Snön kom för att stanna

Snön faller ofta tidigt men töar lika fort

Men i år har den lagt sig även här på västkusten och vi har fått minusgrader. Idag töar den mer underifrån än ovanifrån kände jag när jag skottade idag. Så här såg det ut igår eftermiddag när jag gick en runda. Skulle-bara-fixa innan jag gav mig ut i solen. Det gjorde jag alldeles för länge och det hann börja snöa. Totalt sett så har det kommit dryga 10 centimeter sen dess.

Problem med kommentarer

Jag har fått mail om att det inte går att kommentera… Tack! Jag har bett om hjälp så lite beroende när min kontakt har tid att titta på problemet så ska det lösa sig. Min egen felsökning har inte gett nån förklaring den här gången. Jag har själv prövat och det fungerar ibland. Så efter att ha testat lite olika felsökningar har jag lämnat det vidare.

Tillbaka till vintern

Gräsen började få små hättor igår trots en rejäl vind. En del är gröna medan en del har gått från gyllengult för en dryg vecka sedan till mera vinterlika brungrå nyanser. Vinden har vält omkull flera ruggar som är mindre i omfång. Kanske skyddar de större ruggarna varann bättre. Igår för ett år sedan så gjorde jag ett spontaninköp av realökar. DET kommer inte hända i år. Jag ska köpa några smålökar att komplettera en kruka med. I backen kommer jag inte gräva mer. Den vackra kamelian lyckades jag tyvärr döda under vintern.

Snön faller tidigt

Miscanthus sinensis 'Rotsilbe'

Grönt och vitt + snöfall = ovanligt, Miscanthus sinensis ’Rotsilbe’

Miscanthus

Små hättor av snön börjar lägga sig trots att vinden slet i vipporna

Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'

Solen kom och gick, fascinerande ljus. Det var kallt om fingrarna att vänta på pauserna mellan vindbyarna

Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'

Det måste ha blåst ostligt eller nordostligt i helgen som gick. Gräsen har börjat lägga sig men riktningen är fel. Här brukar blåsa västlig vind i 99% av fallen. Men än är vipporna hela och fina.

Snön - Miscanthus

18 Kommentarer

 1. Anita den 8 november, 2016 kl 17:17

  Nu testar jag på nytt att kommentera så får vi se hur det går. Dina vackra gräs är väldigt fina med sina snöhättor. Jag ser att ni verkar ha ungefär lika mycket snö som vi har. På en del ställen har det ju kommit massor, såg något inslag från ett ställe i närheten av Skellefteå där det kommit 1 m. Tänk om det blir som vintern 2010, då har jag för mig snön kom tidigt och sedan låg den kvar och det kom bara mer och mer.

  Nu ska jag testa att posta kommentaren får vi se hur det går.

  Kram Anita

 2. Carina den 8 november, 2016 kl 18:35

  Så skönt att det fungerade! Jag har prövat, liksom en webbutvecklare och det fungerar för oss att kommentera. Då är det nästan omöjligt att komma underfund med var felet är.

  Tänk den vintern kommer jag nog inte ens ihåg 🙂 Men tycker det är skönt med snön för det är så ljust och härligt. Har redan adventskänsla 🙂

  Kram, Carina

 3. Susie på Stjärnarve... den 9 november, 2016 kl 13:13

  Ska också testa igen att kommentera och se om det funkar. Men det är ju skönt att du har kunnigt folk som kan hjälpa dig. Här är en som alltid får jobba på och försöka fixa saker och ting själv sen vår ”datakille” gick in i väggen sen några år tillbaka!
  Vi flyttade hit till Gotland för 13 år sen och sen dess har vi haft lätt snö 3-4 gånger i mitten på november, det är allt. Och den har ju dessutom försvunnit ganska omgående. Men nu…..rena katastrofen!
  KRAM – Susie

  • Carina den 11 november, 2016 kl 19:30

   Duktiga webbutvecklare finns många. Jag gör det mesta själv men ibland behöver jag proffesionell hjälp. Bra att stötta företagandet också 😉

   Tog en lång och solig promenad i snövit skog idag 🙂

   Ha det gott! Carina

 4. Lotta L den 9 november, 2016 kl 14:08

  Jag gillar verkligen dina gräs! Så vackra året om och kontrasten med snön gör bilderna superfina! Önskar att jag hade rum för gräs,men balkongen är väl inte den bästa platsen… 🙂
  Kram Lotta

  • Carina den 11 november, 2016 kl 19:31

   Tack Lotta! Du kan säkert ha en del gräs på balkongen. En del kanske behöver en isolerad kruka men långt ifrån alla.

   Kram, Carina

 5. Ulrika den 9 november, 2016 kl 20:37

  Gräsvipporna är verkligen fina. Rätt svåra att fånga på bild är de men du har lyckats. Gillar den femte bilden med trädet i bakgrunden!

  • Carina den 11 november, 2016 kl 20:31

   Tack Ulrika! Håller med om att vipporna är svåra. Jag slänger rätt många eller tom väldigt många bilder av gräs. Vet inte varför inte din sida uppdateras men jag gissar att det är en pekning från din bloggplattform. Namnet är detsamma men ip-adressen är en annan nu. Gissar att den blogglisten är någon slags widget.

   Ha det gott! Carina

 6. Ulrika den 9 november, 2016 kl 20:41

  Det fungerade med kommentaren men länken till din blogg på min sida visar inte dina senaste inlägg utan står kvar på ett äldre inlägg. Märkligt.
  Ha det gott!

 7. martaronyai den 9 november, 2016 kl 23:25

  Vädret förbryllar. Vi har lite lite snö och minusgrader natt och dag sedan 4-5 dagar. En del av mina yngre träd och buskar har ännu inte hunnit tappa sina blad, avmognaden uteblev helt. Nu får man oroa sig hela vintern hur detta kommer att gå. Alla höstens inköp har inte hunnit planteras heller och tjäle är ett faktum.
  Nej, jag vill ha min höst med dimma och duggregn för växternas skull.
  Kram
  Marta

  • Carina den 11 november, 2016 kl 20:43

   Jag håller med. Gick en långpromenad idag och ser löv på träden med snöhättor på. Har varit orolig för avmognaden men åtminstone Magnolior hade skärpt sig nu det sista. Här hann aldrig bli nån tjäle. Värmen får du till veckan 🙂

   Kram, Carina

 8. Lena i Wales den 10 november, 2016 kl 10:15

  Ja, det verkar ha gått från sommar till vinter väldigt snabbt i Sverige.
  Jag är i en helt annan miljö med sol och värme.
  Ha det bra!

  • Carina den 11 november, 2016 kl 20:46

   Det låter himla skönt. Fast just nu är det vackert här men värmen…

   Ha det gott!

 9. Linda den 10 november, 2016 kl 10:25

  Nu ska vi se om jag kan kommentera. Har försökt några gånger från datorn, men det gick inte. Nu testsr hag telefonen 🙂

  Hör är det också snö. Tänk så fort drt kan ”byta årstid”. Dina gräsvippor ser så härligt mjuka ut och blir ännu finare med lite frost 🙂

  Kram
  Linda

 10. Linda den 10 november, 2016 kl 10:26

  Tjohoo, det fungerade 🙂

  • Carina den 11 november, 2016 kl 21:12

   Härligt att det fungerade. Ska testa en sak till men det verkar som om det bara drabbar ett par stycken just nu och jag förstår inte varöfr.

   Känner också att årstidsbytet gick i jetfart. Men det har varit enormt fint här i naturen.

   Kram, Carina

 11. Marit Sønstebø den 18 november, 2016 kl 09:38

  Vakre gress du har, og flotte bilder! Jeg undrer på om de kan klare seg her i kulden.

  Klem, Marit

  • Carina den 18 november, 2016 kl 09:50

   Det tror jag säkert. Plantera de upphöjt och i grus närmast rotklumpen. De som har mer gröna blad är nog lättare att testa med.

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.