månadsbild Maj – fastän sent publicerad

månadsbild Maj – fastän sent publicerad

Maj du sköna började svalt

 

Bilderna togs precis som jag skulle och jag editerade dem men det där sista lilla steget – att exportera de till bloggen missade jag. Men för ordningens skull  och för att behålla kontinuiteten över året, så här såg det ut i maj närmare bestämt den 12:e eftersom jag fotade innan jag åkte. Så en liten tillbakablick och månadsbild Maj.

Potatisorterna Maris Peer, Charlotte och Asparges är satta. Och två odlingslådor hade placerats framför kallbänkarna. En lökbädd för känsliga lökar hade också kommit dit. I första lådan står olika kålsorter under duk. Bondbönorna hade fortfarande inte grott. Nere till höger i bilden samlar jag jord för min irisdamm som nu efter allt regnande i början av juni är en riktig sumpzon.

Månadsbild Maj - Svängen i maj

Tänk så avlägset det känns fast det bara är 4 veckor mellan fotoögonblicket och idag. Och vilken enorm förändring som skett sedan dess.  Det har blivit ‘trädgård’ av den här ändan av åkern också.

Månadsbild Maj - Svängen i maj

Finns det inget berg får man bygga ett… Nej men jag har en hög väl förmultnad barkmull och jag står på ‘toppen’ och får en liten vy så där från ovan.

Det här var månadsbild Maj. Det ska bli kul att visa vad som hänt sen den 12:e maj redan om 5 dagar. Det är riktigt kul att göra det här. Nu när jag kikar lite tillbaka inser jag hur otroligt mycket som händer på egentligen ganska kort tid och för min egen skull måste jag skriva – Carina kom ihåg du var bortrest två veckor efter den här bilden togs. Så dagar när det känns som du inte gör något titta på det här 🙂

 7 thoughts on “månadsbild Maj – fastän sent publicerad”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.