Vykort från verkligheten

 

Ett härligt nytt år står för dörren

Vykort från verkligheten

 

Skickar vykort från verkligheten, vykortsvita, rena och vackra bilder. Jag kanske inte själv ska säga att dem är vackra men det är någon slags sinnebild av vackert. Blå himmel, snöklädda träd och ängar, glittrande sol och allt vi mår bra av. Men en liten, gnagande tanke finns där. För under det vackra och vita finns det ändå så mycket som borde förändras. Hör många säga när vi pratar om klimat, människor som svälter kort sagt världsproblem att de inget kan göra. Problemen är för stora, och det blir en intäkt för att fortsätta precis som förut. Människor med goda ekonomier som låter bli 90-konton och annat med orden – pengarna når ändå inte fram… Det lilla jag kan göra gör ändå ingen skillnad.

Juldagen avslutades med party på stan och morronen efter satt jag över min kompis frukostbord och vi pratade om just det här. Att engagera sig… Hennes ambition är en kväll i månaden för att ge en hjälpande hand på ett fik dit hemlösa går för värme, en fika, kläder om det behövs. Vi pratade om människor som pratar och inte gör. Argument som; problemen är för stora, det gör ingen skillnad. Men om alla förändrar en, enda liten sak så blir det i Sverige nästan 9 miljoner förändringar!!! Om alla gör en liten förändring som man själv är bekväm med… ..då blir det något stort. 2016 kan man ju addera en sak till till listan, ni kan ju räkna själva i huv’et 😉

 

Vykort från verkligheten

 

Under 2014 har jag ställt bilen mer och mer. Börjat tänka mer på vattenförbrukningen. Valt ekologiska, kravmärkta varor när det går. Kortsiktigt är kostnaden större men långsiktigt ett sparande. 2015 ska jag försöka engagera mig bland människor, det är trots allt långt mer konkret… ..och den direkta verkan större.

 

Önskar er ett riktigt

Gott Nytt och mikroförändrat 2015!

Carina

 

Vykort från verkligheten

11 Kommentarer

 1. Katarina /En Grön Sida den 28 december, 2014 kl 16:48

  Instämmer och… inspireras. Läste alldeles nyss i Sydsvenskan att ett mesigt nyårslöfte är bättre än ett brutet. Då gällde de hälsa, träning etc. Men skulle lika gärna hur jag är och vad jag gör som medmänniska. Något mikro, något konkret. Vad jag gör för någon, vad jag bidrar med. Vad handlingen, ja, kanske mötet, ger mig i sin tur. Nästan 9 miljoner mikro som året därefter blir än fler… Carina, en folkrörelse – folk i rörelse!

  Nu ska jag ta mig en funderare på nyårslöften som är mikro i medmänsklighet. Små, på gränsen till mesiga, men som kan hålla… och utvecklas.

  Gott Nytt År!

  kram
  /Katarina

  • Carina den 30 december, 2014 kl 11:12

   Mesigt var ordet! De stora är ju ofta så svåra att hålla. En folkrörelse vad härligt det vore. Såg på ’bonderöven’ igår. Han var i Köpenhamn och fångade den miniodlande, medvetna och ekologiska storstadskonsumenten. Tänk när det tar språnget över sundet 🙂 En medmänsklig folkrörelse är nog bästa receptet mot negativa krafter också!

   Gott Nytt ÅR! Kram, Carina

 2. Britt den 29 december, 2014 kl 10:22

  Det är aldrig för sent att förändra sig och sin tillvaro. Visst har man blivit mycket mer medveten om miljön och vad man stoppar i sig. Jag önskar dig ett riktigt bra nytt år i förändring! / Britt

  • Carina den 30 december, 2014 kl 11:07

   Visst är det så och jag gillar förändring. Genom att sätta det på print tvingar jag mig själv förhoppningsvis.

   Önskar dig ett riktigt bra och gott nytt år! Carina

 3. Marit den 29 december, 2014 kl 12:24

  Så vakre bilder med sol og snø på!

  Ønsker deg et godt nytt år!

  Klem, Marit

  • Carina den 30 december, 2014 kl 11:06

   Tack Marit! Önskar dig detsamma 🙂

   Kram, Carina

 4. Annika den 31 december, 2014 kl 18:12

  Dina ord träffar mig i hjärtat, formulerar det jag tänkt en hel del på denna höst. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Har också hört argumenten om att hjälpen inte når fram… men gör något ändå säger jag, för det är ändå värre att inte göra något! Lägg en slant till tiggarna utanför affären och skänk en slant via pg, kanske når det fram och det gör så stor skillnad för den som tar emot.

  Och klimatet…många bäckar blir en stor å! Kompostera lite mer än innan, ät lite mindre kött än förr, låt bilen stå och ta cykeln till affären… Alla kan göra något och det gör skillnad!

  Du fick mig att freaka loss lite 😉 !

  Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig!
  Annika

  • Carina den 2 januari, 2015 kl 10:10

   Gillar att du freakar loss. Exemplen på de små sakerna – det är bra. Det är lite som med träning och en massa andra saker. Förändring behöver göras i små, hanterliga steg. Förändring behöver ’ambassadörer’ som sprider ordet 🙂 Inte meningen att låta religiös. Ambassadörstanken kommer från marknadsföringskunskaperna.

   God fortsättning till dig Annika! 🙂

 5. Lena i Wales den 1 januari, 2015 kl 11:15

  GOTT NYTT ÅR! BLWYDDYN NEWYDD DDA! önskar Lena från Wales

  • Carina den 2 januari, 2015 kl 10:06

   Tack detsamma Lena! 🙂

 6. Kristinas oas den 10 januari, 2015 kl 23:09

  Hejsan! Det var länge sedan jag såg några inlägg från dig och så insåg jag att det var mitt fel… som glömt ändra adressen i wordpress-läsaren! Men nu är det fixat! 🙂
  Jag tror också på de små förändringarnas makt. I år ska vi odla lite mer grönsaker själva, vi ska använda mer regnvatten när vi vattnar och får vi ”för mycket” ätbart ska vi dela med oss. Känns bra i hjärtat att dela med andra.
  Kram Kristina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.