Snuvad på konfekten

Det kliar i fingrarna…

Fast jag inte ska så hittar jag snabbt på en ursäkt – jag ska ju bara ta en liten titt. Å om jag nu skulle hitta något riktigt unikt, spännande, lockande – ja ni vet! Då måste man ju vara nästan först i kön. Så jag tänkte ta bara en liten koll. ’Till jul’ som det stått ett tag är ju ett ganska flytande begrepp. Så medan skinkan sköljde sig i hon för att sen stoppas i ugnen skulle jag bara… Trots att klockan var elva så fick frukosten vänta, den kommer på andra plats medan jag bara, bara ska kika lite snabbt på konfekten. Vet inte… ..men kanske är julen förstörd 😉

 

2014-12-22

Vi är ledsna, men den här säsongen har vi inte haft möjlighet att bli klara till jul. Vi kommer att lägga upp fröerna i webbutiken efter helgerna i januari. Vi skickar ut ett mail till alla som har registrerat sig när det går att beställa.

Vi önskar er alla riktigt goda helger!

 

Jag har en vana. En vana som blivit lika traditionsenlig som att vaka in julafton med klädd gran skönt tuggande på en vörtmacka med nygriljerad skinka, en öl och en lille en. Den kommer sig från papperskatalogernas tid, kataloger som jag för övrigt saknar. Det brukade vara den här stunden som jag hade tid att dyka ner i Konnässörsklubbensfrölista. Det var till och med så att jag tänkte sen, ja sen då kan jag dyka ner i katalogen.  Den brukade landa i brevlådan en eller två dagar före julafton. Citatet var visserligen skrivet i juligt rött men budskapet ack så sorgligt. Eller tänkte dem kanske på mig?? Ren omtänksamhet! Min bärbara dator har packat ihop och nu är det skrivbordet som gäller. Det är långt skönare i soffan med julgranen i bakgrunden och kanske att beställningen blir längre så. Nu har jag gjort egen konfekt som kommer vara slut långt innan Konnässörsklubbens nätbutik öppnar och jag kan titta på den bästa och nyttigaste konfekten.

Vilar i stället blicken på ett par amaryllisar som faktiskt överlevt från förra julen, ’Jewel’ och ’Red Garden’. Den sista vill jag absolut försöka driva och få att växa till sig. Den hade totalt sett 8 stänglar och massor av klockor förra året. Klockorna är små, nätta och mer lika de man hittar i naturen. Och eftersom dem bröt sin tradition så bröt vi vår. Julskinkan är klar och avsmakad – suveränt god 🙂

 

Önskar er en riktigt

God och Fröjdefull Jul!

Carina

 

20141222_0004

 

12 Kommentarer

 1. Britt den 23 december, 2014 kl 11:17

  Jag läste också de raderna och även om det lät sorgligt, lät det också så mänskligt. Även jag har börjat titta i frökatalogerna som jag skrev i mitt inlägg. M;en inte är det detsamma att sitta och klicka vid datorn. Inte alls, även om jag förstår att det är så det blir.
  I eftermiddag gör vi skinkan iordning, men tills dess sitter jag och njuter i hyacintdoften. God Jul!

  • Carina den 28 december, 2014 kl 10:59

   Tänker också så, sen tänkte att det låter som en stor och lovande mängd fröer när det tar extra tid.

   God fortsättning!

 2. Birgitta den 23 december, 2014 kl 17:42

  Här har jag tagit paus från det mesta som har med trädgård att göra men innan jag gjorde det sådde jag porslinsanemon och krolliljor. Misstänker att när jul och nyår väl är över sitter jag där vid datorn och skriver önskelistor.
  En riktigt God Jul!
  Birgitta.

  • Carina den 28 december, 2014 kl 11:01

   Spännande! Påminner mig om att jag ska titta till pionfröerna i kökslådan. Där står de just nu inbäddade i fuktig vitmossa och ett varmt mörker. Fick en härlig liten julklapp med Magnoliafröer.

   Ett mycket försenat – God Fortsättning! Carina

 3. Marit den 23 december, 2014 kl 23:20

  Så vakker Amaryllis!
  Ønsker deg og dine en riktig god jul!

  Klem, Marit

  • Carina den 28 december, 2014 kl 11:02

   Tack Marit! Julen har varit väldigt skön och datorfri 🙂 En riktigt God fortsättning till Dig och din familj 🙂 Kram, Carina

 4. Anita den 24 december, 2014 kl 07:51

  Du får tänka på det gamla ordspråket … ”den som väntar på något gott”. Något som var värt att vänta på var att få se dina amaryllisar som du lyckats med att få att blomma om lagom till jul. Den röda är verkligen fin och liknar, som du säger, en ”riktig” amaryllis. Trist att din bärbara lagt av. Förstår att soffan lockar mer än skrivbordet. Julskinkan smakade vi av traditionsenligt vid tolvslaget mot julafton tillsammans med några köttbullar och ett par prinskorvar. Allt smakade gott. Nu ser jag fram mot resten av julbordet 🙂

  Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!

  Kram Anita

  • Carina den 28 december, 2014 kl 11:06

   Tack Anita! Julen har varit härligt lugn och skön, numera vit 🙂 För att inte tala om datorfri 😉 Skinktraditionen har jag också haft men bröt den i år för att hålla ett lagom stressfritt tempo genom dagarna före. Det fungerade även det. Min dotter kom hem från en skidhelg och barnen klädde granen kvällen innan. Jag gjorde som vanligt en blomsteruppsättning till mor och en till mig. Det är annan grej jag ser fram emot i det andra stöket.

   God Fortsättning! Kram, Carina

 5. Katarina /En Grön Sida den 26 december, 2014 kl 10:19

  ”Snuvad på konfekten”… och alldeles nyss ”Godisfrossa”. Jojo, här är en som njuter ”sötsaker”, ha ha! Men snopet med fröna, det förstår jag. Självklart att skinkan måste avsmakas före jul… (bara där finns en bit kvar till själva afton, ha ha). Ja, och underbara amaryllisar, älskar dem som ser mer naturliga ut, med små skira klockor…

  Hoppas julen varit (och är) god o önskar dig en fortsatt härlig helg!
  kram
  Katarina

  • Carina den 28 december, 2014 kl 11:08

   Haha… ..tänkte inte ens på det. Kan det vara något undertryckt behov kanske?? Jag äter nästan inget socker annars men till jul – då…. 😉

   Julen har varit härligt lugn och skön. Det hoppas jag din varit också. Vi njuter fortfarande sköna promenader numera i en vintervit värld. En God fortsättning till dig! Kram, Carina

 6. Anita den 30 december, 2014 kl 15:04

  Hej Carina, så här dan-före-dan (då dan i detta fall är nyårsafton). Skulle gå in och läsa om ditt ”Vykort från verkligheten” men hittade det inte så jag skriver här istället för att önska dig och de dina ett gott slut på 2014 och ett riktigt Gott Nytt 2015!

  Kram Anita

  • Carina den 30 december, 2014 kl 19:14

   Tack Anita! Tittade och såg att det hade smugit sig in en liten extra siffra i permalänken. Det var nog det som var problemet hoppas jag. Har nog varit lite för trött idag. Har lyckats ta bort min användare på den andra datorn. Ren tur att jag lägger det mesta materialet på en extern disk och har sparat en del saker på Dropbox. Trodde inte det gick att ta bort saker med ett endaste klick 🙂

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.