Maj månadsbild

2018 månadsbild Maj

Maj en formidabel värmebölja

 

Maj kom med högsommarvärme och torka. Men första måndan hemma bjöd på en hel eftermiddag regn. Någon sa ca 20 mm – jag har ingen regnmätare… Det var välbehövligt. Det är bara en vecka sen och nu slokar växter igen. Bilden blev tagen inte sista söndan i månaden utan snarare första i juni. Men det får gå…

Maj månadsbild

Vattenslangen ligger och droppar så därför lägger jag den där den gör nyttta. Det känns som allt växt sig oerhört frodigt trots en sen vår. I andra ändan av åkern har pionerna börjat blomma. Här i skuggan har olika iris knoppar.

Hosta och bergsklint

Ibland sätter jag mig bara ner på stolen medan jag vattnar. Tittar man noga står det till och med ett vinglas där när jag fotade översikten. Från andra hållet ser man grushögen… ..det är massor kvar.

Månadsbild Maj 2017 hittar du här om du vill se skillnaden.

Jag är väldigt tyst hos er på era bloggar. Det beror inte på värme eller trädgårdsarbete. Vet inte vad det är men jag kan inte få igenom kommentarerna. Jag skriver och när jag trycker publicera så raderas den. Jag ser att hos några blockeras cookies trots att jag har de ’enablade’ hos mig. Det verkar vara många som ligger kvar med http: istället för https:. Och jag får varningar om ’unsecure content’. Har prövat med jobbdatorn och det fungerade bättre men där är brandväggarna ännu tuffare och då kan jag inte ens accessa flera bloggar. Kanske är det något google gjort, de verkar äga blogspot nu. Eller kanske senaste windows 10 uppdateringen.. Som ni märker har jag ingen aning, inte ens var jag ska börja leta. Men jag fortsätter fundera…

Femte månadsbilden 2018 och sommaren hade redan hunnit bli hög!

 

8 Kommentarer

 1. Merja den 5 juni, 2018 kl 06:58

  Vilken skillnad! Märkte det på mina bilder oxå. Allt är så mycket grönare.
  Här är rabatterna bara en stor grön massa och jag försöker komma i fas med rensandet och att få ut alla sommar blommor från växthuset som jag drivit upp. Känns lite stressigt men samtidigt är det kul och se skillnaderna efter rensningen:))
  Ha det gott!

 2. Marie den 5 juni, 2018 kl 07:06

  Der er sket meget i din have i løbet af maj måneds sommervarme. Mystisk med Blogger – ind imellem hører man om bloggere, som har fået problemer med et eller andet. Måske går det over af sig selv.

 3. Marit den 5 juni, 2018 kl 08:23

  Hei Carina,

  Jeg har satt mine innstillinger slik at alle kan kommentere. Men det har ikke hjulpet deg likevel antar jeg? Det har vært utrolig mye spam hos meg med all mulig elendighet, så kanskje blogger bare måtte gjøre noe?
  Open id er i hvertfall borte.

  Skal si det har skjedd mye siden sist hos deg! Med denne varmen så har jo alt eksplodert bokstavelig talt. Mine trepeoner sto nøyaktig i en dag, og så var det slutt. Kjekt at du kan ha en vannslange liggende der, for nå er det bare masse vann som redder plantene. Det er uhyggelig tørt alle steder nå, i alle fall her i sør. Jeg så på tv i går kveld fra Bodø. Der hadde de fått nysnø og det er utrolig hvilke kontraster det er i været.

  Jeg ser du har den samme kornblomsten som jeg har. Vil du ha mer av den? 😉

 4. Marika den 5 juni, 2018 kl 08:30

  Hej Carina!
  Vilken skillnad det är på dina bilder, det ser så grönt och frodigt ut, trots torkan. Nu har värmen bytts ut mot lite svalare vindar, men solen fortsätter att skina.
  Ha det fint /Marika

 5. Inger den 5 juni, 2018 kl 19:07

  Otroligt så långt sommaren har kommit, men det är så vanvettigt torrt här. Kommer inte ihåg när det regnade senast.
  Igår blev det kallt och blåser som tusan, aldrig är det bra haha.
  Kram

  • Carina den 14 juni, 2018 kl 20:26

   Jadu… när jag körde till jobbet igår tittade jag på berghällarna och träden såg så där sent augusti torra ut som de bara gör just i augusti torra somrar. Vi har inte ens passerat midsommar. Idag har det blåst rejält här och ikväll kommit lite regn…

   Kram, Carina

 6. Linda den 8 juni, 2018 kl 09:42

  Hahaha, jag hoppas också att väderprognosen med regndroppar är i underkant 😀 Fast jag tycker att det ser rätt otorrt ut hos dig. Och härligt med skuggan. Jag önskar att jag hade en gammal brunn att sätta en pump i …

  Kram och trevlig helg!
  Linda

  • Carina den 14 juni, 2018 kl 20:22

   Det ser otorrt ut där jag fotat i lunden för där har jag våtbäddarna. Men även de började torka ut. Jag har tillgång till vår gamla brunn den vi hade när jag växte upp. Det hjälper så klart.

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.