Påskgodis i annan form

Påskgodis fast i annan form

Påskgodis i traditionell form känns som längesen fast jag gillade att både gömma och leta ägg. Kanske för jag är lika svag eller till och med svagare för påskens bilder av söta kycklingar, söta trasiga ägg, påskliljor och allt annat som får plats i bilderna. Nuförti’n är det däremot andra saker som gör påskgodis för mig.

Påskägg - Erythronium dens-canis 'Purple King' - hundtandslilja
Erythronium dens-canis ’Purple King’ – hundtandslilja det börjar bildas mattor och lyfter jag knölarna så kommer det definitivt bli en rejäl matta

Veckan som gick

I veckan som gick har jag till exempel dels hunnit med att lämna in årets lökbeställning till Botaniskas vänner, dels gräva ner rör för en luftledning som ska läggas ner i jord. Det första ledde till det som blev mitt påskgodis till mig själv – en påse med vårens krukade små skönheter. Det andra blev en bekräftelse på att tanken jag har om en del av tomten kommer bli alldeles perfekt och det känns också som härligt påskgodis särskilt med tanke på vädret jag har här. I hörnan nedan är det sol mellan 11 och 19-ish tillräckligt för att göra den lämplig som sitthörna.

Tidigare var det här farfars rabarberhörna när jorden på deras tomt var för lerig satte han rabarbern här. Och tänk så fint berget strålar värmen tillbaka och hur bergväggen är som gjord för klängande klematis och korall-, varmgula- och laxfärgade blommor som glöder i kvällssolen.

Påskgodis i annan form
Hörna för skönt vårhäng i solnedgången. Fåglarna håller konsert och livet är härligt

Påskgodis i påse

Flera söta vårprimörer fick plats i en liten påse… ..men allt är inte nytt under solen eller i min trädgård.

[modula id=”24512″]
De nyplanterade lönnarna från 2018 har klarat sig fint i vinter och en har bråttom att slå ut. Oscar är lite blyg av sig och behövde stöd för att visa den fina insidan minsann. Och så har första tulpanerna blommat över och lämnat plats till andra. Porslinstulpanen är en favorit med sina vackra utsidor

Här och nu

Jag skulle bli oerhört tacksam för ett långt vårregn innehållande många, många millimeter. Kanske för mycket begärt men önska kan jag ju… Under tiden länkar till Trädgårdsfägring och vill du läsa mer om trädgård finns det fler inlägg ett klick bort. De vårlökar jag odlar hittar du HÄR.

Önskar er en riktigt härlig Påsk!

20 Kommentarer

 1. Sabelhagens olivlund den 20 april, 2019 kl 11:30

  Önskar dig en skön påskhelg
  Kram Maria

  • Carina den 21 april, 2019 kl 09:24

   Tack detsamma! Kram, Carina

 2. Marie den 20 april, 2019 kl 13:05

  Masser af smukke forårsblomster ! Alligevel er jeg mest imponeret over din klippe formation. Her i landet møder vi det kun på Bornholm.

  • Carina den 21 april, 2019 kl 09:25

   Tack Marie! Jag förstår dig för jag har svårt att planera en trädgård där det inte finns berg eller sten.

   Ha en fortsatt fin Påsk! Carina

 3. Gunilla Teckenberg den 20 april, 2019 kl 15:26

  Hej Carina!

  Vilket underbar plats, berget sluter till på flera sidor så där blir nog ”gudagott att vara”

  Vi fick också sommar helt plötsligt, börjar redan bli för varmt för mig med tungt trädgårdsarbete. Längtar nästan till några plusgrader och lite duggregn men det är jag nog ensam om.

  Trevlig fortsättning på helgen!

  Kram!

  • Carina den 21 april, 2019 kl 09:26

   Hej Gunilla!
   Ja jag hoppas, rätt säker faktiskt, att det blir en toppenplats så småningom . Jag vill gärna ha regn och inte bara några få millimeter men värmen är helt ok tänker jag 🙂

   Ha en fortsatt fin Påsk! Kram, Carina

 4. Marit den 20 april, 2019 kl 17:49

  Så herlige blomster hos deg nå! Hundetennene er utrolig vakre. De skal jeg plante flere av til høsten.
  Flott fjell hos deg ja. Det savner jeg her, for det finnes ingen steder i min hage.
  God påske, Carina!

  Klem, Marit

  • Carina den 21 april, 2019 kl 09:27

   Det är så roligt att du fått hundtänderna att klara sig och blomma 🙂 Berg och sten i dagen gör stor skillnad i en trädgård så jag förstår att du saknar det.

   Ha en fortsatt fin Påsk! Kram, Carina

 5. Karsten F den 20 april, 2019 kl 19:57

  Hej Carina

  Super med detta fjell. En unik hörna til unika växter:)

  Ha en glad påsk!

  • Carina den 21 april, 2019 kl 09:28

   Ja där blir fint när det blir klart. Just nu är färgtemat, i tankestadiet, varmt laxrosa och gult alla nyanserna den nedåtgående solen brukar ha.

   Ha en fortsatt fin Påsk! Carina

 6. Marika den 20 april, 2019 kl 20:56

  Hej Carina!
  Underbara vårblommor, och fågelsång som ackompanjemang.
  Kan det blir bättre?
  Ha det fint /Marika

  • Carina den 21 april, 2019 kl 09:29

   Hej Marika!

   Tack! Fågelsången var öronbedövande vacker häromkvällen helt otroligt intensiv 🙂

   Ha en fortsatt fin Påsk! Carina

 7. Anja Hill den 22 april, 2019 kl 06:15

  Carina! Vilken plats! Jag blev alldeles sugen på att stjäla den, men inser att jag får allt nöja mig med att se vad du hittar på där. Väntar redan på ett inlägg som visar hur det ser ut sedan…
  Ja, påskgodiset ändra definitivt karaktär med åren. Din godispåse innehåller härliga läckerheter.
  Att få en hundtandsliljematta överglänser det mesta i mattväg :-).
  Nu får jag skynda mig att kolla om mitt lilla bestånd visar på blomknoppar…
  Ha en fortsatt fin vecka!
  /Anja

  • Carina den 22 april, 2019 kl 07:12

   Tack Anja! Lite svår att stjäla men du får låna den på plats. Vad jag ska hitta på vet jag men färgerna är oklara. Jag känner för ett tema a la solnedgångsfärger kanske för att flera av de senare rhododendroninköpen går i varmare nyanser. Vet inte men alla dens-canis sorterna breder gärna ut sig upplever jag.

   Tack detsamma! Carina

 8. Anita den 22 april, 2019 kl 09:20

  Jag måste säga att jag föredrar ditt påskgodis framför det som finns i butikerna. Vilken plats! Som jag ser fram emot att få se i kommande inlägg hur den växer fram. Vilken fin förvaltning av farfars rabarberhörna.
  Nu har jag också förstorat och njutit av alla dina bilder i ditt collage. Fick en favorit, den översta! Wow vilken härlig vårtavla.

  Önskar dig en fin annandag påsk och en fortsatt fin vårvecka! Längtar också efter regn!

  Kram Anita

 9. Lisbeths Haveblog den 22 april, 2019 kl 10:53

  Jeg an godt forstå, at hundetand er populær. Min have er for tæt bevokset, til at de kan trives, så jeg nyder i stidet andres, fx din Purple King. Hvor er den yndig i form og farve. Også løvet.
  Mange hilsener Lisbeth

 10. Anni den 22 april, 2019 kl 12:23

  Vilket godis du kommer att kunna njuta av i många år framöver – det kan man ju inte sägas om chokladen som sätter sig på höfter och mage …
  Ett härligt hörn kommer det där att bli, vilken skatt!
  Kram!

 11. Helene Bergsten den 22 april, 2019 kl 20:46

  Så härligt att hundtandsliljorna förökar sig. Önskar att mina var lika väluppfostrade. Det verkar vara riktigt fin vårblomning hos dig. Varje år suktar jag efter en presidentsippa för den är verkligen en riktig juvel. Ja regn behövs nu.
  Ha det fint
  Helene

 12. maggans blogg den 24 april, 2019 kl 15:26

  Så härligt att ha en sådan plats att plantera vid mycket mera värt än ett vanligt påskgodis.Man blir alltid lika nöjd och glad över att växterna man tycker om förökar sig .Ha det gott/Margareta

 13. lotta den 27 april, 2019 kl 08:23

  Tack för input ang mina okända inköp och du hade (tyvärr) helt rätt vad gäller Dicentra canadensis. Jag får tydligen göra ett nytt försök med sjömanshjärtat. Här vräker vårregnet ner och jag är på väg till plantskola där man ibland kan snubbla över fina rariteter så att se ditt påskgodis har nu gjort min inköpslista längre. Ha en härlig helg //Lotta

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.