Dan-före-dan - små granar i dans

Dan-före-dan små-granarna dansar lyckliga runt stubben

Dan-före-dan och visst är de små granarna söta där de dansar och slår ut med armarna på sin mjuka matta av mossa… För söta att bara gå förbi jag tycker de ser ut att fira på sitt egna lilla sätt.

Solen sken, min dotter har kommit hem och vi tog en tur in till skogen dan-före-dan. Grill, fika och avkoppling när det är som bäst. Pappa har inte varit med och grillat på evigheter. Men han blir lite ledsen – just där vi sitter står extra långa granar – de skulle bli timmer i Storbritanien men nu har barkborren från reservatet tagit dem – trist. Vi är glada för reservatet men inte i alla dess invånare…

dan-före-dan
Jultur till skogen dan före dan
jultur till skogen
Jultur till skogen och det är nu jag vill ha stående ovationer för den finfina elden 😉
jul-tur
Grillglöd på gång – det blev så himla bra, ja åtminstone tills jag la bullarna på tining jämte. Men glödgade bullar är också bullar…
Julbukett
Julbukett – 2020 års kreation

En tradition dan-före-dan julens blommor och jag

Jag drar mig alltid undan några timmar och när vi kom hem var det dags.. Jag satte på en gammal Frank Sinatra och öppnade en Innis & Gunn och sen gick jag lös bland grönt i alla former och ett fåtal blommor. En bit in i skivan lyssnade jag extra – en general som talar till sina mannar vid fronten innan Sinatra sjunger för dem. Vad är väl egentligen ett litet virus som vi alltid vetat att vi kommer slå inom en helt överskådlig framtid…. Dags att se saker i perspektiv, ett annat perspektiv.

Julbukett
Julbukett – mitt absoluta julpyssel….
Dan-före-dan - små granar i dans
Dan-före-dan – små granar i dans – än står de säkra för alla gran-lånare…

Julblommorna blev jag nöjd med även i år, liksom sällskapet Innis är perfekt just där och då och Sinatra var en ny julbekantskap. Bara gott alltså. Jag länkar till Trädgårdsfägring!

En God och Fröjdefull Jul åt oss alla!

8 Kommentarer

 1. Lisbeth den 24 december, 2020 kl 16:47

  Fine billeder især det af de små graner, godt din datter kom hjem til jer.
  Rigtig glædelig jul til jer.
  Hilsen Lisbeth

  • Carina den 25 december, 2020 kl 15:46

   Visst var de söta och de nästan hoppad upp och ner för att få min uppmärksamhet – jag var på väg förbi… Det var bra att hon fick bytt bort sina arbetspass och kunde komma hem.

   En fortsatt God Jul til er också! Carina

 2. Marit den 24 december, 2020 kl 23:45

  Så flott bål du lagde! Det ser hyggelig ut med skogtur på lille julaften. Det er jo utrolig at en kan være ute i skogen hvor alt er grønt i desember. Veldig vakker bukett!

  God jul!
  Klem, Marit

  • Carina den 25 december, 2020 kl 15:48

   Det var himla mysigt att gå en tur, längesen pappa var med. Grilla var ett roligare julstök… Tack – buketten blev fin. Amaryllisen visade sig ha en himla fin färg.

   God fortsättning på Julen!! Kram, Carina

 3. Marika den 25 december, 2020 kl 11:40

  Hej Carina!
  Er skogstur ser verkligen trevlig ut. Granbarkborren är inte lika trevlig. Skönt att dottern kunde komma hem, det är speciellt att samla familjen till Jul.
  Vi var beredda på att fira ensamma, men dotterns smittspårningstest visade sig vara negativt, svaret kom på Julaftonen, det var den bästa julklappen tyckte hon, och det tyckte vi också. Önskar dig en God fortsättning på Julhelgen.
  Kram Marika

  • Carina den 25 december, 2020 kl 15:57

   Hej Marika!

   Det var ett lugnt och skönt sätt att börja julen på. Vad skönt att hon fick beskedet i tid så att ni kunde fira tillsammans.

   God fortsättning! Kram, Carina

 4. Anni den 12 januari, 2021 kl 12:55

  Ett julskönt inlägg, trots barkborrar och brända bullar. Andas lite frid.

  • Carina den 12 januari, 2021 kl 15:09

   Det var så skönt att inte bry sig om julstök utan istället gå ut i solskenet. Och det var kul att vi fick med pappa.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.