och gran nu kan julen komma

julblommor 2019

Julblommor – än så länge är det min måste avkoppling. Och i år ville jag ha högre kärl eller snarare lättare att vattna i kärlen. Skålar på fot fungerar bra då. Granen å andra sidan var en pärs att få upp. In kom den utan problem. Men att få den rak i julgransfoten blev en…

Läs mer

Fyrverkeri en explosion i dämpande färg

Högsommarblomning - färger och former i samklang

Fyrverkeri – kort, intensivt, jag tänker fyllt av färg och alla färger samtidigt. Börjar med att titta bland mina bilder för ärligt… ..jag kan inte komma på något fyrverkeri i färg. Alla färger finns där men jag håller dem ofta åtskilda eller i samklang med en komplementfärg. Medvetet beslut? Njae det blir mest så. ..så…

Läs mer

Kransbindning och annat naturligt

Kransbindning - Små buketter ca 5 grenar i varje

Kransbindning Kransbindning – så här gör jag… Kanske för jag gärna klarar av det tråkigaste momentet först, går vidare till det näst mest tråkiga tills jag är vid målsnöret – det roligaste till sist. Det är en strategi jag tillämpat hela livet. När jag var liten och man skulle äta upp allt på tallriken till…

Läs mer

Regn mest hela dan

Pionbukett, peony bouquet

Regn, äntligen regn… Regn – först igår eftermiddag och idag, måndag, mest hela dagen. Evigt tacksam att det äntligen regnar för nu var det knuspertorrt. Vid det här laget hade det till och med börjat hänga i vissa våtbäddar. Jag drog på mig regnstället och gick ut för att strö snigelmedel i förmiddags. Det kändes…

Läs mer

Påskbukett i farmors karaff

Påskbukett - Glad Påsk med tulpaner och olvon

Påskbukett i karaff när vaserna är nerpackade Påskbukett – den är oftast allt annat än gul hos mig… Det blev blommor när jag var färdig med besöket hos handkirurgen i onsdags. Dock inga gula – gula tulpaner är ett elände för mig som allergiker. Men en underbar vitrosa dubbel tulpan, vita ranunkler och skirt grönt…

Läs mer

Ett kuvert med frö – harört i fokus

Ett kuvert med frö - Bupleurum longifolium, långbladig harört

Ett kuvert med frö – nu är det dags att så Ett kuvert med frö kom i veckan det var årets beställning från trädgårdsamatörerna. Alltid ett lotteri… Fanns fröerna jag ville ha kvar, eller var vi många som önskade samma så att jag blev utan? Första namnet i listan över levererade gjorde mig glad. Och…

Läs mer

En fröjdefull jul åt oss alla

fröjdefull jul - blommor till julbordet

Den goda Julen – en fröjdefull jul ..hoppas jag har landat hos er också. En fröjdefull jul är lugn och avstressad om jag får välja. En fröjdefull jul är god mat och familjen så klart. Nu hoppas jag ni är klara med alla bestyr både roliga och kanske mindre roliga. Har du stannat upp och funderat…

Läs mer

buketter överallt

Har du inga prydnadssaker?   En fråga jag fick av dottern när vi höll på och ställde i ordning för mäklarfotografering. Kort och gott – nej, väldigt få eller faktiskt inga. Allt glas och keramik som jag älskar och har mycket av har ändå en funktion. Skål, ljusstake, vas eller något annat. Så i alla…

Läs mer