terrakotta, trädgårdsfärger #17

terrakotta, trädgårdsfärger #17

Färgad av jorden

Terrakotta (it. terracotta, av terra, jord, lera, och cotta, bränd; fr. terre cuite), bränt men oglaserat, vanligen rödbrunt lergods, Terrakottans färg är alltefter den större eller mindre förekomsten av järnoxid röd, brun eller gul.

Källa: Wikipedia

Blad, gräs och dagliljor; undrar om det finns några fler som jag kan säga går i terrakotta? Jag brukar tänka orange, korall, aprikos om färgerna. De riktigt mörkt bruna kallar jag maroon och en del  koppar. Tittar på bilder och tänker på terrakotta krukor i olika nyanser som finns i gömmorna här… ..känns som växterna blommar i så mycket klarare toner än den mattbrända leran.

Det var lite terrakotta från mig. Mer ser du hos Charlotta med bloggen Charlottas trädgård

Carina


22 thoughts on “terrakotta, trädgårdsfärger #17”

  • Tack Marika! Tulpanerna har jag varit lite kluven till särskilt den första. Tyckte först om bladen som har vita kanter men började sen älska blommans färg också.

   Trevlig söndag!

 • Fantastiskt många fina bilder på veckans knepiga tema. Du löste det väldigt bra och jag frossar i alla rödbruna nyanser. Terrakotta i form av lerkrukor i trädgården är ju ingen större vits om man inte har blommor runt omkring. Eller hur. Tack för att du delar. Ha en fin helg!

  • Tack Charlotta! Blommor i de här terrakottatonerna är en ganska ny sak för mig 🙂 Har inte varit särskilt förtjust i den färgskalan förut. Tomma krukor blir ingen glad – sant!

   Tack detsamma!

  • Förvånansvärt mycket med tanke på var jag haft mina preferenser tidigare 🙂 Tänker du på dagliljan ’Sammy Russell’? Det är en väldigt vanlig daglilja som varit med länge så det kan vi säkert ha. /Carina

 • Ett vackert collage du gjort på så fina blommor. Blir glad av det i en sån kall blåsig och snöig dag vi har här idag.( det var helt fel, undrar hur det blivit så Har inte varit så tidigare, kolla nu om det är rätt har ändrat det)
  Ha en fin lördag
  Kram Meta

  • Tack Anette! Just nu blev det lättare av att jag går igenom alla bilder, försöker städa mm. Då kommer jag på saker som jag glömmer annars.

   Tack detsamma! Carina

  • Tack Milla! De har smugit på mig de sista 3 åren tror jag. Innan dess hade jag nog fått avstå helt 🙂

   Kram, Carina

  • Just det… ..det vissta jag ju 🙂 Tulpanen har nog ändå sin läckraste detalj i de variegerade bladen. Daggigt grå med en vit kant… Ska bli spännande att se om solhatten och Agastachen överlevt 🙂

   Kram, Carina

  • Tack Titti! Upptäckte nyanserna när jag hittade ett kopparfärgat gräs som kläddes så fint av blått 🙂

   Ha en härlig söndag! Carina

 • Hej igen, Carina! Du undrade om kantstenen i betong, jag har köpt formen från villaelvira.se, men det finns flera andra som säljer gjutformar, tex realflame. De är lätta att använda, man får en bruksanvisning med när man handlar. Visst är de fina! Jag ser fram mot att få sätta ut dem i rabatterna i sommar/ Titti

 • Men, du milde himmel! Så vackert. Nu förstår jag att jag själv vill ha en eldrabatt 🙂 En bild som jag blev helt såld på, så fantastiskt vackert komponerad, är den på tulpanen ’Bloemenlust’. Själv har jag gett upp tulpaner men när jag ser den … ja då vete 17 om jag inte ska pröva igen.

  Ha det gott!

  Kram Anita

  • Kan sälja lite till då… Den har urläckra blad 🙂 Klart du behöver en eldrabatt… ..det gör alla fram på höstkanten. Tack – det blir mer och mer av de där varma färgerna här.

   Kram, Carina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.