månadsbild Augusti 2017 - svängen

månadsbild Augusti – om regnet som inte tar slut

månadsbild Augusti

Augusti, månaden då man ibland kanske önskat att det gick att vrida av den himmelska duschen??!?!?! Men jag väljer den positiva sidan – allt nysatt, alla träd och buskar har bara vattnats av mig en endaste gång… ..när jag planterade. Jag behöver inte vara ett dugg orolig för torka här inte.

månadsbild Augusti

Nu är det ju, igen, ett väldigt försenat inlägg fast bilden togs i tid. Det har inte varit så kul att editera bilder och mycket annat har fått uppmärksamhet istället. Skillnaden mot juli är 1, det har kommit mycket regn och torkan är bara ett minne. 2, dahliorna hade börjat blomma men jorden är mer eller mindre ogödslad så de är inte lika praktfulla som förra året. Då i augusti spred sig doften från alla liljor jag har planterat i den här ändan. Och som, förvånande nog, kom igen och blommade otroligt praktfullt.

Lilium oriental-hybridKöpte 3 olika mixer med Lilium orientale i vitt och rosa respektive vitt och gult. De kom tillbaka och blommade fantastiskt fint i år också. Jag gick runt berusad på liljedoft och smultron varje dag

 

Inför septemberbilden

Nu ska jag ta upp potatisen och ta hand om en del annat innan jag tar septemberbilden i helgen… Det börjar bli lite tajt med tid. En fotovän kommer från USA på lördag och vi ska göra Skandinavien under en vecka. Sen ska jag åka direkt till Frankrike. Tror inte potatis och grönsaker mår bra i jorden ända in i oktober.

Det här var månadsbild Augusti, tidigare bilder från ’svängen’ hittar du här. Allra,  allra högst på önskelistan står  dagar med hög luft och stilla bris som för med sig doften av silveraxen som slår ut nu… 🙂

 

 

27 Kommentarer

 1. Rosor och ruiner den 13 september, 2017 kl 13:54

  Bättre sent än aldrig heter det ju!
  Klar du skall åka till Gotland någon gång, här är vackert, alla årstider… 😉

  Kram Gunilla

  • Carina den 13 september, 2017 kl 20:45

   Javisst är det på tiden 🙂 Nu besökte jag ju Öland för första gången i somras… Sensommar känns som en lockande årstid.

   Kram, Carina

 2. Marit Sønstebø den 13 september, 2017 kl 17:56

  Det var et vakkert bilde! Hvor ble egentlig sommeren av? Veldig fine liljer du viser!

  Her har det også regnet veldig mye i det siste. Litt for mye faktisk, for hele hagen har blitt gjort om til en sump av leire. Det er som et levende mareritt her akkurat nå pga. gravingen i hagen. Men får håpe at det snart er over 🙂

  Klem, Marit

  • Carina den 13 september, 2017 kl 20:43

   Tack Marit! Kan tänka mig att grävningen blir extra jobbig när det regnar som det gör. Plus att allt blir så smutsigt. Kommer ihåg den hösten när jag fick gräva upp avlopp, el och vattenledning i trädgården… Var klar med mina bitar när grannarna började jiddra med hur dem skulle göra. Så igenläggningen och grusningen jag hoppats få klart före vintern blev inget med på grund av deras strul. De hade sina ledningar över min tomt.

   Kram, Carina

 3. Karsten F den 13 september, 2017 kl 19:54

  Hej Carina

  Ja, torkan är bara ett minne! Härnere håller vi på att drunkna… Men på onsdag -ja om en vecka- lovar de det väder vi vill ha: Sol, hög luft och stilla bris.

  lycka till med allt resandet och –

  Ha en trevlig kväll

  • Carina den 13 september, 2017 kl 20:40

   Tack Karsten! Håller tummarna för att vädret kommer även hit. För nu har silveraxen börjat blomma. Resande är både kul och jobbigt – allt i ett.

   Tack detsamma! Carina

 4. Inger den 13 september, 2017 kl 20:10

  Wow, vilka liljor, jättevackra.
  Doftpelargoner övervintrar bäst på fönsterbrädan i rumstemperatur.
  Kram

  • Carina den 13 september, 2017 kl 20:39

   Mmm.. de är verkligen läckra och doften underbar 🙂 Så jag är så glad att de kom tillbaka och blommade som sjutton. Tack för pelargontipset. Ska försöka få in dem i huset då 🙂

   Kram, Carina

 5. Luna Ek den 13 september, 2017 kl 21:18

  Ja liljor blev verkligen en vinnare i år. Vädret var väl inte det och jag undrar om man hinner få njuta av höstsilveraxens doft i år. Så fina liljor du visar.
  kram Luna

  • Carina den 21 september, 2017 kl 08:03

   Ska ta en lugn dag i morron och jag vet att de blommar därute nu. Sol och 16 grader, säger prognosen ;), så jag hoppas på en härlig landning bland växterna.

   Kram, Carina

 6. Anja den 14 september, 2017 kl 06:40

  Ja ”hör” att damen är minst sagt upptagen:-)! Kanske får vi se fina bilder från dessa aktiviteter senare :-)!

  Ha det riktigt superfint!
  /Anja

  • Carina den 21 september, 2017 kl 08:02

   Ja och det tar på krafterna att försöka vara reseledare. Nästa gång ska jag se till att besökarna har egna idéer om vad de vill göra 🙂 Man lär så länge man lever. Bilder – ja en och annan tror jag nog…

   Tack! Carina

 7. Merja den 14 september, 2017 kl 07:54

  Låter ganska skönt med att slippa bekymra sig för vattningen;) Vackra liljor! Här har inte dahlian börjat blomma än…satte ner den alldeles för sent. Får sätta ner den tidigare nästa år…
  Ha det fint på resan!

  • Carina den 21 september, 2017 kl 08:00

   Det är inte bara ganska skönt, det är härligt. I juli var jag orolig för att brunnen jag använder skulle ge upp. Nu är det tack och lov ingen dricksvatten brunn längre men det hade blivit besvärligt.

   Tack! Carina

 8. Susie på Stjärnarve... den 14 september, 2017 kl 08:16

  T.o.m. här har det regnat – massor! Men man ska inte klaga, vi behöver ju verkligen mycket regn. Men just nu skiner solen, det blir dock inte något gjort i trädgården för vi ska till Visby. Tyvärr, för mina väninnor har varit här ett antal dagar och då har det inte blivit något gjort utomhus alls. Ja, inte inne heller för den delen….. 🙂
  Trots det myckna regnandet har det inte infunnit sig någon höstkänsla, här är det än så länge sensommar!!
  KRAM
  Susie

  • Carina den 21 september, 2017 kl 07:59

   Sensommar låter härligt! Noterade när jag körde upp genom Halland igår att en del lövträd börjar skifta färg…

   Hoppas Visbyturen var härlig.

   Kram, Carina

 9. Anita den 14 september, 2017 kl 09:33

  Jag har förstått att ni haft enormt mycket regn i augusti. Vi har haft en del också men kanske inte så mycket som skulle behövts. Nu är i varje fall bevattningsförbudet hävt sedan ett par dagar tillbaka.

  Liljor utan liljebaggar. Hur är det möjligt! Som jag plockade liljebaggar i år men det hjälpte inte, dom förstörde liljorna ändå. Inga mer liljor för mig känns det som just nu även om jag älskar dom. Och att bli berusad av smultron och liljedoft låter inte fel.

  Du verkar ha ett hektiskt program framför dig. Och så kul att få besök från USA. Hoppas nu att vädret blir bra under rundturen i Skandinavien. Hoppas det blir många fina bilder. Och så Frankrike. Du är verkligen ute och far.

  Kram Anita

  • Carina den 21 september, 2017 kl 07:58

   Vi har haft tur med vädret och klarat oss undan de värsta skurarna och fått en hel del solsken mellan varven 🙂

   Liljebaggarna – jo jag plockar och avlivar de jag ser men jag lägger mest fokus på att plocka blad med larver. Tar av hela bladet och slänger hela ohärligheten i en bytta med vatten. Det verkar vara det mest effektiva.

   Skönt att ni får vattna igen 🙂

   Kram, Carina

 10. Rost och rädisor den 15 september, 2017 kl 10:55

  Riktigt härligt att se tillbaka ett par veckor när solen sken. Nu hinner den inte visa sig länge mellan skurarna. Lyckades just ta upp en rad morötter innan nästa skyfall kom.
  Ha det så gott på resorna. Låter både väldigt trevligt och lite ansträngande.
  Kram, Anette

  • Carina den 21 september, 2017 kl 07:54

   Så har det varit och är här också men nu mot slutet av veckan ser det bättre ut vädermässigt. Det är tröttande att fara runt som en stolle. Inte så jag själv planerar 😉

   Kram, Carina

 11. Gunilla Teckenberg den 15 september, 2017 kl 16:34

  Då har dina växter haft det gott i sommar, vad mer kan man önska? Jo, en trevlig resa!

  Kram!

  • Carina den 21 september, 2017 kl 07:53

   Tack Gunilla! Nu har jag gjort Skandinavien på det typiskt amerikanska och asiatiska sättet 🙂 Väldigt tröttande faktiskt. I morron ska jag se till växterna som behöver lite omsorg.

   Kram, Carina

 12. Helene; Trädgård i Torslanda den 16 september, 2017 kl 15:10

  Snygga liljor. Ja regn behövs inte mer här iallafall. Hoppas du får en fin fototur och har det bra på dina resor den närmaste tiden. Kanske blir det lite växt- och trädgårdsbilder också?
  //Helene

  • Carina den 21 september, 2017 kl 07:52

   Tack! Det är samma här, vatten finns i mängd om än inte överflöd. Det kan kanske bli en och annan växtbild. I Lyon brukar jag gå till en och samma park när jag är ledig för att hämta energi 🙂

   Ha det gott! Carina

 13. Laila den 19 september, 2017 kl 14:59

  Fina liljor, helt oangripna av liljebaggar vad jag kan se. Här hann de små odjuren knapra i sig det mesta av plantorna innan de slog ut – mea culpa dock, var inte uppmärksam i tid.
  Äntligen lite regn säger jag också men här är fortfarande är väldigt torrt om man kratsar lite på ytan.
  Hörde att vi får några dagars brittsommar mot slutet av veckan – då kanske även jag får njuta av silveraxens doft.
  Njuter gör jag varje dag av höstastrarnas skira blommor – tack än än gång!
  Kram/Laila

  • Carina den 21 september, 2017 kl 07:50

   Härligt att de växer bra hos dig. Ska också ge mig ut och njuta av silveraxen idag eller i morron. Liljorna – brukar titta efter baggarna tidigt men sedan tittar jag över bladen och plockar av alla med larver på. Lägger de i en bunke med vatten och där får de drunkna.

   Kram, Carina

 14. Linda den 24 september, 2017 kl 09:24

  Oj, så många härliga resor du ägnar dig åt just nu – låter härligt 🙂 Dahlian är jättefin! Ser ut som en dinnerplate jag köpte knöl till i våras och som jag tänker vårda ömt i vinter.

  Njut och ha det härligt!

  Kram
  Linda

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.