november-2022 månadsbild

november-2022 och nu är jorden bar

november-2022 och färgtonerna ute går i brunt och grått. November har bestått av allmän risighet och trädgårdströtthet. Så döm om min förvåning när jag kom ut i gråheten en dag, kände värmen och skulle plantera en Skimmia. Det ena gav det andra och plötsligt var en hel del land rensade och toppade med ett lager väl förmultnad gödsel.. Det känns bra att ha fyllt upp jordnivån och att ha gjort det när jag inte behöver skydda växter på väg upp.

november-2022 månadsbild
november-2022 månadsbild

Kanske var det de sista dagarna men det spelar mindre roll – gjort är gjort. Men därför känns november-2022 bilderna extra prydliga. Ett nytt lager mörk mylla, ett grått sopat berg och krukorna inplockade. Nu älskar jag färgerna brunt och grått kan inte tycka att de är trista någonstans. Så det är kanske också en grund till att det känns bra att se på ingången till norra lunden nu.

november-2022 månadsbild
november-2022 månadsbild

Sista veckan i november-2022

Nu hade jag förberett i förväg men kom aldrig ut för att fota månadsbilden, inte förrän idag… Men idag sken en låg blek sol så det var värt en sväng mellan ett par möten. I år är jag sugen på att göra en krans och kanske lite annat – vi får väl se vad som gjordes de där skälvande sista dagarna i november…

Snart kommer ett inlägg om den första adventsveckan också!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.