fröjdefull jul - blommor till julbordet

En fröjdefull jul åt oss alla

Den goda Julen – en fröjdefull jul

..hoppas jag har landat hos er också. En fröjdefull jul är lugn och avstressad om jag får välja. En fröjdefull jul är god mat och familjen så klart. Nu hoppas jag ni är klara med alla bestyr både roliga och kanske mindre roliga. Har du stannat upp och funderat på… ..för vem gör jag det här? Julen är väl en tid när vi gör mycket för andra som vi tror att dem vill ha det. Och kanske är det så, eller kanske inte?

Min jul

Min goda jul består av en sak som jag själv verkligen vill. Skinkan har fått flytta till ett par dagar innan. Tröttnade på att vänta medan ögonlocken föll ihop på att skinkan skulle bli klar dan-före-doppareda’n. Visst var det mysigt att ta den första varma skivan på en vörtmacka, lite julmust och en lille-en men oftast hann klockan bli för mycket. Och varför inte mysa över fler da’r?

Fler saker som flyttats för en fröjdefull jul

Granen likaså för var fick jag det ifrån att den MÅSTE tas in dagen före just doppareda’n? Det var fantastiskt skönt när min dotter kom i lördags och undrade om vi kunde ta in granen. Nu har jag och morronkaffet umgåtts tillsammans med granen i flera dagar, underbart.  Nu finns det en sak som jag verkligen gillar att göra och det har bliviti min tradition. Strunt samma om det är mycket, litet eller mycket lite kvar att göra så vill jag göra blommor till julbordet. Det känns så underbart lyxigt att strunta i mat, klappar och allt annat. Göra något grönt och vackert. Julens blommiga mindfulness..

20151223_0002-blomsterarrangemang-jul

Blomsterarrangemanget som ska pryda julbordet med amaryllis, alstromeria och lite till, plus det som naturen bjuder runt hörnet

Köpt eller gjort spelar ingen roll men godis, lite godis och choklad behöver man. En bit eller två som eftertänksamt får smälta, vänta på smaken däri. Violpralinen innehöll en ljuvlilg violtryffel… Lovar har inte smakat nå’n mer.

20151223_0004-4

Till sist en hälsning till dig som läser här…

20151223_0001-4

Önskar dig en riktigt fröjdefull och God Jul!

11 Kommentarer

 1. Anita den 24 december, 2015 kl 14:32

  Visst kan man väl ändra på traditionerna, det blir ju istället nya trevliga traditioner. Fast här gjordes skinkan igår och avsmakades vid tolvslaget till tonerna av Jussi Björlings O Helga natt.

  Vilken oerhört vacker blomsteruppsättning. Julblommorna är det viktigaste för mig, där lägger jag nog mest pengar i juletid. Gör också min egen blomsteruppsättning till julbordet. Den står i uterummet om nätterna så den brukar hålla in i februari. Men … din är makalöst vacker. Och godis … naturligtvis 😉

  En riktigt God Jul till dig och de dina önskar jag!

  Kram Anita

  • Carina den 26 december, 2015 kl 10:51

   Tack Anita! Ja det viktigaste är ju trots allt att vi njuter 🙂 Och tänk att det finns fler ’stollar’ som tycker blommorna är viktigast… Men det är en lyxig avkoppling att göra det där.

   God fortsättning! Kram, Carina

 2. Marit den 24 december, 2015 kl 14:36

  Så vakre dekorasjoner du har! Alstromeria og Amaryllis i sammen var nydelig. Jeg ønsker deg og dine en riktig god og fredelig jul, og et godt nytt år!

  Klem, Marit

  • Carina den 26 december, 2015 kl 10:53

   Tack Marit! Tycker om Alstromeria och vissa röda varianter passar väldigt bra till jul. Alltid lika spännande att se vad som kommer med hem. Julrosen jag såg hos dig kommer nog inspirera tror jag…. 🙂

   God fortsättning! Kram, Carina

 3. Kristinas oas den 25 december, 2015 kl 21:32

  Önskar dig och familjen en god fortsättning på julhelgen! Det är bra att fundera för vems skull man gör saker även annan tid på året. ; ) Till barnens glädje tog vi in granen tidigt här också. Julbuketten var oerhört vacker, hoppas den håller riktigt länge.
  Kram Kristina

  • Carina den 26 december, 2015 kl 10:55

   Tack Kristina! Vi började för flera år sedan, min son tyckte att alla blev griniga när vi gjorde allt i slutet. Och förutom att alla är gladare så hinner vi njuta mer och längre.

   God fortsättning! Kram, Carina

   • Kristinas oas den 27 december, 2015 kl 11:25

    Visst är det skönt att få det lugnare de där dagarna före julen. 🙂
    Kram Kristina

 4. martaronyai den 26 december, 2015 kl 09:51

  Vilka underbara julassesoarer! Önskar dig det samma, god jul och gott nytt år!
  Kram
  Marta

  • Carina den 26 december, 2015 kl 10:56

   Tack Marta! Önskar dig och familjen detsamma! Kram, Carina

 5. Rost och rädisor den 26 december, 2015 kl 11:57

  Alltid bra att stämma av och då och då och ställa sig frågan för vem man gör saker och ting. Snyggt med tall i arrangemanget.
  God fortsättning
  Anette

 6. Katarina/En grön sida den 30 december, 2015 kl 10:00

  Så klokt att inte bara följa utan faktiskt ställa frågor och finnan nya sätt som bättre passar här och nu. Underbart jularrangemang och chokladpralinerna ser lockande lyxiga ut. Viol… smaken, doften, ja, den får väl – med rätta – kallas blommig, haha!

  Jag försöker komma in och läsa ditt inlägg om svampar men så fort jag klickar på rubrik eller ”continue” så hamnar jag på en sida som säger att inlägget inte finns. Jag försöker igen…

  God fortsättning…

  kram
  /Katarina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.