Svängen i maj

månadsbild Maj – fastän sent publicerad

Maj du sköna började svalt

 

Bilderna togs precis som jag skulle och jag editerade dem men det där sista lilla steget – att exportera de till bloggen missade jag. Men för ordningens skull  och för att behålla kontinuiteten över året, så här såg det ut i maj närmare bestämt den 12:e eftersom jag fotade innan jag åkte. Så en liten tillbakablick och månadsbild Maj.

Potatisorterna Maris Peer, Charlotte och Asparges är satta. Och två odlingslådor hade placerats framför kallbänkarna. En lökbädd för känsliga lökar hade också kommit dit. I första lådan står olika kålsorter under duk. Bondbönorna hade fortfarande inte grott. Nere till höger i bilden samlar jag jord för min irisdamm som nu efter allt regnande i början av juni är en riktig sumpzon.

Månadsbild Maj - Svängen i maj

Tänk så avlägset det känns fast det bara är 4 veckor mellan fotoögonblicket och idag. Och vilken enorm förändring som skett sedan dess.  Det har blivit ’trädgård’ av den här ändan av åkern också.

Månadsbild Maj - Svängen i maj

Finns det inget berg får man bygga ett… Nej men jag har en hög väl förmultnad barkmull och jag står på ’toppen’ och får en liten vy så där från ovan.

Det här var månadsbild Maj. Det ska bli kul att visa vad som hänt sen den 12:e maj redan om 5 dagar. Det är riktigt kul att göra det här. Nu när jag kikar lite tillbaka inser jag hur otroligt mycket som händer på egentligen ganska kort tid och för min egen skull måste jag skriva – Carina kom ihåg du var bortrest två veckor efter den här bilden togs. Så dagar när det känns som du inte gör något titta på det här 🙂

 

6 Kommentarer

 1. Marit Sønstebø den 12 juni, 2017 kl 21:33

  Ja, det skjer mye på en måned! Jeg synes det er bra at du tar bilder på samme stedet, for da får vi andre også se endringen siden sist.
  Jeg har ennå ikke fått satt poteter. Det må jeg få gjort snart!

  Klem, Marit

 2. Karsten F den 13 juni, 2017 kl 06:20

  Hej Carina

  ja, en grön explosion! Roligt och lärorikt med bilder från samma plats!

  Ha en trevlig vecka

 3. Gunilla Teckenberg den 13 juni, 2017 kl 06:27

  Hej Carina!

  Ingen som ser bilden kan ens komma i närheten av tanken att du inte gör något – allra minst du själv. Du bryter ny mark, har själv gjort det så jag vet vilket hästjobb det är. Inte som att plantera i en färdig gräsmatta inte.

  Kram!

 4. Susie på Stjärnarve... den 13 juni, 2017 kl 07:20

  I år tycker inte jag att det hände så mycket från februari till maj för ovanlighetens skull! Och du, jag blir trött bara att titta på allt jobb du lägger ner. Det märks att man inte är 32 längre…..*fniss*
  KRAM
  Susie

 5. Anni den 13 juni, 2017 kl 15:35

  Jag håller med Susie, mellan februari och maj hände ingenting – men sedan exploderade allt! Ser fram emot att få se din nästa månadsbild!

 6. Anne, hagen vår den 13 juni, 2017 kl 20:23

  Det er så godt å se alt som skjer i løpet av en måned. Det er undrer her i Norden.
  Ha det godt! Anne

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.