Frosseri i rosa kristyr

Buskpionen – frosseri i kristyr

Om frosseri handlade blommig fredag för ett tag sedan. I fredags blommade frosseriet ut på allvar här. Jag frossade loss bland rosa kristyr men bara med kameran…

Tittade ut genom fönstret när jag drack morronkaffet och blomningen hade redan peakat. Fantastiskt skönt med värme och sol men allt har en baksida. Blomningen blir försvinnande kort. Tog kameran och gick ut strax efter klockan sex på morgonen. Blommorna är som vackrast i ljuset av  en stigande sol.

Buskpionen, Paeonia suffruticosa, är vacker året om i mina ögon. Den är bara lite extra fotogenic när den blommar.

Hittade en min dotter satt i vas och bara fortsatte… Jag ska ju öva på ljussättning med allt vad det innebär.

 

Ha det gott i försommarsolen!

/Carina

 0 thoughts on “Frosseri i rosa kristyr”

 • Åh just rosa kristyr, slickade glatt i mig allt och kände att sötsuget bara ökade 🙂 mums kan inte se mig mätt på detta, vill ha mycket !!!

 • Tack själv Carina, så roligt att ni vill komma! Tack för allt beröm för min trädgård, det värmer i hjärtat:)
  Vilka vackra bilder på din buskpion, vacker i alla stadier.
  Kram Maria

 • Fotogenic var ordet! Verkligen en läcker pion. Ja sommaren snabbade på blomningen och igår blev det plötsligt väderomslag här. På en minut vände vinden och det blev isande kallt. Idag hade vi sju grader på morgonen och nu har temperaturen kämpat sig upp till tio. Och vindarna är isande kalla och hårda. Hoppas att sommaren dröjer sig kvar lite längre hos er.

  Kram Anita

 • Helt underbar. Skulle önska att jag hade plats för en sådan skönhet.
  Jo det går fort över i värmen. Men nu på morgonen är det litet kyligt här.

 • Underbar rosa kristyr, kan bara hålla med! Just att den varar så kort tid gör i alla fall att jag njuter lite extra av vissa växters blomning.
  Kram Kristina

  • Mmm… ..allt från drygt en vecka till några futtiga dagar. Men den här busken tilltalar mig hela året. Och nu har jag 4 fröplantor så tillväxten är säkrad.

   Kram, Carina

  • Oj.. ..ja kastet var tvärt här också men inte sååå tvärt 🙂 Men tack – inser att jag ska sluta tänka på den hårda vinden som kall och känna tacksamhet över att det räcker med 1 college.

   Försöker skicka lite värme med vinden 🙂

 • Så vacker! Söt, men inte för söt. Ja, och det gäller att passa på och njuta, för det går fort fort. Morgonrundan, verkar som flera av oss tar sådana, är den mest underbara stunden. Sedan är ju kvällen inte så dum den heller. Lunchtid kan också vara bra. Ja, och förmiddagskaffet. Eftermiddags.. Åh, jag är odräglig, men idag ställdes mitt jobbmöte in så jag fick en ”jobba-hemma-på-kontoret”-dag. Eller, om jag ska vara ärlig… en ledig dag. =o))
  kram
  Katarina

  • Vilken härligt på-pricken beskrivning! Kvällen häromdan var ljuvlig och jag fastnade med kameran i klöver, lökväxter, gräs och massa trevligt 🙂

   Ser ut som mitt allvar börjar på allvar nästa vecka…

   Kram, Carina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.