Cyclamen coum 'Pewter Leaf' - vårcyclamen

Solsken och vårspaning

Februari har känts som en lång dimma

Det är inte helt sant men de dagar jag kunnat vara ute har det varit grått och dimmigt. Igår kunde jag njuta av solen. Inte så att jag slängde mig över trädgårdsredskapen… ..jag tog kameran och vandrade runt i mina egna tankar.

Helleborus Double pastel peaches

Februari är = rastlöshet… så det var otroligt kul att se att mina julrossådder börjar gro i kallbänken. Double Pastel Peaches och en Double Pale Pink hade börjat visa sig. Liksom buskpionerna jag skolade om förra sommaren. De skickar upp som rosaröda klor ur jorden till att börja med, inalles 15 glädjande krukor.

Inne har också en del varmgroende saker kommit upp. En Hibiscus trionum, Papaver orientale osv. Egentligen hade jag tänkt vänta längre, mycket längre med att så dem. Men jag var för otålig… Som vanligt kan jag väl tillägga. Men tomater och sommarblommor har fått vänta. De ska jag börja med i helgen. Hittills är det chili, paprika, aubergine och heliotrop som jag sått.

I solskenet hittade jag blommande vintergäck och snödroppar i mammas trädgård. De står skyddat under en gigantisk enbuske och har en bergvägg som strålar värme i ryggen. På min åker blommar bara de dubbla snödropparna än så länge. Fast de bilderna var oskarpa. Annat som blommar eller visar sig hos mig…

Cyclamen coum ’Pewter Leaf’ en vårcyclamen som inte orkade vänta på solsken utan började blomma ändå

Helleborus x hybr. ’Red’


Vintergäck, Eranthis hyemalis, jag fascineras av den lilla kragen som blomman har i botten…


En solig dag till och våradonisen, Adonis amurensis, kommer slå ut den har blivit 5 cm högre trots kylan som varit.

Fotade en del av mina vintergröna saker också bland annat rhododendron så att jag inte bara har blommande bilder i växtregistret.

Rhododendron yak. 'Polaris'Rhododendron yakushimanum eller Yakushimanum-gruppen sorten är ’Polaris’ men jag tror den ska heta ’Hachmann’s Polaris’ nu

Rhododendron 'Gräfin Sonja'Rhododendron ’Gräfin Sonja’

Snart är det dags för första fotokursen… Fotografens A – Ö för ett bra arbetsflöde som mer eller mindre professionell. Ska bli kul att få träna mer på att jobba med modell.

 

22 Kommentarer

 1. Anita den 22 februari, 2017 kl 14:18

  Men … det är ju helt otroligt vilken skillnad mot hos mig. Här ligger ju snön djup som du vet. Och tänk att så mycket blommar hos dig redan. Jag får verkligen vårkänning när jag ser dina bilder. Dina rhododendron ser verkligen fina ut i bladverket och många fina knoppar har dom också.

  Så du ska så tomater i helgen. Jag kommer att vänta ett par veckor till. Väntar längre och längre för varje år även om det kliar i såfingrarna 🙂

  Kram Anita

  • Carina den 22 februari, 2017 kl 16:27

   Tror faktiskt det kom lite snö natten till igår men att den töade under dagen.

   Solsken gör vårtecknen tydligare på något sätt och det var det igår.

   Tomaterna… ja nu har jag ju skaffat frostvakt till växthuset. Sådde den 26:e februari förra året och det blev väldigt bra. Men utan växthus och tillskottsvärme hade jag också väntat. Inne blir de bara rangliga även med växtlampa.

   Kram, Carina

 2. Laila den 22 februari, 2017 kl 15:25

  Fantastiskt med så mycket blom och knopp redan! Här har vi fått en massa tung blöt snö. Men i såpottorna med perenner sprutar det fram små gröna groddar. Måste gillra upp fler växtlampor bums!
  Allt gott!/Laila

  • Carina den 22 februari, 2017 kl 16:25

   Härligt att det spirar och gror hos dig också 🙂 Har förstått att ni fått snö på andra sidan. Det var nog vitt här i morse, om jag kommer ihåg rätt…

   Carina

 3. Gunilla Teckenberg den 22 februari, 2017 kl 16:40

  Det blev ju en riktigt trevlig vårpromenad, det händer saker hos dig. Här har vi fått massor med snö det två senaste dygnen men jag klagar absolut inte, torkan kommer i år också.

  Kram!

  • Carina den 22 februari, 2017 kl 16:45

   Förstår att ni behöver snön i smält format senare 🙂 Jag tror nog vi har en stund till vår här också. Åtminstone en vår jag vågar lita på. Så krukor med lökar och annat får stå kvar i garaget och växa.

   Kram, Carina

 4. Marit Sønstebø den 22 februari, 2017 kl 18:16

  Åhhh, jeg blir nesten sjuk av dine bilder 😉 Så langt våren har kommet hos deg, og dine Cylamen gjør meg enda dårligere 😉 Den ’Pewter Leaf’ er utrolig flott, og den skal jeg prøve her selv om jeg er nesten sikker på at den ikke vil klare seg. Må jo bare prøve!
  Cyclamen er så vakre 🙂

  Klem, Marit

  • Carina den 22 februari, 2017 kl 21:29

   Testa att odla den lite upphöjd och väldränerat under buskar eller träd. Tror också det är bra att lägga tallbarr över knölen och hålla ett lager över som skyddar knölen. Bladen är så vackra och blommorna så delikata i sin litenhet.

   Kram, Carina

 5. Inger den 22 februari, 2017 kl 19:39

  Underbart att se, vi har fått flera decimeter snö idag.
  Kram

  • Carina den 22 februari, 2017 kl 19:53

   Nu känns det som man kan klara sig utan mer snö. Jag åker hellre till snö när jag vill ha den.

   Kram, Carina

 6. Karsten den 22 februari, 2017 kl 19:50

  Hej Carina

  Ja, våren är tidig i år.
  Det ser bra ut hos dig. Roligt med dina Helleborus kryss!

  De lovar snöstorm imorgon kväll här. Vi får se…..

  Ha en trevlig kväll

  • Carina den 22 februari, 2017 kl 21:31

   Ja det är nog minst en dryg månad kvar till ’riktig’ och stabil vår. Det ska bli kul att följa julrossådderna framöver 🙂 Ser fram emot många vackra plantor.

   Tack detsamma! Carina

 7. Merja den 22 februari, 2017 kl 20:19

  Vilken skillnad hos dig! Innan snö kom hittade jag inga vårtecken som jag upptäckte i alla fall. Mer än att fåglarna sjunger i högan skyn:)) Det är ett härligt tecken. Och visst har det blivit ljusare.
  Även här har Heliotropen grott. JIPPI!
  Ha det gott!

  • Carina den 22 februari, 2017 kl 20:28

   Så kul – då har vi säkrat goda doftpuffar i sommar båda två 🙂

   Vi får kanske lite snö här i dagarna men inte så mycket som ni.

   Ha det gott! Carina

 8. Veronica Axelsson den 22 februari, 2017 kl 21:14

  Måste säga: Vilka underbara bilder på de små vårblommorna. Tänk när jag hittar tid att gå en fotokurs för att ta såna bilder!

  Härligt med de små stegen våren tar!

  //Veronica

  • Carina den 22 februari, 2017 kl 21:22

   Tack Veronica! Jag hade möjligheten att gå två distanskurser som fanns på Jönköpings högskola i bildbehandling och visuell kommunikation. Nu håller jag på och successivt bygger på. Det här blir mycket kring blixtar och modellfoto och att ha en bra arbetsprocess.

   Lite sol och små vårtecken är allt vi behöver nu 🙂

   Carina

 9. Susie på Stjärnarve... den 22 februari, 2017 kl 22:39

  Så mycket fint som kommit upp hos dig, här syns inget alls faktiskt! Jo, igår när vi stod i f.d. ”långrabatten” för att såga ner den döda tujan, då upptäckte jag att vi klev på en massa cm-stora (alltså små) skott av några lökväxter. Vi var tvungna att stå där, men jag tror att dom kommer upp igen så fort det blir lite varmare. Just nu har vi bara 3-4 plusgrader, men eftersom vi ”lovades” snö idag och det blev regn istället så är jag riktigt nöjd!
  KRAM
  Susie

  • Carina den 23 februari, 2017 kl 07:59

   Det är kul att gå och spana lite så här års 🙂 Har man inget val så har man inte… Men lökar är rätt tuffa.

   Ha det gott! Carina

 10. Kristinas oas den 23 februari, 2017 kl 05:47

  Hoppfullt med frösådder som visar sig och extra kul att det är de fina julrosorna. 🙂
  Kram Kristina

  • Carina den 23 februari, 2017 kl 07:58

   Visst är det 🙂 Nu är det bara resten kvar…

   Kram, Carina

 11. Luna Ek den 23 februari, 2017 kl 20:43

  Ja här har du fångat många vårprimörer i sol. Hoppas vi får många sådana dagar i mars så att det går fort till den riktiga våren ute. Snart ska även jag så, mina bladgrönsaker växer nu så det knakar under växtbelysning. Mycket fin och kraftig Julros du har där.
  Ha det gott!
  Luna

  • Carina den 24 februari, 2017 kl 09:12

   Det hoppas jag också. Ska operera en handled och behöver vara hemma ett par veckor. Då skulle solsken sitta gott 🙂

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.