natur och trädgård i ord och bild

Vårtecken nr 1

Vårtecken nr 1

Säsongens första vårtecken

De börjar komma nu… ..vårtecknen. De måtte känna av en värme som jag inte gör. Eller har de en biologisk klocka programmerad? Antagligen går de på ljus – och ljuset har ökat.

Hittar flera hoppingivande saker i trädgården. Tyvärr också ett par mindre roliga….

Hos mig en regntung måndag eftermiddag i februari! Tänkte, tänk om det skulle kunna gå att hitta nya vårtecken varje vecka ett tag nu…….. Vi kan ju hoppas på det!0 thoughts on “Vårtecken nr 1”

 • Ja, det hoppas jag också. Men här finns inte tillstymmelse till vårtecken än. Mer än att det är litet ljusare. Men man längtar…

 • Oj, nu måste jag ge mig ut och spana efter vårtecken här också! Det mesta av snön har smält/regnat bort nu. Underbara krokus med de där regndropparna på, det är verkligen vår.
  Kram Kristina

  • Javisst är det! Blev lite förvånad för även om jag bor i en bra zon så har jag trots allt en norrsluttning där solen ligger på senare på säsongen. Lite tråkigt ibland… ..men fantastiskt bra för växterna 🙂

   Kram, Carina

 • Vilka fina vårtecken. Jag var på körövning igår och en av mina körkamrater berättade att hon hade gullvivor som blommade. Dom hade ingen stängel, var precis bara över marknivå men ändå, dom blommade. Mina Crocus tommasinianus kan jag glömma i år då vi fått in flera kaniner i trädgården som äter rent på lökväxterna.

  Kram Anita

  • Aj så tråkigt! De där första är ju så oändligt efterlängtade. Vet inte men ett år när jag hade problem med både harar och rådjur grävde jag ner små glasburkar med urin och sen fick lökarna vara ifred. Hade läst ett tips om att vargkiss var en bra ‘deterent’ och eftersom det inte är så lätt att få tag i så hade skribenten testat mänsklig.

   Kram, Carina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.