Påskbukett i farmors karaff

Påskbukett i farmors karaff

Påskbukett i karaff när vaserna är nerpackade

Påskbukett – den är oftast allt annat än gul hos mig… Det blev blommor när jag var färdig med besöket hos handkirurgen i onsdags. Dock inga gula – gula tulpaner är ett elände för mig som allergiker. Men en underbar vitrosa dubbel tulpan, vita ranunkler och skirt grönt olvon går minst lika bra. Dock var det svårare att hitta en lämplig vas.  Haken är att de allra flesta av mina vaser är nerpackade i en flyttlåda. Av det 10-tal som finns framme passade ingen. Men i ett skåp jämte flyttlådan stog ett antal kaffekannor och karaffer av äldre modell.. Och varför inte ha multifunktion på grejerna?

Påskbukett - Glad Påsk med tulpaner och olvon

Istället för saft… rosa tulpaner rinner ur karaffen 

Fota i snö och solsken

Egentligen räcker det med det ena av de två – snö och/eller solsken för att kameran ska få svårt att exponera. Men jag ska visa er ett par små superhjälpmedel i ett kommande inlägg som båda är lätta att ha med. När jag fotade buketten tänkte jag på ett annat påskarrangemang…, det hade inte gått att göra igår som vinden rev och slet.

Påskhelg med frösådd och bilvård

Påskhelgen blir en arbetshelg! Jag ska byta bil och behöver städa och fixa till den gamla som ska säljas. Men det är rätt tråkigt så mellan varven kommer det också bli frösådd. Normalt sett skulle jag ha sått en hel del sommarblommor, kål, sallat mm i brätten. I år har jag väntat på grund av kylan. Men nu ska det sås! Jag har också sått de sista perennfröerna, de varmgroende som mår bra av att torka till lite mer och som kan ruttna om de sås för tidigt och ställs ut. Det sista är ju ett väldigt vanligt råd… Så och ställ ut så gör vintern sitt. Det där ’sitt’ kan resultera i groddar men också i sämre resultat. Så i år testar jag att vänta.

Önskar dig en härligt solig och Glad Påsk!35 thoughts on “Påskbukett i farmors karaff”

 • Så vakker bukett og vase i snøen! Gamle vaser er så fine, og de fungerer like godt som nye vaser. Lykke til med bytte av bil.
  Jeg har omtrent ikke sådd noe i år, for det har ikke blitt tid til det. Jeg sådde dagliljer for noen uker siden, og de har kommet hurtig opp. De ser en virkelig, for de frøene er så store.

  Ha en fortsatt god påske, Carina!
  Klem, Marit

  • Tack Marit!

   Det hade varit skönare att åka till Hemsedal efter påsk men jag får pröva att sälja bilen. Annars tar bilfirman in den – det känns som en skön back-up. Har aldrig prövat att så dagliljor men det låter spännande. Kanske får man en alldeles egen sort 🙂

   Tack detsamma! Kram, Carina

 • Så snygg din blogglayout är Carina! Och det blev ju hur vackert som helst med blommorna i farmors karaff. Och buketten är helt i min smak. Vita ranunkler är något av det vackraste jag vet och tillsammans med dom läckra dubbla tulpanerna och det gröna olvonet … super! En riktig vårlängtansbukett!

  Det låter som om du har fullt upp i helgen. Lycka till med bilen och så får du försöka ha en skön påsk också 🙂

  Kram Anita

  • Tack Anita!

   Jag sprang på ett tema som jag gillade rätt bra. La ner tanken på att skapa eget. Men en sak retar mig – har inte hittat en widget för att skapa en blogroll över bloggar jag följer. Och den där lilla pilen längst ner i högra hörnet, snabbfunktion för att komma tillbaka till toppen verkar inte heller finnas. Men jag har mailat skaparna.

   Det var nog odlarnas favorit också, eller kundernas… De vita ranunklerna kostade 50% mer än de gula. Men jag blev helnöjd med buketten. Roligt att du också gillar den.

   Jodå – jag ska njuta! Solstolen som hade en spricka i trät är fixad och dynan ligger redo innanför dörren. Idag ser det dessutom vindstilla ut. Igår var vinden för stark och kall för att det skulle vara njutbart och för en gångs skulle var det skönt med glasögon mot all sand som yrde…

   Ha en skön Påsk du också! Kram, Carina

 • Hvilken fin buket . Den passer godt til kanden – og omvendt.
  Kan du ikke tåle gule tulipaner – men andre farver? Er det alle gule blomster?
  God arbejdspåske – du har nok at se til.
  Mange hilsener Lisbeth

  • Tack Lisbeth!

   Gula tulpaner i alla former och nyanser är erkänt dåliga för allergiker. En del säger att det är doften?? men jag gissar ändå på pollen. De har mer pollen än de flesta andra. Jag kan känna av andra tulpaner också men gula är värst.

   Haha… jo jag ska roa mig – not! med bilen 😉

   Tack detsamma! Carina

 • Hej Carina!
  Fint med kannan och en alldeles ljuvlig vårbukett. Hoppas du hinner med både bilvård och sådder.
  Ha en härlig Påsk!
  Marika

  • Tack Marika!

   Kul att du också gillar kombinationen. Jag var lite desperat en stund innan jag flyttade blicken till skåpet. Men sen blev jag helnöjd.

   Tack detsamma! Carina

  • Tack Maria!
   Jag gillar att den känns lätt och luftig. Blev nöjd med buketten och vasen också till slut 🙂 Idag ska jag börja med bilen – hittills har jag mest njutit av vädret.

   Kram, Carina

 • Underbar påskbukett! Själv har jag en bukett med rosa7vita små tulpaner och en med cyklamen/gula. Både köpta på ICA, våra två blomsterhandlare som tidigare fanns i Hemse 1,5 mil härifrån har slagit igen. Jättetrist!!
  Buketten var underbar, men ändå vackrare var alla irisarna från förra året. Jag längtar något otroligt efter den tiden – men i går natt fick vi snö igen. Visserligen ett tunt lager men det verkar som om en del ligger kvar, för kallt är det fortfarande …..
  KRAM/Susie

  • Tråkigt när mindre och lokala handlare slår igen. Gissar att det oftast beror på att någon stor kedja etablerat sig… Irisarna var och är faktiskt jättefina. Jag har bara inte plockat av några i år. Nu är det ju april och då ska vädret variera 😉

   Ha det gott! Carina

 • Vakker bukett i vakker ”vase”. Alt behøver ikke være gult, nei.
  Jeg bruker påsken til å så, prikle, og plante i potter for harde livet, samtidig som jeg har jobbepåske og besøk.
  Alt går seg til på et vis!

  God påske!

  • Tack! Påsken är så himla bra med sina dagar men att du hinner jobba också… jag är imponerad 🙂

   Tack detsamma! Carina

 • Underbar vas, och underbar bukett! Inte behvöer det vara gult heller, bara för att det är påsk. FÖr mig funkar rosa alltid 😉

  Önskar dig en fortsatt fin påsk!
  Kram Gunilla

  • Tack Gunilla! Rosa fungerar alltid här också. Och frågan jag funderat på många gånger – hur många rosa pioner kan man försvara i rabatten…? Den får aldrig något svar 🙂

   Tack detsamma! Kram, Carina

 • Hej Carina!

  Vilken vacker bukett och en förtjusande bild!

  Och ny bloggdesign, synnerligen trevlig får jag säga. Jag skulle så gärna också byta men jag törs inte ens tänka tanken på att klara ut det, skulle förmodligen spoliera allt .

  Spännande med paket från Glendoick, vi får väl ett blogginlägg om innehållet?

  Kram!

  • Hej Gunilla!

   Tack! Du skulle säkert fixa ett byte galant. Man behöver bara ta det lugnt och se till att det finns en back-up att gå tillbaka till. Jag ska göra en lista så småningom. Just nu ser de inte så kul ut där de står och dricker vatten i plastbackar.

   Kram, Carina

 • Härlig bukett och kannan perfekt som vas. Jag väljer ofta kanna även om mina andra vaser inte är nerpackade.
  Om jag få föreslå en liten justering på din nya blogg så skulle det vara att slilppa fylla i namn, epost och websida på nytt varje gång jag vill säga nåt. Det är smidigare om uppgifterna sparas när man väl fyllt i dem en gång.,
  Ja det så bra och lycka till med bilen!
  /Anette

  • Tack Anette! Funderade på varför jag inte tänkt på kannor tidigare 🙂

   Det är nog en justering som jag inte har kontroll över. Detsamma har hänt mig på alla bloggar på blogger. Det är evigt irriterande. Vet inte om det har med nya datalagen – GDPR – att göra eller om det är en inställning i mitt id som ändrats. Det är i vart fall inget jag ändrat här. Borde vara en inställning typ – aktivera ifyllningsigenkänning i webläsaren eller liknande…

   Kram, Carina

 • Verkligen en superlyckad kombo 🙂

  Snygg ny sida du har ordnat. Jag har funderat att ändra min med men när jag satt med TrädgårdsFägrings sida så insåg jag att jag nog inte kommer att ändra för det är ju inte helt lätt!
  En eloge till dig 🙂

  Ha en fin fortsatt påskhelg och i nästa vecka kommer vårvärmen!

  //Veronica

  • Tack Veronica! ..och tack igen 🙂 Det tar helt klart tid och sen är det smådetaljer som jag vill ha men som sällan framgår om ett nytt tema stöttar. Men nu har jag löst hur jag kan återskapa blogglistan och lite annat smått och gott 🙂

   Idag får vi njuta av solen! Kram, Carina

 • Så fin bukett underbara blommor i den vackra kannan effektfullt blir det även mot den vita snön .Jag ska sätta mina blomster fröer vecka 15 det brukar jag alltid göra det blir Tagetes bland annat..Ha det gott/Margareta

  • Tack Margareta!

   Tror egentligen det är bra att vänta lite till. Men jag måste iväg på en resa så jag tajmar efter hur de ska gro och sen skolas om. Man får va om sig och kring sig ibland 🙂

   Tack detsamma! Carina

 • Vilken vacker bukett! Jag ser framemot att läsa kommande tips om fotografering i sol och snö – hoppas jag kan lära mig ett och annat.
  Önskar dig en fin ny vecka!
  /Nora

 • Vilken jättefin bukett. Den hade passat mig också – gillar färgkombinationen.

  Ser fram emot att få läsa dina fototips. Hoppas att det gick bra med bilstädningen. Jag kände att det var väldigt trevligt med lov, så jag har tagit flexledigt på fredag, så nu har jag fyra lediga dagar att se fram emot 😀

  Solsken
  Linda

  • Tack Linda! Det var så fint väder i helgen att jag satt mer i solstolen än jag städade bil. Men nu är jag nästan ikapp 🙂 Långhelg är himla skönt.

   Kram, Carina

  • Tack Laila! De gula tulpanerna står ute i en grå kruka. Men frågan är om de kommer klara av alla nattfrost som har varit ute ett antal nätter.

   Kram, Carina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.