Jubel fylld med tulpaner

Jubel och klong – presentkortet som inte blev

Jubel – jodå det kom som ett mail i brevlådan, återkommer till det. Jag skulle fått ett presentkort när jag fyllde år. Men det kom aldrig till min son som beställt på nätet. Istället utlöste han en bugg någonstans mellan Klarna och företaget han skulle handla hos visade det sig när han ringde dem. Det är för övrigt alltid kul när det visar sig att det är buggar det är väl programmeraren i mig nånstans.

Presentkort – jamen vad ska jag önska mig? Så vi kom fram till att ett nytt presentkort kanske var lika bra ändå. Men så fick jag ett mail – äntligen är den här… Och för en gångs skull tog jag och kollade vad som äntligen kommit och jag gillade det väldigt mycket.

Jubel fylld med tulpaner
Jubel fylld med tulpaner, löjtnanshjärtan och gräs

Jubel

Så just nu sitter jag och tittar på en ny vas ’Jubel’ som jag gillade väldigt mycket direkt jag såg den. Och plötsligt kändes det som det fanns en riktig mening med den där buggen. Nu kunde jag istället beställa direkt från företaget och vi är nöjda alla 3. Jag som fyllde år och barnen som skulle ge. Sonen sa – alltså presentkort är ju inte så kul..

Vasen är en kombination av en blomsterfakir, kenzan, och vas. Små hål, 14 till antalet för växter att stickas ner i. Vasen är formad som en båt, en låg pråm. Den här kombinationen ger oändliga möjligheter. Det var en rejält grå dag när jag tog ut den och fotade.

Jubel fylld med tulpaner
Jubel fylld med tulpaner

Redan fylld ett par gånger

Första försöket – då satte jag vita tulpaner och mörka syrener. Det häftiga är att de liljeblommande tulpanerna står som upprätta fakirer med bladen kvar och bara växer och växer och växer… I botten en grön matta av nyutslaget björkris nästan som att tulpanerna växer ur en gräsmatta. Så simplistiskt och så himla elegant! Kanske var det därför som jag tittade väldigt nyfiket på alla de tulpaner som är på väg i blom när jag klippte gräset. Min favorit, en av många, ’Vendee Globe’ kommer tillbaka jättebra i år liksom ’White Triumphator’ som jag haft i flera år nu.

Andra försöket blev det vita löjtnanshjärtan, gräs och tulpanerna ’Maja’ och ’Elegant Lady’ som kanske inte passar så bra efter ett par dagar när den går över i mer vitrosa.

Jubel trängs bland mina favoritvaser

Men det får väl bli desto fler buketter istället så är problemet löst. För jag har många favoritvaser och ibland, ofta, styr jag redan när jag plockar blommorna. Jag klipper längder och sorter som utesluter många vaser. En riktlinje i floristbranschen är att vasen ska representera 1/3 av helheten då blir uttrycket harmoniskt tydligen och jag håller med – vasen får inte ta över. Jag länkar till Trädgårdsfägring.

Fler buketter åt mig helt enkelt!

12 Kommentarer

 1. Marit den 25 maj, 2022 kl 09:14

  Gratulerer med din fødselsdag på etterskudd! Jaja, aldri så galt at det ikke er godt for noe sier vi her. Det var da godt at du til slutt fikk velge deg en vase, og den var både spennende og fin! Løyntnantshjerte i vase var et flott valg.

  Klem, Marit

  • Carina den 26 maj, 2022 kl 09:37

   Tack Marit!

   Det var i april. Vi har ungefär samma talesätt här. Jag använder gärna och ofta löjtnanshjärtan i vas men jag klipper bort alla blad för att bågen med den hängande hjärtana ska synas ordentligt 🙂

   Kram, Carina

 2. Marika den 25 maj, 2022 kl 09:52

  Hej Carina!
  Grattis till födelsedagen och till en fin present. Den verkar väldigt användbar och ser dekorativ ut.
  Ha det gott /Kram Marika

  • Carina den 26 maj, 2022 kl 09:38

   Hej Marika!

   Tack – det var ett tag sen nu men men jag är himla glad för vasen. Den är helt i min smak men det vet vi ju att smaken kan vara delad 🙂

   KRam, Carina

 3. Lisbeth den 25 maj, 2022 kl 18:44

  Tillykke med dagen og den fine vase.
  Kram, Lisbeth

  • Carina den 26 maj, 2022 kl 09:38

   Tack Lisbeth!

 4. Ulrika den 26 maj, 2022 kl 16:42

  Vilken fin vas och vad finurlig den är. Riktigt lyckad design och du har verkligen fått till en vacker ”installation”!

  Kram Ulrika

  • Carina den 26 maj, 2022 kl 20:13

   Tack Ulrika!

   Det var instant kärlek när jag såg den. Men jag gillar avskalat lika mycket som våldsamt mycket 🙂

   Kram, Carina

 5. Lisbeths Haveblog den 27 maj, 2022 kl 08:27

  Tillykke med fødselsdagen og den fantastiske vase med mange muligheder for blomster og grønt. Den vil give dig mange glade timer, kan jeg allerede fornemme.
  Mange hilsener Lisbeth

 6. Lillian den 27 maj, 2022 kl 18:45

  wow den var nydelig!

 7. Anni den 1 juni, 2022 kl 23:51

  Gratulerar i efterskott och grattis till en finfin vas. Jag kan ana hur läckra arrangemang du kan skapa i den, de du beskriver önskar jag att du hade fotograferat och visat.

  • Carina den 6 juni, 2022 kl 08:50

   Ja jag borde fotat det men det var något med vädret och att jag hade fyllt den ordentligt med vatten. Det gjorde att det skvimpade över om jag ville flytta den. Men vackert var det. Jag är supernöjd!

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.