Iris 'Sheila Ann Germany'

Vårtecken nr 2

Våren den nyckfulla

 

Crocus tommasinianus 'Ruby Giant'När jag gick upp för trappen efter förra veckans tisdagsrunda drog en isande kall vind genom trädgården och ett blygrått, tjockt moln tornade upp sig i väst. Tanken att kunna visa några nya vårtecken redan efter en vecka kändes rätt osannolik.

Solen lyste som aldrig förr när jag hade jobbat klart här hemma i måndags. Det blev en lång promenad och en sväng med kameran. Tog en sväng till åkern och tittade. Irisknoppen jag tittade på förra veckan hade vecklat ut kronbladen i solen… Våradonisen hade slagit ut sina mer än smörgula kalkar – den är en riktig utmaning att fota. En scilla, Scilla tubergeniana, riktigt ljust blå med lite violett – fascinerande. Massor av snödroppar. Julrosor på väg… Kändes fantastiskt skönt! I lä var det en riktigt skön vårdag!

 

 

9 Kommentarer

 1. Annika den 21 februari, 2014 kl 18:26

  Här är jag helt upptagen med alla underbara inlägg i ”Blommig fredag”, och så får jag se ditt inlägg! Och naturligtvis måste jag gå in och som vanligt blir jag inte besviken! Vilken vårglädje du visar!
  Ha det gott!
  Annika

  • Carina den 21 februari, 2014 kl 18:29

   Tack Annika!

   Bristande tid och ork och jag har inte tagit mig till bildbiblioteket för att leta solbilder… ..kanske senare ikväll 🙂 Men då får jag låta bli att kolla på blommig fredag. Annars fastnar jag nog där.

   Hoppas du får en skön helg! Carina

 2. Kristinas oas den 22 februari, 2014 kl 11:30

  Härliga vårbilder Carina! Ska ge mig ut och titta hur det ser ut här i helgen.
  Kram Kristina

  • Carina den 22 februari, 2014 kl 17:05

   Vi tycker det är kallt och grått men de, lökarna, verkar gilla vädret. Hoppas du hittar lite vårnjutning!

   Kram, Carina

   • Kristinas oas den 22 februari, 2014 kl 19:02

    Japp, det gjorde jag. De dubbla snödropparna jag fick av dig blommade! 🙂
    Kram Kristina

    • Carina den 22 februari, 2014 kl 21:39

     Det hade jag glömt! Men väldigt roligt. De är tacksamma och sprider sig.

     Kram, Carina

     • Kristinas oas den 22 februari, 2014 kl 22:59

      Det ser jag fram emot. De står granne med mina cyklamen där jag är ofta och tittar så här års.
      Kram Kristina 3. Anita den 25 februari, 2014 kl 11:31

  Men … det här inlägget har jag ju missat. Vilken massa vårtecken du har. Älskar alla bilder men av någon anledning blev jag vansinnigt förtjust i ”En alldeles knallgul krokus”. Den står där som ett härligt utropstecken och bara ropar ut ”vååååår”.

  Ha en fin dag!

  Kram Anita

  • Carina den 25 februari, 2014 kl 11:56

   Tack Anita!

   Jag har jobbat färdigt och nu ska jag ut i en behaglig vårtemperatur och njuta av soldis… ..fota vårtecken 🙂 Såg vetenskapsprogrammet om träningsmyter och forskning igår. Idag ska jag ägna mig åt vardagsrörelse.

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.