månadsbild November

månadsbild November – en vit värld breder ut sig

månadsbild November

Runt 8 igår morse började det falla vita flingor som la sig vackert på marken och träden utanför fönstret. Snön var tung ser jag på träd och buskar som dignar under tyngden. Men nu efter en kall natt när solen lägger sina strålar över en vit värld så är det väldigt vackert. Snön och stora cederkottar jag plockade utanför kontoret har gjort att julstämningen börjat pirra… Lust att pynta och en insikt om att advent snart är här. Termometern är redan nere på -4.

Om jag siar om framtiden så är nog snön borta när nästa tillika den sista månadsbilden ska tas. Och vilken tur att jag var trött när jag kom hem i lördags och inte fotade då. Idag har jag hämtat stora kameran från service. Tappade den, för en gångs skull hade jag glömt att ha kameraremmen runt halsen, och inbillade mig att fokus inte var ok. Men teknikerna gjorde tummen upp men föreslog service och rengöring. Så en nyrengjord sensor och lins.

Det var så soligt och fint att jag tog lite fler bilder. Snön har gjort att det för en gångs skull går att fota och få en känsla för hur Nothofagus antarctica ser ut. Normalt sett betydligt mer svårfotad. Har växt rejält i sommar och når nästan ända upp i toppen av bambustödet.

Snöklädd Nothofagus antarctica

Vyn i motsatt riktning. Träden har släppt alla blad och magnoliorna har mognat av ser det ut som.

Stolen står kvar sen jag var tvungen att få lite mer höjd när jag skulle binda upp toppen på sydboken…

Verkar som de flesta kritter som går här använder stigarna. Men rådjuren har ätit av grönkålen och bökat i backen runt växter de brukar beta när det blir kallt.

Nothofagus antarctica

Det här var månadsbild November och nu är det faktiskt bara en endaste bild kvar. Sen har jag fotat den här vyn, rabatten som fick namnet svängen en gång i månaden hela 2017! Har klurat lite och om allt går som tänkt kommer jag ha en ny vy för 2018 att presentera.

 

12 Kommentarer

 1. Marit Sønstebø den 20 november, 2017 kl 13:48

  Er det virkelig så mange blader på trærne hos deg? Her er det ingen igjen…
  Fint å fotografere samme sted gjennom året, og det er jo virkelig en stor forskjell på bildene.
  Vakkert med sene høstbilder!

  Ha en fin ny uke!
  Klem, Marit

  • Carina den 20 november, 2017 kl 18:43

   Näe jag lyckades blanda ihop förra månadens och den här månadens i morse. Tar oftast en kopia som jag sen ändrar i. Men va nog lite för trött tror jag. Bilden idag är helt avlövad och klädd i snö 😉

   Kram, Carina

   • Marit Sønstebø den 29 november, 2017 kl 10:24

    Vakkert bilde med alle trærne som er dekket med snø. Håper at du får mer av det så plantene dine får beskyttelse. Her fikk vi 25 cm i går og det er så herlig.
    Klem, Marit

    • Carina den 29 november, 2017 kl 11:14

     Den regnade bort tyvärr… I natt har vi fått ett par cm men det töar redan tyvärr. Det vore skönt med ljuset som snön ger och så skyddet förstås.

     Kram, Carina

 2. Linda den 20 november, 2017 kl 15:30

  Hej!

  Ännu en gång slås jag av vilken kunskap du verkar besitta! Det är så härligt. Måste givetvis googla både på skapareknoch magnoliorna 🙂

  Jag kurar framför brasan efter en lång tupplur. Har jobbat lite för mycket på sistone och behövde gå hem redan vid lunch för att bli av med lite flex som ligger ovanför gränsen för vad vi får ha. Perfekt dag att göra det med tanke på det strålande solskenet. Här ligger det lite vitt, men det ser mest ut som dillsås … dillsås led väldigt stor andel dill 😉 Nästa dygn ska bli riktigt kallt. Jag ska köra bokbuss i morgon kväll, så då kommer det antagligen att snöa – misstänker att det är en ny rätt regel som vädergudarna har hittat på 😉

  Ha en fin kväll!
  Linda

  • Carina den 20 november, 2017 kl 18:45

   Tack Linda! Har läst om växter, vuxit upp med växter så lite har fastnat succesivt genom åren. Nu blev det dock fel i morse när jag skulle skapa nytt. Så egentligen ska världen vara helt vintervit och solig. Nu hoppas jag att jag fått till rätt 🙂

   Kram, Carina

 3. lisbeth den 20 november, 2017 kl 15:55

  Hej Carina
  Godt at du får gule blade nu på dine magnolia, jeg vidste ikke, at det havde noget at sige, men man bliver immer klogere 🙂
  Fin ny uge til dig

 4. Karsten F den 20 november, 2017 kl 18:09

  Hej Carina

  Kul att du har Magnolier från Dennis Ledvina. Jag har provad en gång här men inte med hans – tror det var ”Susan” den klarade sig bara et par tre år.
  Super med din månadsbild!

  Ha en trevlig ny vecka

 5. Susie på Stjärnarve... den 20 november, 2017 kl 18:50

  Tja, gillar man vinter så kanske man tycker det är vackert! Jag föredrar helt klart den ”gröna vintern”!!
  KRAM
  Susie

 6. Kristinas oas den 21 november, 2017 kl 12:39

  Vacker vinterljus och skönt med lite snö som ger träd och växter konturer. Hoppas inga grenar knäcktes bara.
  Kram Kristina

 7. Inger den 21 november, 2017 kl 15:19

  Men så vintrigt, samma här men jag bor ju i Norrland. Ja julen närmar sig med stormsteg. Jag längtar efter ljus.
  Kram

 8. Laila den 23 november, 2017 kl 10:01

  Jodå, den försvann tyvärr snabbt, snön. Mörkt, blött och blåsigt här. Men å andra sidan hinner jag kanske få återstående vitlök i jorden innan nästa köldperiod?
  Kram

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.