Fyndhylla innehållande dubbla tyllkjolar

Fyndhylla med trötta växter

..och så är väntan över. Jag fyndade dubbla julrosor på blomsterlandet före påsk. Har tänkt beställa från England, Farmyard Nurseries, i flera år men nu så stog de där på en fyndhylla nära mig… ..vanskötta och därför reade men inte blir jag ledsen av det… Lite svårt att välja för färgerna var bleka och dassiga på grund av förvaringen. Men jag verkar ha fått tag i olika och färgerna har djupnat sen de kom ut. Alla är av en serie som heter Helleborus x hybr. ’Double Ellen…’ men resten av namnen är jag lite tveksam till. Såg också att serien har en så kallad TM märkning – ett slags copyright skydd för växter. Man får inte föröka och sälja vidare hur som helst. Det gäller väl i just det här fallet exakta kopior. Men om det skulle bli några frön så småningom så kommer de ändå inte bli som sina föräldrar. Och redan nu ser jag de dubbla tyllkjolarna vackert upphängda i motljus.
charmerande charmör Skylten säger ’Double Ellen Picotee’ om den här, jag valde den diskreta rosa färgen och lika diskreta prickarna i botten men visst det en anings aning av picotee i kanten

charmerande charmör

..och den här skulle nog vara en double white. Jag tänker Pink Spotted… eller jordgubbar och mjölk med syltrippel i botten

charmerande charmör’Double Ellen Pink’ vi är helt överens skylten och jag … och rosa är jag väldigt förtjust i
charmerande charmör

’Double Ellen Red’ lite drama behövs också och hon passar bra med nästa som är ännu läckrare…

charmerande charmör

’Double Ellen Picotee’ – jag är svag för mörka kanter och nerver i blommorna

Så för nu så är jag nöjd med de jag har och inga ytterligare investeringar är planerade. Däremot så behöver jag tänka ut ett bra ställe. Ser en fruktträdslund med julrosor och vårlökar framför mig. En slingrande gång av klippt gräs och vackert silat solljus.. Här kan de få växa till sig och blomma med stora klungor av snödroppar. Hit kan också de riktigt gamla pingstliljorna få flytta, både de enkla och de dubbla.

Förutom de här fynden som jag gjorde innan jag åkte så har jag äntligen efter mer än en vecka lyckats komma åt nätet från hotellet. Lyckades ’lura’ någon inställning nu idag. Så det är därför jag varit tyst hos er och här… å andra sidan spenderade jag helgen i Smoky Mountains och tittade på olika sorters trillium, anemonella, violer och massa andra vårprimörer live 🙂 Kommer visa er bara jag kommer hem och får editerat bilderna. Så det finns upp- och nersidor med allt 🙂

Ha det gott!

carina2

 

8 Kommentarer

 1. Marit den 13 april, 2016 kl 17:14

  Så vakre de er! Jeg tror alle disse plantene opprinnelig stammer fra Holland. Det er en dame som har krysset de frem har jeg fått vite, og alle de doble kalles Double Ellen hybrider.
  Jeg var på en vårfestival sist lørdag, og der solgte de nettopp de samme plantene. Om alle overlever her vites ikke siden de kommer rett fra Holland, men jeg må jo bare prøve. Flotte bilder og planter!

  Klem, Marit

 2. Katarina /En Grön Sida den 13 april, 2016 kl 18:25

  Vilka fynd! Underbara, blir smått avundsjuk… men inte avundsam, lovar. Skulle så gärna vilja ha fler julrosor, variationer och gärna någon, några dubbla. Dina bilder gör ju inte längtan efter sådana mindre precis…
  Hoppas du har en riktigt härlig tid ”over there”.
  kram
  /Katarina

 3. Trädgårdstid den 13 april, 2016 kl 19:02

  Härligt att kunna göra fynd – och särskilt om de blir sådär fina redan samma år! När jag fyndar brukar det bara rötterna jag köper och så får man snällt vänta tills året därpå 🙂
  Kram Elin

 4. Laila den 13 april, 2016 kl 19:29

  …och vilka fynd sedan! Allihop är ju jättefina! De kommer att trivas i frukträrdslunden – antar att fruktträden redan finns! Smoky mountains låter spännande! Ser fram emot reserapport!
  Allt gott!/Laila

 5. lunasblogg den 13 april, 2016 kl 20:00

  Fina, men Double Pink är nog min favorit. Julrosor går inget vidare här så jag har lagt ned dem, men den vanliga vita har jag förstås och den lyser fint i år.
  Den som har rest har alltid något att berätta. det ser vi fram emot.
  Luna

 6. Kristinas oas den 15 april, 2016 kl 05:38

  Vilka underbara fynd du har gjort!! Ojoj, säger jag bara. Kommer att bli helt ljuvligt i dina planteringar. 🙂
  Ha en fortsatt fin resa, ser fram emot att se bilder när du kommer hem.
  Kram Kristina

 7. Anita den 26 april, 2016 kl 13:05

  Fantastiska fynd! Och dom kommer säkert att bli hur pigga som helst när dom får vila upp sig hos dig. Nästa år kommer du nog att redan i april få njuta av ”jordgubbar och mjölk med syltrippel i botten” … den blev min favorit.

  Kram Anita

 8. Lotta den 28 maj, 2016 kl 09:00

  Tittar och njuter…wow vilka fynd! Ibland blir man rätt nöjd….

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.