Vår, vårstädning och en del vårblomning

Vår och vårstädning

Vår men ingen vanlig vårstädning. Det märktes tydligt i söndags att våren närmar sig. Mycket hade legat och växt till sig under snön. 2 dagar, töväder och solsken gjorde tricket. Det gör gott för själen att möta vårblommor och att känna behovet av att ta av sig tröjan.

Vår - Eranthis hyemalis

Grupper av vintergäck hade kommit upp och slagit ut

I veckan som gick fick jag hjälp av en kollega och ’user experience’ specialist, på svenska kanske man kan kalla det användbarhetsspecialist. Hon tittade igenom det jag gjort på en utvecklingsplattform för bloggändringarna jag pratat om. Och det mesta fick tummen upp. Men jag behöver gå igenom och säkra att alla bilder som ligger i sidornas gallerier är lika stora. De måste antingen tas om eller sparas om i enhetlig storlek. Ett litet hästjobb… Men under en tid framåt kommer du kanske från tid till annan mötas av meddelandet att webbplatsen inte är tillgänglig på grund av ’maintenance’. Då håller jag på och byter några sidor här och där.

Det som tagit mest tid är att bestämma hur jag skulle gå vidare. Tror jag gjort det nu. Nu är det mest jobb kvar. Blogginläggen kommer vara kvar och jag förändrar inte hur jag skriver. Men jag kommer presentera mina växter på ett trevligare sätt. Och jag har skapat en ny landnings- eller hemsida vad man vill kalla det. Man kommer alltså inte landa rätt bland blogginläggen sen. Det här kommer jag göra lite i mån av väder. Ni förstår säkert att soliga dagar lägger jag inte vid datorn 🙂

Lite mer av det jag hittade i söndags…

Eranthis hyemalis 'Orange Glow'Den orangeglödande vintergäcken hade överlevt sin första vinter och blommar fint, Eranthis hyemalis ’Orange Glow’ 

Adonis amurensisVåradonisen hade slagit ut flera knoppar, Adonis amurensis

Trollhasseln ’Arnold Promise’ blommar och står likadan oavsett minusgrader på nätterna

 

Ha en härlig inför påskvecka!

31 Kommentarer

 1. Karsten F den 26 mars, 2018 kl 22:14

  Hej Carina

  Det blev gult som solen idag – så fint!
  Ja, amurensis är fantastisk, Jag provar en annan art -från Tibet- i Värmland, den har vit blomma. Min granne berätter om 90cm snö, så ja ingen vanlig vår, och pellets och ved har slutsålts…

  Ha en trevlig påsk!

  • Carina den 27 mars, 2018 kl 13:13

   Tack Karsten!

   Det var helt otroligt skönt i söndags och en helt annan känsla att gå runt. Adonis finns ju flera väldigt vackra att odla 🙂

   Tack detsamma! Carina

 2. Lisbeths Haveblog den 26 mars, 2018 kl 22:34

  Spændende, hvad du har gang i med bloggen – det er klogt at udvikle den, selv om det kan give problemer og ekstra arbejde. Jeg nyder dine flotte billeder – så fine detaljer man ser i blomsterne.
  God påske til dig også.
  Mange hilsener Lisbeth

  • Carina den 27 mars, 2018 kl 13:14

   Tack Lisbeth!

   Ibland funderar jag på varför jag inte bara kan vandra på i det gamla. Men min son skrattar och säger att jag är en utvecklare – en som vill förändra och göra bättre 🙂 Förvaltning är ingen utmaning – tyvärr.

   Tack detsamma! Carina

 3. Gunilla Teckenberg den 27 mars, 2018 kl 08:13

  Hej Carina!

  Nu ser det ju ut att hända saker i din trädgård, våradonisen är hur fin som helst! Jag såg att den börjar titta upp även här men med vetskap om vilken kyla som är på gång fick den en hink över sig till natten – om det nu hjälper. I morse -10,3 grader !

  Kram!

  • Carina den 27 mars, 2018 kl 13:16

   Javisst gör det 🙂 Det kändes verkligen kul! Och de där nya, fräscha 5 centimetrarna som täckt världen i natt är liksom bara en parentes. Håller tummarna för att hinken gör jobbet.

   Kram, Carina

 4. Anja den 27 mars, 2018 kl 08:33

  Fina bilder på fina vårväxter. Det är en fantastiskt vacker kombo med fjolårsgräs och de späda vårhuvuden som sticker upp.
  Ha det fint!
  /Anja

  • Carina den 27 mars, 2018 kl 13:16

   Tack Anja! Mmm… det tycker jag också. Mycket finare än naken jord och mer som de växer i naturen.

   Tack detsamma! Carina

 5. Anita den 27 mars, 2018 kl 10:30

  Ja våren tittade hit en stund i söndags men imorse vaknade jag till minus 12 grader igen. Men solen skiner i varje fall. Men i min trädgård ligger snön fortfarande över alla vårtecken. Men … den som väntar på något gott 🙂

  Så spännande med din nya sida. Men jag förstår att du skyndar sakta, det finns ju en hel del annat att göra nu också. Och våren står nog ändå bakom knuten och väntar 🙂

  Önskar dig en riktigt fin påskhelg!

  Kram Anita

  • Carina den 27 mars, 2018 kl 13:25

   Haha.. och här kom 5 cm snö under natten… Känns lite onödigt men efter i söndags ändå ok. Förstår att du längtar 🙂

   Jag har funderat på det du sa om en lista, sida med de svenska namnen. Har du något exempel du sett på nån blogg eller nätshop som jag kan kika på? Det skulle nog fungera att göra på en släktenivå, alltså typ tulpaner, idegranar, påsklilja inget släkte men ett populärnamn och sen får man leta vidare bland de vetenskapliga. Annars blir sidan oändligt lång eftersom jag har långt över 1500 växtslag. Behöver man så många? 😉

   Parallellt håller jag på men en ljussättningsworkshop. Det har varit perfekt nu när våren låter vänta på sig. Jag är godkänd på 4 av 9 uppgifter, har fotat om 1 och fotat ända till uppgift 7. Men 8:an behöver jag en hel del svart tyg till och sista – en kreativ tolkning där är hjärnan död just nu 🙂 Målet är satt – färdig med allt till mitten av april.

   Kram, Carina

   • Anita den 30 mars, 2018 kl 10:00

    Så, nu kom jag in. Försökte öppna det här inlägget imorse men då fick jag bara upp en blank sida. Anar att du höll på att jobba med din nya sida. Den svenska listan jag tänkte på är ungefär som den som är i Zetas katalog. Du kan gå in och söka på Zetas trädgård och gå till deras hemsida. Under fliken Trädgårdsväxter finns en underflik som heter Information. Där ligger deras växtkatalog och längst bak hittar du deras lista. Men jag var inne och tittade nu och såg att det blir en bra lång lista. Men man behöver ju inte ha allt med. Du kan väl titta och se vad du tror.

    Kram Anita

 6. Susie på stjärnarve... den 27 mars, 2018 kl 10:45

  Ska bli mycket intressant att titta på din nya ”blogg/hemsida”! Och vad kul att våren åtminstone visat sig lite hos dig. Jag tror att det är likadant här, men absolut inte på vår tomt där det fortfarande är vinter – fast en utan snö för den har smält bort på nästan alla ställen. Även på baksidan där den brukar ligga kvar vansinnigt länge….. Visst är det några små högar kvar här och där, men man kan gå torrskodd från grinden runt huset i alla fall – och det gläder mig!
  KRAM/Susie

  • Carina den 27 mars, 2018 kl 13:26

   Kul att du tycker det! Nu blir det ingen total re-make men ändå synliga förändringar hoppas jag. Att gå torrskodd är skönt. Här är det mest 2 cm lera för det är den lilla delen tjäle som töat.

   Ha det gott! Carina

 7. Helene; Trädgård i Torslanda den 27 mars, 2018 kl 13:06

  Låter intressant med nya sidan men det kräver sin tid förstår jag. Ska bli kul att följa. Dina bilder är ju fantastiska som vanligt. Vår igår hos dig, men du fick kanske också nysnö inatt. Vi fick 10 cm här. Kunde varit utan dem, faktiskt.
  //Helene

  • Carina den 27 mars, 2018 kl 13:28

   Tack Helene, det är väldigt kul att höra!

   Jodå – jag mötte snön när jag körde hem från Arendal vid halvfyratiden igår… Kluven javisst men ändå bättre än förra veckan.

   Ha det gott! Carina

 8. Inger den 27 mars, 2018 kl 20:01

  Små gula solar, solen och ljuset är den stora behållningen nu när plusgraderna dröjer.
  Kram

  • Carina den 27 mars, 2018 kl 20:18

   Ja 🙂 Det var stor skillnad när jag gick en runda idag. Snöfall i natt och mulet – långt från söndagens sol.

   Kram, Carina

 9. Marit Sønstebø den 27 mars, 2018 kl 21:52

  Jeg er skikkelig på etterskudd med å lese blogger, for akkurat nå har ikke døgnet mange nok timer. Så derfor har jeg ikke hatt tid før nå til å lese bloggen din. Det er spennende å lese om alt du gjør og får til med bloggen din.

  Vakre gule små Eranthis! De har jeg ikke her, og uansett hadde de ikke kommet opp ennå 😉
  Det er kanskje nå på denne tiden at jeg skal jeg slutte å lese andre hageblogger 😉
  Her smelter ikke snøen for det er fortsatt så kaldt om natten.

  Flott Hamamelis også!

  Klem, Marit

  • Carina den 29 mars, 2018 kl 09:50

   Tycker nog att du ska prioritera det som är viktigare än bloggvärlden 🙂 Tids nog kommer en lugn, regnig dag när snön töar bort och du har tid… Gissar att du är kluven till en lagom långsam snösmältning. Har sett på nyheterna i Norge att man är orolig för konsekvenserna av en snabb snösmältning.

   Kram, Carina

 10. Rost och rädisor den 28 mars, 2018 kl 06:33

  De där första solarna som man blir så extra glad och pigg av. Även här hann det börja lysa lite gult innan det vräkte ner 15 cm snö igår. Hoppas det som börjat blomma klarar sig där under.
  Kram
  Anette

  • Carina den 29 mars, 2018 kl 09:47

   Visst är det så 🙂 Jodå igår hade de töat fram igen och såg lika pigga ut som innan snön kom.

   Kram, Carina

 11. Anna-Karin Rickardsson den 28 mars, 2018 kl 07:42

  Hej Carina!
  Det du gör med din blogg låter spännande. Mycket arbete inser jag (speciellt det där med att byta ut bilderna lät som ett riktigt stort jobb). Beundrar din energi. Det ska bli riktigt kul att följa.

  Jag ser att vi har fått ungefär lika mycket vår, och visst är det underbart när snön smälter och blomstren visar sig därunder. Tror jag ska plantera en trollhassel i år. De är med sin tidiga blomning fantastiska.

  Såg också dina fina våririsar i ditt förra inlägg. Har varit ute och letat efter livstecken hos min, men får nog konstatera att den försvunnit. Den borde ha tittat upp nu. 🙁 Får njuta av dina bilder istället. 🙂

  Önskar dig en Glad Påsk!
  Kram Anna-Karin

  • Carina den 29 mars, 2018 kl 09:47

   Hej!

   Tack – det ska bli kul att förhoppningsvis kunna visa… Bilderna känns inte så himla kul faktiskt men inte mycket att göra. För några år sedan sparade man en stooor bild med 600 px längs långsidan, det räckte gott och väl. Nu behöver man ofta gå upp till runt 1200 om man vill ta i 🙂

   Härligt att du också har fått vårlikt hos dig. Visst gör det stor skillnad på humöret och trädgården. Jag ska ta och samla lite kiss och hälla ut runt irisarna nu. Rådjuren brukar kalbeta annars…

   Tack detsamma! Kram, Carina

 12. Lena Dyche den 28 mars, 2018 kl 10:13

  Det verkar verkligen som våren är på g hos dej!
  Vad duktig och flitig du är med bloggens utformning.
  Ha en fin dag önskar Lena från ett vårlikt, om än regnigt, Wales.

  • Carina den 29 mars, 2018 kl 09:43

   Ja nu är jag säker på att den är på gång 🙂 Regn kunde nog varit lite bra här också… ..tror att tjälen skulle släppa snabbare då och ge det vintergröna lite välbehövligt vatten.

   Ha en härlig Påsk i Wales! Carina

 13. Marika den 28 mars, 2018 kl 10:58

  Hej Carina!
  Tänk att den kom, våren, med alla fina små godingar som tittar fram igen.
  Kan man bli annat än glad?
  Ha det fint /Marika

  • Carina den 29 mars, 2018 kl 09:42

   Hej!

   Ja det känns som den är på gång. Det känns som stegen är längre framåt än de kortare stegen bak. Det kommer lite snö och det är minusgrader varje natt men ändå går det synligt framåt 🙂 Och visst blir jag glad!

   Ha en fin Påsk! Carina

 14. Elna Slot den 28 mars, 2018 kl 19:11

  Fike påskegule blomster. De gør en så glad. Det er vist et stort arbejde, du har gang i med din blog. Det bliver spændende at se resultatet.
  God påske!

  Hilsen Elna

  • Carina den 29 mars, 2018 kl 09:40

   Tack Elna!

   Javisst blir man glad när det lyser gult lite här och var i rabatten 🙂 Det ska bli kul att visa – givet att jag nu lyckas förstås.

   Ha en fin Påsk! Carina

 15. Anne, hagenvår den 28 mars, 2018 kl 19:14

  Hei Carina!
  Spennende å se hvordan du presenterer plantene med et nytt utseende. Gleder meg.
  Så deilig med vår. Her virker den langt unna.
  Ha det godt! Klem Anne

  • Carina den 29 mars, 2018 kl 09:39

   Hej Anne!

   Mmm.. det är lite spännande att se om jag får det att fungera också 🙂 Vår ska bli väldigt skönt och även om våren är långt bort hos dig så hoppas jag att även ni får en solig och fin påskeferie.

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.