Julblommor och gran nu kan julen komma

Julblommor och gran nu kan julen komma

Julblommor – än så länge är det min måste avkoppling. Och i år ville jag ha högre kärl eller snarare lättare att vattna i kärlen. Skålar på fot fungerar bra då. Granen å andra sidan var en pärs att få upp. In kom den utan problem. Men att få den rak i julgransfoten blev en utmaning. Men skam den som ger sig…

julblommor 2019
julblommor 2019

Amaryllis i bunt och grönt från skogen – julblommor

Två buntar amaryllis för jag hade så svårt att välja och på det, som vanligt, grönt i många sorter. Jag plockade lingon-, blåbär- och enris, hittade en nedfallen tallgren och så grannens murgröna som växt långt utanför deras gräns och sen frösådda idegranar på det… Och om du tänker på allemansrätt och vad man får plocka så är marken vår. Men det jag har plockat ska komma till användning så därför blev det stor volym av det gröna och det är så jag vill ha det.

julblommor 2019
julblommor 2019

Julkort och julhälsning

Ja i år fick jag komponerat ihop ett julkort. Och dessutom ett som är enkelt att skicka digitalt.

Snart jul – eller nu ÄR det jul!

Det går fort nu men dan-före-dan blev en ledig njutardag. Det som eventuellt inte är klart får vara, det finns bara två saker till jag vill göra nämligen griljera skinkan och koka knäck. Både för doftens och känslans skull. Jag njöt så in i att skinkan griljerades idag och knäcken är okokt… ..Och idag är det julafton. Inlägget länkar jag till Trädgårdsfägring och temat ”Vi har ett resultat” och det tänker jag att mina blommor är – ett resultat.

God Jul och Gott Nytt 2020!!


15 thoughts on “Julblommor och gran nu kan julen komma”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.