natur och trädgård i ord och bild

Rött och rosa i blommig fredag

Rött och rosa passionerat och sött

St Valentine’s Day;  temat – rött och rosa… och jag tänkte berätta historian om den röda passionen och de rosa drömmarna…

Det var en gång ett fält planterat med kärlek. Planterat med rosa drömmar och röd passion i tanke att bevara och vårda kärleken. Men som så ofta sig gör blandade sig avundsamheten i leken.

Paeonia x festiva 'Rubra Plena'

 

Varför? Varför får hon blomma före oss? Frågade de rosa drömmarna varann. Det är orättvist och ologiskt. Vi borde få  blomma först. Drömmarna kommer före passionen och före kärleken. Så stog de och viskade sinsemellan. Lite tyst till en början men likt ringar på vattnet blandade sig fler och fler i leken. Missnöjet steg! Det var fel!!!

Paeonia
Paeonia lactiflora Färdsle sen20140613_vaxter_0008_paeonia 20140610_vaxter_0022_paeonia-lactiflora-mons-jules-elie

 

De vände sig till den vita, fluffiga romantiken. Hon höll med och kören sjöng högre, och högre…

Paeonia lactiflora 'Klehm's Pink Unknown'

 

Sången nådde den röda passionen som stog i ensamt majestät en bit bort.

Den röda passionen svarade – jag struntar väl i er och vad ni tycker. Jag frågar ingen om lov! Jag är passionen och gör som jag vill. Slår mig ner där det passar MIG.

 

Du får inte!! Vi är först… ..hur kan du slå rot om inte vi varit där och sått våra drömmar? Det är orättvist och fel.

Den röda passionen ryckte på axlarna – vem bryr sig om drömmar när Cupido och passionen drabbar.  ’I’m the real stuff!’ Vart tar drömmar någon någonsin??

Grälet om rätt och fel eskalerade… ..då valde klokheten att blanda sig i leken. Knackade de båda på axeln och sa – hör upp!

För den röda kärlekens skull behövs ni båda. En dos av varje oavsett vem som kom först. För att den röda kärleken ska blomma behövs den röda passionen och de rosa drömmarna. Ibland föder ni rosa drömmar passionen…. ..ibland föder passionen er. När ni trivs och samverkar plockar ni ner stjärnorna till den där ni bor. Är inte det ett bättre  mål? Ett gemensamt mål!

pionbukett

 

 

Fler tolkningar av rött och rosa denna Valentine’s Day hittar du hos Heléna med bloggen Bland Rosor och Bladlöss,  klicka på bilden nedan.

Önskar dig en riktigt skön helg!

 


carina2
1-blommig-fredag

 

 

 

 0 thoughts on “Rött och rosa i blommig fredag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.