Trädgårdsfärger – röd

Trädgårdsfärger – röd

posted in: FÄRGER | 0

Röd som i passionens flammande färg

Renröda blommor har jag inte så himla många verkar det som. Pionerna är i absolut majoritet, nån ros… ..tulpaner. Nunnörten ‘GP Baker’ lyser, nästan sticker, som ett utropstecken mot vintertrötta ögon bland löven på våren.

Det var några röda från mig. Mer ser du hos Charlotta med bloggen Charlottas trädgård

Carina

0 Responses

 1. Underbara röda blommor här hos dig!
  Nunneörten är bedårande, måste-ha-planta!
  Ha en skön söndagskväll och (sen) en fin start på veckan!
  Kram Allis

 2. Du hadde jo mange flotte røde blomster! Jeg har ikke mange for rødt er ikke min favoritt farge 😉
  Det er artig med fokus på de forskjellige fargene i hagen 🙂

  Klem Marit

 3. Nunneörten har jag missat, åker nu upp min ”Jaga blomma” lista.
  Du är så duktig fotograf!
  Hälsar
  Marta

  • Tack Marta! Roligt att höra. Bestämde mig för att gå ett par kurser när jag bytte kamera och det gör skillnad.

 4. Många fina röda växter, och en speciell färg på Burning Heart.
  Ha det gott /Marika

  • Burning Heart försvann efter jag flyttade den. Men den var jättefin innan dess. Blommade länge, länge 🙂

 5. Den röda nunneörten har hamnat på min önskelista. Så mysig! Undrar om den är lika kinkig som den blå (som inte klarade sig hos mig) eller lätt som den gula (som frodas och sprider sig lätt).
  Min röda lobelia köptes *pinsamt erkännande* på rea på varuhusets trädgårdsavdelning ett år. Det var inte ens en etikett på den. Men det går säkert att leta fram frön eller plant-försäljare via nätet. Jag kallar den axlobelia, men kanske är det lättare att hitta den under benämningen praktlobelia. Hoppas du hittar den. 😉

 6. Hmm… varför var det pinsamt? Man kan hitta roliga växter var som helst tänker jag. Ska ta och titta i plantskolor runt mig till sommaren. Nunneörten – svarade dig på bloggen 🙂

 7. Så där tänker jag också, att jag inte har så mycket rött! Men det liksom letar sig in ändå 😉 Den där enkla röda pionen var jättefin! Ha en fin vecka.

  Anette

 8. Ååååh, jag letar efter klarrött. Blev alldeles frälst på den röda nunneörten. Visste inte det fanns röd. Har skrivit upp den. Såg att den finns i Zetas katalog dit jag ska åka i vår och handla upp mitt presentkort jag fick i julklapp. Rosen ‘That’s Jazz’ är inte heller fel.

  Kram Anita

  • Jodå och härliga är de. Låter man de fröså sig så får man ett hav i massa olika nyanser. Vet egentligen inte – de här ska nog inte kallas GP Baker längre eftersom de är fröplantor och nästan ännu rödare än originalet..

   Kram, Carina

 9. Många fina blommor. Rosen är verkligen som en ros SKA se ut.

  • Håller med! Ville ha en röd klängros som ser ut som en ‘köpros’ och som doftade.. Trodde de skulle skratta och be mig välja vilken egenskap som var viktigast 🙂

Leave a Reply