Februari-2022 - månadsbild

Februari-2022 – skillnad i månadens bild?

Februari-2022 – det är en hårfin skillnad i månadsbilden från januari. Ingenting synligt när det kommer till växter men ljuset skiljer sig åt nu. Och om jag hade skapat ljudfiler skulle fågelsången vara den stora skillnaden. Du kan jämföra med januari här.

Min vårmätare – de tidiga irisarna – där har en av dem stora knoppar nu men i år blir en senare säsong än både 2020 och 2021. Det snöar nästan varje natt och töar varje dag så växterna har lagt sig till ro igen tänker jag. Jag kikade lite på ogräset men det är väl kladdigt att börja med vårjobben. Kanske tur på ett sätt eftersom jag fått problem med ryggslutet och onödiga framåtböjningar är ’förbjudna’ ett tag framöver.

Februari-2022 - månadsbild
Februari-2022 – månadsbild – i början av veckan låg snö kvar. Mer vinterintryck än förra månaden.

Februari-2022

Vet inte om månaden varit kallare men jag har frusit mer. Men jag har klippt ner några irisar i partiet. och tittar på träden och buskarna för att se hur de gillat vintern. Jag har gått runt och sprutat Trico Garden på buskar, ormbunkar och tidiga tulpaner. Rådjuren har testat det mesta i växtväg och bland annat gått hårt åt en liten rhododendron. Iris sibirica ’Frilly Vanilla’ är en av flera vita här.

Sibirica hybrider - Iris sibirica Frilly Vanilly'
Iris sibirica Frilly Vanilly’

Den här lilla vitsippan är flyttad hit men jag lyckades riva upp den flera gånger första säsongen – det var bara en rot. Jag var övertygad om att den var borta men förra våren kom ett ensamt litet blad upp. Jag håller tummarna att den kommer tillbaka i år också.

Hepatica transsylvanica 'Eisvogel' - ungersk blåsippa
Hepatica transsylvanica ’Eisvogel’ – ungersk blåsippa

Temat hos Trädgårdsfägring är månadens bild – Februari. Jag ser fram emot mars och fler vårtecken.

önskar dig en fin avslutning på februari trots allt annat som händer!

14 Kommentarer

 1. Marit den 25 februari, 2022 kl 20:12

  Det ser nesten ut som det var mindre snø hos deg i januar? Hos deg er det tidlig bart uansett. Her er det fortsatt mye snø, og det er iskaldt omtrent hver natt. Håper at det snart går bedre med ryggen din.

  Klem, Marit

  • Carina den 26 februari, 2022 kl 10:39

   Ja det kom snö förra helgen som delvis låg kvar i måndags när jag fotade. Sen dess har det snöat och töat i omgångar. Jag hoppas också att det går över snart. Just nu för jag en övning med 2-3 timmars intervall.

   Kram, Carina

 2. Marika den 26 februari, 2022 kl 09:59

  Hej Carina!
  Vi har haft mycket snö i februari, nästan inget i januari. Men nu är allt borta igen, och idag blir det en solig fin dag. Förra året tittade den första blåsippan fram den 19:de februari, i år såg jag början till knopp innan ovädret, men nu ligger den nog under ett tunt snölager. Huvudsaken att våren är på väg, i mars kommer det nog att se annorlunda ut. Var försiktig med ryggen.
  Trevlig helg /Kram Marika

  • Carina den 26 februari, 2022 kl 10:42

   Hej Marika och tack!

   Eventuellt är det en eller några diskar som buktar. Var ute igår men tänkte inte på om snön låg kvar eller ej. Det har snöat på kvällarna och töat på dagarna. Men visst blir våren generellt sett senare i år än både 2020 och 2021 det ser jag på mina iris. Jag har sett knoppar i blåsipporna här också. En transsylvanica brukar blomma allra först men den väntade på värme…

   Kram, Carina

 3. Villroses hage den 26 februari, 2022 kl 14:38

  Lys og lyd er en klar indikasjon på at det går fremover.
  Næmmen – rive opp en hvitveis! (Det kunne aldri jeg ha funnet på. Eller, jo.) Den kommer seg nok. God helg!
  /Irene

 4. Titti den 26 februari, 2022 kl 16:46

  Härliga bilder! Vintrarna är ju ganska så milda här på ön…tack och lov! Men nu har första blåsippan dykt upp! Lärkan också! Det lär bli några bakslag innan våren är här på riktigt. Men jag längtar…
  Kram från Titti

 5. Ingeborg Hald den 26 februari, 2022 kl 17:00

  Her er snøen heldigvis borte, den har kommet og gått i hele vinter, gleder meg til det blir vår. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

 6. Birgitta den 26 februari, 2022 kl 21:04

  Talgoxen är flitig med sin sång, snön är borta och idag sken solen. Behöver göra som du, spruta Trico på krokus och tulpaner, helst i morgon :))
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

 7. maggansblogg-maggan.blogspot.com den 27 februari, 2022 kl 11:21

  Hej,vi har fått ännu mera snö men den kommer så småningom att börja tina bort vi går ju mot mars månad .Det är inte så kul med rådjur som äter på växterna men så underbart med dessa fåglar som jag tror har lite vår i sig för de spelar mycket mera nu även här hos mig.Ljuset är även det så underbart att vi har fått tillbaka det blir man så glad över.Hoppas att din rygg blir bättre vet hur besvärligt det kan vara har själv haft den åkomman.Ha det gott/Margareta

 8. Elna Slot den 27 februari, 2022 kl 17:40

  ’Eisvogel’ er en yndig lille forårsbebuder. Sne kan vi ikke prale af her, vi havde ganske lidt i december, og jeg havde håber på lidt mere i januar-februar. Men nu er foråret lige om hjørnet, så nu må sneen godt holde sig væk.
  God bedring med ryggen.

  Hilsen Elna

 9. Lillianna den 28 februari, 2022 kl 17:49

  Här går det lite fram och tillbaka vädermässigt!
  Förstår att du längtar efter att få börja greja på allvar, men akta ryggen så att den håller för det som kommer senare!

  //Trädgårdshälsningar
  Lillianna
  http://www.pinktownroses.com

 10. Lisbeths Haveblog den 1 mars, 2022 kl 08:48

  Jeg ville ønske jeg kunne høre dine fugle, for jeg kan forestille mig, at det er en stor forandring, selv om de små forårsblomster er gode tegn.
  Her i byen har jeg kun solsort og mejser, men bare den lyd er dejlig.
  God bedring med ryggen.
  Mange hilsener Lisbeth

 11. Anni den 14 mars, 2022 kl 17:58

  Jamen där kom ju Trico Garden 🙂
  Visst är det en ren lycka att höra vårkvittrande fåglar? Så fulla av liv och längtan.

  • Carina den 15 mars, 2022 kl 08:10

   Jojomen – det finns alltid en flaska här. Och peppar, peppar det fungerar. Sen har jag talat med en fåruppfödare, kött, några minuter bort och ska få ullen när de klipper. Tänker den bland grönsakerna eftersom sniglar också lär sky den.

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.