mellandagar för själen

 

Man kan faktiskt göra nästan ingenting

 20150104_0009_s

Mellandagar för själen - dagar när själen får gå i tofflor och morronrock - fritt citerat från P1 en förmiddag före jul. En intervju med Thomas Sjödin om hur han och hans fru valt att återinföra en vilodag och vad det gjort för själen, kreativiteten mm. Han pratade om hur ordet mellandag, dagar emellan, i sig inbjuder till vila. Nu är jag ju inte särskilt svårövertalad när den inre rösten vill ändra i min egen schemaläggning. Tvärtom! Min själ har fått många mellandagar över helgerna.

 

 Slow life nästa slow trend?

l går tog jag en personlig vilodag och gav mig ut med kameran. Jag producerade ett par saker för morrondan och det är just det som vilodagen ska vara fri från. Det var nog mera en mjukstart.  Jag fotade bara för mig och för lyst. Teman fanns i bakhuv’et eftersom jag valt att starta ännu ett år med 365 foton på andra bloggen. Styrde bilen mot Ramsvikslandet men det är ca 10 mil en väg och trot eller ej… ..himlen var föör blå. Så blå att det inte blir bra bilder. Så jag sparade miljön och letade upp en miljö på nära håll. Själen vilade precis lika bra där och gick all-in för en isfläck i ett traktorspår.

 

20150104_0028_blue-eyes-blue’I see skyes of blue, red roses too’ kul för dig grodan men då förstår jag varför du tappat hakan

 

Lagom sysselsättning en mellandag

Äntligen har jag så smått börjat ta mig i kragen! Jag har börjat ladda upp bilderna hit som inte följde med i bloggflytten. Flikarna under rubriken ’VÄXTER’ börjar så smått återta, till och med få ett bättre utseende. A, B och C är färdiga och nu är det bara 25 bokstäver kvar. 3 oskyldiga bokstäver i början av alfabetet och här fanns många vårblommare… En A-B-C resa i vårprimörer 🙂

Tyvärr ser jag att gallerifunktionen inte fungerar likadant. Ska klura ut ett sätt att få dit namnen igen. Pröva att hålla muspekaren över bilden – då ser jag namnet i vart fall. Annars får du gärna fråga eller till under respektive flik under rubriken ’VÄXTER’

Idag ska jag titta till dahliaknölarna i matkällaren. Se om de behöver en lätt, lätt dusch. Får nog ta en vals med dammsugaren också. Lagom sysslor så här en afton före dagen före mellandagar!

Hoppas du får en härlig vecka!

Carina

 

 

18 Kommentarer

 1. Anita den 5 januari, 2015 kl 12:37

  Vem hade kunnat tro att ett traktorspår kunde vara så ofantligt vackert. En helt magisk bild! Älskar den. Jag har bläddrat igenom alla bilder och bara njutit. Och visst ser jag namnet när jag för muspekaren över varje bild. Vilken fantastisk skärpa och färgåtergivning. Ditt nya bloggutseende är verkligen supersnyggt. Och Crocus-Advance, vilken snygging.

  Önskar dig en skön trettondagshelg!
  Kram Anita

  • Carina den 5 januari, 2015 kl 13:09

   Tack, väldigt mycket tack Anita! Sakta men säkert lär jag mig förstå och bemästra efterskärpning av bilderna. Det och en bättre skärm ger bättre färg. Bar mig emot att skärpa först men så förklarade någon på moderskeppet att för att ens komma upp till det jag såg så måste jag göra en första skärpning. Men jag gör det jobbigt för mig och fotar bara i raw-format.

   Crocus ’Advance’ är nog min favoritkrokus på våren. Kombinationen av det mjukt, dämpat gula och grå-blå-violetta älskar jag.

   Jag hittade massa roliga former i isen efteråt. Ser ofta inte det när jag fotar nära – bilderna poppar upp hemma. Den bilden har jag gjort 3 varianter av och gillar allihop 🙂

   Ha en skön helg du också – hoppas ni har soligt och härligt! Kram, Carina

 2. Rost och rädisor den 5 januari, 2015 kl 13:24

  Mellandagar för själen har jag också haft ett par men det har varit för kallt för nån längre utomhusfotografering. Härlig isbild och fint växtgalleri, ambitiöst också. Började inventera mina växter i fjol, men det kom av sig och ännu längre är det till att ha fotat alla eller fått ihop ett galleri. Så flitig du är. Ska ta nya tag till våren.

  Ha det så gott
  Anette

  • Carina den 5 januari, 2015 kl 16:02

   Tack Anette! Visst det är lite pyssel. Och jag hade nog inte börjat från grunden idag. Men textunderlaget tar jag från en databas jag började med för 14 år sedan ungefär och som vuxit pö om pö. Bilderna är tagna under några säsonger. Samtidigt så är minnet så himla kort att nån form av register är nödvändigt för mig 🙂

   Tack detsamma!

 3. Marit den 5 januari, 2015 kl 16:08

  Så vakre bilder! Jeg får dessverre ikke sett navnene på de selv om jeg holder musepekeren over de, men uansett er de utrolig flotte. Jeg blir nesten dårlig når jeg ser på vårbildene dine, jeg lengter veldig etter våren…

  Ha det godt!

  Klem, Marit

  • Carina den 5 januari, 2015 kl 17:31

   Tack för du berättade Marit! Jag ska försöka lösa det där med namnen och gallerier. Jag fick också en massa vårkänslor när jag började plocka med bilderna 🙂

   Kram, Carina

 4. PysselMoster den 5 januari, 2015 kl 19:29

  Visst är det härligt med mellandagar. Har också bara varit ledig, njutit och sovit 🙂 Och promenerat utanför min trädgård. Har faktiskt inte ens längtat efter våren vilket förvånar mig. Men det är klart att suget kommer när jag tittar på fina bilder som här hos dig .. men jag ser inte heller några namn (använder firefox om det kan spela någon roll?).
  God fortsättning!

  • Carina den 5 januari, 2015 kl 22:32

   Visst har vi haft en fantastisk ledighet! Jag kan tänka mig att skjuta upp trädgårdstankarna ett tag till. Promenera i skogen istället. Tror inte det har med era webbläsare att göra. Det är nog något litet program jag måste stoppa in 🙂

   God fortsättning till dig också!

 5. Sabelhagens olivlund den 5 januari, 2015 kl 19:45

  Underbara mellandagar, han är klok Tomas Sjödin. Så vackert kollage, tyvärr kan jag inte se namnen men det gör inget:) Traktorisen är så vacker.
  Kram Maria

  • Carina den 10 januari, 2015 kl 12:24

   Han var önskad som vinterpratare i år igen. Men jag hade inte möjlighet att lyssna. Ska leta upp det som podcast eller var jag nu kan hitta det. Kände inte till honom innan jag hörde intervjun på radion 🙂

 6. Britt den 6 januari, 2015 kl 10:02

  Vilken njutning att se vackra bilder. Jag testade med´n jag kan inte se namnen, men det gör inget. Jag njuter ändå. Och inser att det är så mycket inom foto som jag inte kan. / Britt

  • Carina den 10 januari, 2015 kl 12:25

   Tack Britt! Klart det är roligare att kunna både visa och se namnen. Särskilt om man vill sätta något på önskelistan 🙂

 7. Kristinas oas den 10 januari, 2015 kl 23:18

  Kan bara hålla med, tänk vilken skönhet som kan finnas i ett traktorspår! Denna vackra isblå nyans, så vintrig, men ändå inte kall. Glad att du börjar få ordning på dina bilder igen, trist att det krånglade med dem i flytten. Jag ser inte heller namnen i inlägget, men de finns ju under växter och registret om man vill titta där. Längtar ännu mer efter krokusarnas ankomst när jag ser dina bilder! 🙂
  Kram Kristina

  • Carina den 11 januari, 2015 kl 21:01

   Krokusarna hade börjat sticka upp före jul. Vi får väl se hur lång tid det tar 🙂 Is är ett fantastiskt fotoobjekt med många tolkningsmöjligheter. Blir spännande med dina krokusar på taket 🙂

   Kram, Carina

 8. Sabelhagens olivlund den 12 januari, 2015 kl 20:04

  Hej Carina. Jag hittar ingen mailadress till dig, tänkte maila smockmönstret.
  Kram Maria

  • Carina den 16 januari, 2015 kl 12:58

   Tack Maria! Här ska testas, kanske redan ikväll 🙂

 9. Anna-Karin, Landet Krokus den 14 januari, 2015 kl 18:36

  Men du.. har ju helt missat att du flyttat bloggen. Så går det när man gör uppehåll så länge som jag gjorde.. Men som vanligt lika fantastiskt foto. Först undrade jag om du redan hade blommande krokusar (!?!) men riktigt så långt söderut bor du ju inte.
  Så kul att hittat tillbaka till dig! 🙂 Stor varm kram!

 10. Carina den 16 januari, 2015 kl 13:01

  Roligt att du hittade hit! Det var liksom inte meningen att det skulle bli så abrupt, eller jag trodde nog det liksom bara skulle flyta med över… Följare och så vidare. Adressen är densamma men gamla länkar funkar inte – en sak jag inte fattar.

  Tack! Nej, inga blommande krokusar ännu men snart börjar längtan.

  Kram

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.