Månadsbild februari – tiden står still

Februari och vyn känns statisk

Att hitta skillnader mellan januari och februari blir nästan som ett leta 5 fel i bilden. Det har inte hänt något. Inte som jag vet om i vart fall. Till och med sopsäcken med insamlad plast som ska till återvinningen ligger kvar. Jag vill inte ta i den förrän jag har rätt kläder och kärran ska fyllas för att åka till tippen.

Men om inte ögonen uppfattar någon visuell skillnad så kan öronen göra det. Fågelsången är annorlunda – det börjar anas toner av vår. Ljuset är kanske samma men det är mer… mycket mer. Och faktum är att om ögonen är känsliga för detaljer så kan de anas. Björkar som börjar bli mer rödlila i grenverket. Har du tänkt på att björkar får en mycket mer intensiv färg en stund innan knopparna slår ut? Jag har sparat grenar som var vackra och med mycket hängen när jag körde kompostkvarnen. De ligger i en hög och används i tulpanbuketter. Det blir en test på hur väl allergivaccinationen fungerar hittills.

Tiden har jag använt till att sätta några fler magnolior på önskelistan. De kan ju få sällskapa med rhododendron i svängen.

Nu blir det spänd väntan till mitten slutet av mars. Bilden här tog jag den 12:e februari några dagar tidigare än januaribilden.

 

 

22 Kommentarer

 1. Marit Sønstebø den 20 februari, 2017 kl 13:02

  Så vårlig det er hos deg! Jeg misunner deg den tidlige våren. Magnolia er noe en kan ha mange av. Her blir jeg begrenset av herdighet, men noen få sorter klarer seg.
  Rhododendron er godt selskap til de, ja!

  Klem, Marit

  • Carina den 20 februari, 2017 kl 15:11

   Det kan du få… ..men jag kan berätta att det regnar och är dimmigt vareviga dag så även om jag har mindre snö så har jag ingen direkt nytta av det 🙂

   Har du frågat Jonny.. å nu har jag glömt hans efternamn, en norrman som bor i Värmland. Han odlar mycket magnolia och borde väl ha klimat ungefär som du.

   Andresen 🙂 Jonny Andresen tänkte jag på..

   Kram, Carina

   • Marit Sønstebø den 20 februari, 2017 kl 21:30

    Jeg vet hvem han er. Ja, han holder på med magnolia. Det finnes et hagesenter noen mil herfra som har godt utvalg av magnolia. Så jeg tar en tur dit i løpet av våren. Jeg flyttet en i høst og er spent på om den har overlevd vinteren… 😉

    Ja, jeg vet at dere har et mye fuktigere vær enn her selv om det er mildere. Det er vel fordeler og bakdeler med alt vil jeg tro 🙂

    Klem, Marit

 2. Susie på Stjärnarve... den 20 februari, 2017 kl 14:05

  Det ser ut ungefär som här, men dom upplogade snövallarna är borta nu – alla utom en enda!
  KRAM
  Susie

  • Carina den 20 februari, 2017 kl 15:08

   Här har inte varit snövallar sedan i höstas…

   Kram, Carina

 3. Gunilla Teckenberg den 20 februari, 2017 kl 14:38

  Visst händer det saker – denna vinter har varit väldigt annorlunda, vi har knappt haft någon snö. En gång kom det rejält, kanske i november men sedan har det varit mest gråväder. Nu är tiden då det är extra känsligt för våra städsegröna växter så jag vill ha plusgrader dygnet runt men ingen sol så tjälen ger med sig.

  Fåglarna sjunger och hackspetten har börjat trumma in sina revir, fåglarna tror på vår och jag lovar dig att våren kommer när det är dags, den vinner alltid över vintern.

  Kram!

  • Carina den 20 februari, 2017 kl 15:07

   Javisst kommer våren 🙂 Här på västkusten är det ingen fara. Vi har haft dimma hela februari känns det som. Fast jag vet att solen lyste några dagar förra veckan. Men mina gröna buskar står täckta så de ska väl klara sig hoppas jag.

   Kram, Carina

 4. Sabelhagens olivlund den 20 februari, 2017 kl 17:34

  Jag tänkte faktiskt på det i morse, att fågelsången och ljuset är liksom mer nu. Det känns som vår med de 5,8 plusgrader som vi har.
  Ha det gott
  Kram Maria

  • Carina den 21 februari, 2017 kl 19:10

   ..och idag har det varit helt underbart ute med ännu mer sång och ljus 🙂

   Kram, Carina

 5. Luna Ek den 20 februari, 2017 kl 22:13

  Slående beskrivning av en statisk vinter. Lika svårt att hitta 5 fel ( förändringar) här. T o m julgranen står kvar för den är fastfrusen i marken. Och skräpet bakom garaget har inte blivit kört till tippen än för att det är så klabbigt. Fast förstås vi intog årets första fika i trädgården i onsdags förra veckan och katten är ute längre stunder för han hör fåglarna, men inga synliga snödroppar eller vintergäck. Ja,ja…
  Kram Luna

  • Carina den 21 februari, 2017 kl 19:11

   I slutet av veckan blir det utefika här. Ska bara lokalisera solstolen och dynan. Har varit helt underbart ute idag 🙂 Jag hittade både snödroppar och vintergäck idag.

   Kram, Carina

 6. Ulrika den 21 februari, 2017 kl 09:03

  Så roligt att få se fler som delar med sig av månadsbilder. Även om det inte syns någon skillnad nu kanske det gör det om du fortsätter fota nästa år också. Jag tycker det är kul att kunna jämföra mellan åren för man glömmer så lätt hur det var.
  Ha det gott!

  • Carina den 21 februari, 2017 kl 19:13

   Ja där har du rätt – det är nog mest intressant mellan åren. Och det kommer bli kul att följa. Minnet är ganska kort här också 🙂

   Kram, Carina

 7. Kristinas oas den 21 februari, 2017 kl 12:30

  Även om det inte syns så mycket skillnad på bild anas desto mer förändring i luften. Doften av den kommande våren och fåglarnas drillar avslöjar att det är mer vår än vinter.
  Kram Kristina

  • Carina den 21 februari, 2017 kl 19:15

   Idag hittade jag utslagna vintergäck och snödroppar i solskenet. Bland mina egna blommar de dubbla snödropparna först.

   Kram, Carina

 8. Laila den 21 februari, 2017 kl 19:09

  Samma här, ingen större skillnad i trädgården – men ljuset, ljuset! Och fåglarna som fått spader! Så någ är det på gång även om det kom snö nu igen.
  Allt gott!/Laila

  • Carina den 21 februari, 2017 kl 19:15

   Javisst är det stor skillnad. Jag sover med öppet fönster och det är en fröjd att lyssna på morronkonserten därute 🙂

   Kram, Carina

 9. Anna-Karin Rickardsson den 22 februari, 2017 kl 11:09

  Jag blev lite full i skratt när jag läste din inledning. Finn fem fel var en lek jag inte brukade klara så bra. Inget bra vittne varken då eller nu alltså. 🙂 Däremot har jag också hört vårtonerna i fågelsången och njutit av känslan. Björkarnas färgskiftningar på våren brukar jag också se men det är lite tidigt för det här än. Idag har de, och allt annat, istället blivit vitt av snö. Vackert, men våren den blev inbäddad ett tag till!
  Allt Väl!
  Anna-Karin

  • Carina den 22 februari, 2017 kl 16:34

   Fågelsången är nog viktigaste tecknet, så hoppfullt på något sätt 🙂

   Här blåser det något ruskigt istället. Var ute och satte tillbaka lite granris och annat i eftermiddag. Tar inte ut våren i förskott här heller.

   Ha det gott! Carina

 10. Lena i Wales den 22 februari, 2017 kl 12:47

  Här i Wales har våren börjat komma och det har börjat blomma i trädgården. Underbar tid nu!
  Ha det bra!

  • Carina den 22 februari, 2017 kl 16:32

   Förstår det! Jag var så himla sugen på att åka till julrosplantskolan i Wales. De hade trädgårdsdagar helgen som gick 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.