Vildflor - pionen kläs av ogräsgräs

Vildflor i juni till midsommar

Vildflor i juni ville jag alltid ha förr när vi klädde midsommarstången. Men påfallande ofta hade klöver, prästkragar och andra blommat över till midsommar. Nu klär vi inte någon stång längre men när jag gick en runda med kameran häromdagen så slogs jag återigen av hur ogräsen kan klä mina växter väldigt fint även när jag inte hunnit rensa.

Vildflor och Allium 'Eros'
Vildflor och Allium ’Eros’

Lite sen med vildflor och midsommar

Jag har inte haft så mycket ork kvar efter att jag varit klar i trädgården och därför blir det inga bilder redigerade.

Akleja och Camassia mot en fond av gräs
Akleja och Camassia mot en fond av gräs

Nu vill jag egentligen inte ha en massa gräs och ogräs bland växterna men när det blir som här i bilderna så är det väldigt vackert.

Vildflor - pionen kläs av ogräsgräs
En vacker pion, namnlös just nu men som är vackert flankerad av vilda gräs

Så med det här vildfloret hoppas jag du hade en härlig midsommarafton och att helgen är fortsatt fin. Vi blev sittande i en ljuvlig sommarkväll tll sent, sent..

Ha en fin midsommardag!

21 Kommentarer

 1. Lisbeth den 25 juni, 2022 kl 21:30

  Ja det kræver sin kvinde at holde ukrudtet nede, så kan man godt blive lidt træt. Heldigvis er vi klar igen efter en god nats søvn. Jeg har lige hakket ukrudt mellem roserne, det var også hårdt.
  Kram

  • Carina den 26 juni, 2022 kl 09:17

   Det är fördelen med en tätt planterad lundmiljö – det blir väldigt lite ogräs. Det här är från åkern där jag bara gräver upp växter som ska flyttas. Men jag älskar ändå kombinationerna som uppstår mellan det vilda och mina odlade växter.

   Kram, Carina

   • Marit den 26 juni, 2022 kl 10:33

    Ugresset vokser seg høyt enkelte steder her også, og jeg har også vært veldig trett og sliten i hele vår. Jeg fikk covid i slutten av mai, og det er først nå jeg har litt overskudd enkelte dager når jeg har fått sove.
    Det er vakre bilder du viser av peonen og ugresset. Gress er jo så pent, men vi vil jo ikke ha det over alt 🙂

    Klem, Marit

    • Carina den 29 juni, 2022 kl 09:35

     Ajdå men bra att du känner dig bättre! 🙂

     Nej de här gräsen får inte komma in i de riktiga planteringarna – de kväver även pioner på sikt. De här är fotade på åkern där en del växter står kvar men jag har slutat rensa.

     Kram, Carina

 2. Marika den 25 juni, 2022 kl 23:21

  Hej Carina!
  Midsommaren har varit fin och väldigt varm. Önskar dig en trevlig söndag.
  Kram Marika

  • Carina den 26 juni, 2022 kl 09:16

   Hej Marika!

   Skönt!! Det var härligt väder här också.

   Kram, Carina

 3. Anita den 26 juni, 2022 kl 10:27

  Så vackert det låter … ”ogräs klär in växterna”. Och visst blir det vackra bilder. Känns mycket midsommar över dom … Och visst är det så att det gick att plocka många olika sorters blommor förr till midsommarstången. Nu är det mesta redan utblommat men midsommarblomstren blommade faktiskt rikligt här såg jag på min kvällspromenad dagen innan midsommarafton.

  Kram och fin söndag!
  Anita

  • Carina den 29 juni, 2022 kl 09:20

   Det har varit samma här – prästkragar, klöver och midsommarblomster blommade nu. Jag hade ett antal år för länge sen när allt var överblommat sen länge. Jag bara noterar numera, jag är för allergisk för att plocka och använda dem.

   Säga vad man vill men ogräs, vilda gräs klär växterna väldigt fint. Men samtidigt så tar de lätt överhanden och då konkurrerar gräsen ut. Så det här är på åkern där jag slutat rensa, där hämtar jag bara växter och sätter in i den nya odlingen 🙂

   Kram, Carina

 4. Marie den 26 juni, 2022 kl 10:30

  Selvom du ikke har redigeret billederne, kan man sagtens se, hvor fint græsset spiller sammen med de blomstrende planter.

  • Carina den 29 juni, 2022 kl 09:21

   Tack Marie!

   Just de här är redigerade men samspelet är lika vackert oavsett. Och de vilda gräsen är vackra mot många växter men har en benägenhet att ta över – trist annars hade fler fått vara kvar.

   Ha det gott! Carina

 5. Titti den 26 juni, 2022 kl 18:11

  Ja just nu i hettan orkar jag inte kämpa med ogräset…och det växer ju så det knakar! Nåja, en mulen dag ska jag ta tag i det 🙂
  Ljuvliga bilder och ha en fortsatt skön sommarsöndag!
  Titti

  • Carina den 29 juni, 2022 kl 09:22

   Det låter klokt med vila istället för rensning. Jag har också pysslat med mindre energikrävande saker. Här fick vi regn och det har genast blivit svalare och drägligare 🙂

   Tack!! Kram från Carina

 6. Lillian den 26 juni, 2022 kl 23:22

  Evighetsjobb å holde ugresset borte nå som det er så varmt og regnskurene komme med et par dager mellomrom. Jeg får gjøre en innsats nå som jeg er ferdig med ferien min.

  • Carina den 29 juni, 2022 kl 09:23

   Det låter härligt att vila från ogräsen under semestern. Jag rensar lite när jag har lust och när det är som varmast i skuggiga partier. Grönsakslandet som har omslutande berg är inte roligt att rensa i när det blir varmt och solen ligger på… ..men det är bra för grönsakerna.

   Ha det gott! Carina

 7. Ulrika den 27 juni, 2022 kl 09:59

  En dos av det vilda passar ju extra bra till midsommar och det är inte lätt att rensa i samma takt som ogrästillväxten just nu. Midsommarhelgen kan ägnas åt annat 🙂
  Har vilda prästkragar och en del annat som frösår sig vilt i planteringarna, ibland rensas de bort andra åt får de vara med och pryda. Det värsta är väl att de tenderar att ta över lite väl mycket.

  Kram Ulrika

 8. IngerM. Årdal den 28 juni, 2022 kl 09:39

  Åååå, så nydelige bilder! Din vakre og store peon er så fin:) Nå gjelder det å bare være ut og nyte hagen,sommeren og alle de flotte blomstene:) Ønsker deg fine sommerdager!

 9. Carina den 29 juni, 2022 kl 09:25

  Tack Inger!

  Visst är pionen fin tillsammans med gräsen. Jodå jag njuter och gör det som faller mig in. I slutändan ska allt göras så varför inte göra det som känns kul i stunden 🙂

  Tack detsamma! Carina

 10. Louise den 2 juli, 2022 kl 17:41

  Redigera bilder är väl inget måste alls! Tycker det är fint som det är! Tänk om ogräset kunde hålla sig borta även om det kanske inte alltid stör så mycket. Jag fick in kirskål i trädgården för något år sedan och det kan göra mig galen men nu syns det inte längre så man får plantera tätt så slipper man se det:) Hoppas midsommar blev fin!

  Kram Louise

  • Carina den 28 juli, 2022 kl 10:12

   ..eller hur! 🙂 Nej det måste man inte men jag fotar endast i raw-format och då behöver bilderna framkallas. Inte hade jag kameran inställd på både raw och jpg men jag hade svårt att göra rätt när jag tog bort bilder och lyckades ta bort flera raw-filer jag ville ha kvar… Sen går det mer minne.

   Midsommar var härlig med underbart väder 🙂

   Kram, Carina

 11. Anni den 11 juli, 2022 kl 14:20

  Det är väl så – att midsommar inte riktigt passar med ansade prydliga rabatter utan med ängsblom och gräs … lite vilt och rufsigt, med sol på kind.

  • Carina den 28 juli, 2022 kl 10:07

   ..ja eller hur 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.