månadsbild Juli om regnet som aldrig kommer

månadsbild Juli om regnet som aldrig kommer

månadsbild Juli – nya hostor

 

Vad har hänt sen sist? Inte så mycket som syns på bilden men längs gången och in emellan irisarna så har jag planterat fler hostor. Annars är det mest synliga nu torkan i potatislandet. Bäddarna till höger och i bakgrunden klarar sig bra eftersom de har vattenmagasin. Varenda droppe som vattnas eller faller från himlen blir kvar.

Dahliorna blommar men inte ens de orkar fullt ut. De har inte fått en droppe vatten sen jag planterade dem. Det ljusa trädet är en Acer negundo ’Flamingo’ där det rosa nu övergår i mer vitt. I förgrunden står en annan lön, A carpinifolium. I bädden som syns i slutet av gången har några nya magnolior fått plats, Magnolia ’Rose Marie’ och ’Flamingo’. Jag försöker plantera sorter ur Dennis Ledvinas korsningar eftersom han satsade på vackra och härdiga magnolior. ’Rose Marie’ ingår därför i en annan jag planterat här.

Har plockat upp krukor i omgångar, det kan man inte tro när man ser här nu, men så var jag till specialistplantskolan och genast blir det fler tomkrukor. Undrar hur det går till… 🙂 Fynden var många magnoliorna bland annat.

månadsbild - Juli

Det här var månadsbild – Juli, tidigare bilder från ’svängen’ hittar du här. Allra,  allra högst på önskelistan står några dagar med stilla men rejäla regn. Vill helst inte vattna av många skäl. Snart är det dags att välkomna augusti med sina sidenmjuka kvällar 🙂

 

 8 thoughts on “månadsbild Juli om regnet som aldrig kommer”

  • Tack Marit! Jo det blev ju en stor förändring när jag kom på att jag behövde utöka landen. Nu är det väl tekniskt sett fullt. Undrar om det stoppar?

   Kram, Carina

  • Tack! Ja för en gångs skull så har jag lyckats komma ihåg dokumentation också.

   Tack detsamma! Carina

  • Vi fick 3 droppar på dagen men igår kväll hörde jag att det regnade… ..hoppas på mer än 3 mm 🙂

   Carina

 • Nog märks det skillnad på dina månadsbilder. Väldigt torrt har det varit här också. Försöker inte heller vattna så mycket utan växterna får försöka anpassa sig. Nu har vi haft som tur att det har regnat i två dagar. Bara att tacka och ta emot:)
  Ha det gott!

  • Roligt att höra! Själv blir jag nog hemmablind 🙂 Vi har också fått lite regn i lagom takt. Tydligen ska vi får mer mot slutet av veckan och det är riktigt välkommet.

   Tack detsamma! Carina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.