Trädgårdsfärger – brunt den stora onämnbara

Brunt färgen som inte kom med i ramsan

Charlotta, Charlottas trädgård, bjöd in att visa trädgårdsfärger – och turen är kommen till brunt. Brunt, en härlig färg med många nyanser. En färg jag gärna omger mig med. En färg som berikar höst, vinter och tidig vår. Läckra nyanser… ..och mönster. Subtilt och skönt..

En färg som kan lyfta fram sin omgivning och själv mera blygt hålla sig i bakgrunden. Tänk en trädgård utan brunt…

Mer ser du hos Charlotta! 

Carina0 thoughts on “Trädgårdsfärger – brunt den stora onämnbara”

 • Visst är det så att brunt behövs i trädgården, men det är inte den färg som uppmärksammas. Men det är roligt att se vad mycket fint brunt som finns.

 • Hej Carina! När jag hör ordet brunt är det inte det ordet som ger mig gläjefnatt som tex ljusgrönt eller rosa, men åh vad vackert du har fångat det ordet. Jag har sagt det förut, men jag menar det verkligen, jag skulle vilja ha en fotobok med dina bilder och jag skulle vilja sätta upp dem på väggarna här hemma. Framförallt de två frostnupna bilderna! Du lyckas verkligen med att fånga naturen med dina bilder. Fast jag inte har någon trädgård har jag en när jag läser din fina blogg! Tack!

  • Stort tack Lotta! Kanske spelar roll att jag älskar brunt och alla dess nyanser?

   Nu när jag har en riktig skärm och kan kolla bättre så kan vi se om jag har några bilder du vill ha. Fotobok har jag inte ens funderat på.. ..jag har ju så mycket kvar att lära 😉

   Dags att ses snart? Kram, Carina

 • Visst är brunt fantastiskt! Nu har jag förstorat upp alla dina bilder och njutit av alla bruna nyanser. Jag älskar brunbladade växter, dom skänker ett så skönt lugn. Och brunt är för mig njutningsfärgen utomhus på hösten och vintern. Men min favorit blev ändå ”Sommarbrunt”. En tavla som jag vill försvinna in i.

  Kram Anita

  • Tack, roligt att höra! Ja det låter lite som känslan när tiden försvinner medan jag kryper runt på en äng nånstans, försvinner in i alla små detaljer 🙂

   Kram, Carina

 • Brunt är en mångfald av toner, kraftfullt och skirt, ljust och mörkt, glittrande och dovt… Ja, dina bilder får mig att uppleva brunt på många vis. Gör att jag skärper min blick, ser och upplever mer än tidigare. Tack, tack!
  Kram
  /Katarina

 • Det är lätt att glömma bort brunt, men jag tycker om de där tonerna av visset gräs och frökapslar. För att inte tala om fin kompostjord… Tack för att du delar med dig av dina bilder. 🙂
  Kram Kristina

 • Men du jag har aldrig tänkt på att det finns så mycket fint brunt i trädgården förrän nu när jag ser era fina bilder,
  Ha en fin dag
  kram Meta

 • Många fina bilder. Du är verkligen en fin ambassadör för brunt. På sommaren tycker jag brunt har svårt att hävda sig, men på vintern kommer kommer den mer till din rätt och får spela första fiol. Hur är det nu… Brunt är väl en blandning mellan gult, blått och rött?

  • Tack Anette och kul att du tittar in här! Bra du ställde frågan – blev tvungen att googla. Brunt ligger tydligen mellan gult och rött. Jag hade för mig att för många färger i kombination alltid gav brunt. Lite ny lärdom för mig 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.