vitt, vitt, vitt

Vitt går alltid hem

 

Igår tittade jag på snödropparnas knoppar som visar vitt. Idag har snön lagt ett täcke över dem och allt annat som sticker upp. Vitt, en vacker brist på färg som lyser upp skuggiga hörn.  Vårens lund utan vitt vore inget. Kanske därför jag har många vita lökväxter och en del annat, sippor till exempel. I andra rabatter finns inte så mycket vitt. Inga rosor trots att jag tycker att Iceberg är en av de vackraste. Vitt i pioner är fluffigt, ballettkjoligt men ofta med en touch av annat. Vitt i dagliljor är ovanligt men i somras bytte jag till mig ’Joan Senior’ som jag önskat mig länge. Hostor med vitt i bladen och/eller vita blommor är bra i lunden. Tror inte att någon är mer älskad än någon annan… Som en pensionerad kollega brukade säga; var sak har sin tid!

 

 

Fler tolkningar av ’vitt’ hittar du hos Heléna med bloggen Bland Rosor och Bladlöss, klicka på bilden nedan.

Önskar dig en riktigt härlig helg!  

 

carina2

1-blommig-fredag

 18 thoughts on “vitt, vitt, vitt”

 • Jaha, jag bara sitter här, fånigt leende och klickar upp bild efter bild. Brunnera macrophylla ’Variegata’, jättesnygga blad som skulle passa väldigt bra i min vita rabatt. Men vilken färg får blommorna? Blå antar jag. Jag har idag ’Jack Frost’ som har fått ”dispens” i min vita rabatt. Bladen är ju så vackra även om blommorna är blå. Funderar på att inhandla Mr Morse som har liknande blad som ’Jack Frost’ men vita blommor. Fast har ’Jack’ fått dispens, så kan ju ’Variegata’ få det … 🙂 Blommorna är ju bara där ett tag, bladen hela säsongen. Och Fritillaria meleagris ’Alba’ i ett blått hav. Så vackert!

  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

 • Så många fina, som jag skulle vilja ha. Allium. sköldpaddsört, sockblomman och tulpanerna, allra mest. Fint fotade också. / Britt

 • Inspirerande att se alla dina vackra vita växter. Längtar efter mina vita Narcisser och Fritillaria, hoppas de kommer i stora sjok
  Trevlig helg!

 • Så mange vakre hvite blomster du viser! Brunnera og hosta passer inn overalt. Jeg liker de veldig godt. Herlige bilder!

  God helg!

  Klem, Marit

 • Det är så vackert med vita blommor kanske bäst i mörka delar av trädgården men jag gillar att sätta in de i alla rabatter. Nu längtar jag till våren. Det kan lika bra bli vår så konstigt som vädret är.
  Ha en skön fredag
  Kram Meta

 • Så fint och vilken vårstämning med alla vackra vårlökar! De vita kungsängsliljorna föll jag för och flera andra av dina växter står sedan länge på vill ha-listan, man måste ju ha lite att längta efter också.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Kristina

 • Tack så mycket och trevlig helg själv 😉

  Fina bilder på vita skönheter…
  Den dubbla blodörten är underbar och jag längtar efter att ha en sån här hemma 🙂

  Kram och ha en skön helg!

 • Åh, dina bilder är helt fantastiska! Ljuset i dem, stannar länge i dem.
  Häromkvällen var jag och lyssnade på Sara Stridsberg på biblioteket, ett författarsamtal där hon bland annat talade om att ljuset söker mörkret för att i dess kraft kunna lysa. Då handlade det om människor, men det kan nog översättas till växtriket och förklara den kärlek som råder hos många av oss för just de vita under våren och i skuggan.
  kram
  Katarina

 • Du undrade över växten som jag har tillsammans med den dubbla trilliumen.
  Det är en Clintonia Borealis. Den får blå bär efter blomningen.

  Mvh/Gunilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.