Svensk sommar fortsätter sin vingliga resa

Svensk sommar – Vi söker just dig

Tjänsten som svensk sommar är ledig och vi letar nu efter just dig som kan hjälpa oss och våra kunder leverera en perfekt svensk sommar.

Vi är en stor organisation med ca  10 miljoner användare fördelade över 410 934 kvadratkilometer landyta och drygt 1.500 kilometer mellan nordligaste och sydligaste punkten. Honnörsord för oss är kundnöjdhet och kundlojalitet, vilket betyder att vi vill att majoriteten av våra användare ska välja svensk sommar före andra alternativ. Utöver det har vi också en strävan att växa på alla andra marknader med så många turistande användare som möjligt.

Svensk sommar - västra rundelnEn trevlig grön användarbild med sommarblomning men där solsken efterlystes

Vi söker dig som…

Har en utvecklad servicekänsla och är stresstålig. På grund av spännvidden bland våra användare så behöver en mängd hänsyn tas. Vi servar semesterfirare, lantbrukare, utländska turister, båtfarare, fjällvandrare, trädgårdsmänniskor, badare och hemma-fixare bara för att nämna några användarkategorier. Det betyder att en avvägning mellan vind, sol, regn och torka är nödvändig och konfliktande behov en daglig utmaning.

Med vår 3.218 km långa kustlinje krävs bra vindförhållanden både för seglaren, badaren och motorbåtsförarna liksom kajakpaddlarna. Gammal sjö brukar till exempel dra ner användarnöjdheten.

Du bör vara flexibel och öppen för nya möjligheter i en föränderlig miljö.

Svensk sommar - rabarberblomFör högsta möjliga kundnöjdhet är vår målsättning att  leverera dagligt solsken dygnets ljusa timmar mellan 15 februari och 31 oktober

Svensk sommar ständigt grönEtt exempel på hur regn gör trädgårdsägare och lantbrukare nöjda genom att skapa en frodig grönska. Levereratnsen ska ske under dygnets mörka timmar när användarna sover. I kombination med stadigt solsken resten av dygnet skapar det optimala förhållanden

Du kan

 • Hålla många bollar i luften
 • Tillfredställa många olika krav på vår tjänst
 • Vara mycket stresstålig då periodvis många konfliktande användarkrav inkommer samtidigt
 • Du har mångårig vana från yrkesområdet men håller dig uppdaterad inom den absolut senaste spetskompetensen
 • Det är en bonus om du också är helt uppdaterad vad gäller världens klimatförändringar och kan hantera eventuella problem eller möjligheter det ger våra användare

 

Stop!!!

Jag är bara lite ironisk över våra väderkrav. Så klart kan vi bara aktivt påverka vädret genom att flytta till en plats som har någorlunda likhet mellan önskemål och verklighet 🙂 Att gå runt och klaga gör bara mig själv deppig. Jag är faktiskt på det hela taget väldigt nöjd. Eller var det så att jag hade svårt att välja bilder eftersom jag ligger lite efter med bildhanteringen…

Ha en härlig helg och semester om du börjar den idag!

20 Kommentarer

 1. Kristinas oas den 30 juni, 2017 kl 11:30

  Tack för att du fick mig att fnissa denna dag med strilregn och utomhusjobb. Vissa jobb kan inte vänta och då är det bara regnställ på.
  Privat tycker jag att det har varit en ganska bra mix med regn och solsken. Jag gillar ju när det inte för varmt, så mig brukar den svenska sommaren hålla nöjd. 🙂
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Kristina

  • Carina den 6 juli, 2017 kl 06:46

   Varsågod! Skratt och leenden mår vi bara bra av. Sommaren har levererat och de sista dagarna har jag spenderat på en klippa vid havet.

   Kram, Carina

 2. Marit Sønstebø den 30 juni, 2017 kl 12:04

  Hehe, morsomt skrevet Carina! Jeg kunne nok ha skrevet noe lignende for Norge. Her jeg bor er det ikke så ille, men for de som bor på Vestlandet og spesielt i Bergen har hatt et forferdelig vær. De slo nettopp sin egen rekord med å ha regn i 26 dager… Jeg klager etter å ha regn i en uke, men det skal jeg slutte med… 😉

  Vakre bilder, og så fint og frodig det er hos deg. Jeg tror at vi får prøve å være fornøyd med det været vi har. Men klage kan vi på det, og det er det eneste vi kan få gjort… 😉

  God helg!

  Klem, Marit

  • Carina den 6 juli, 2017 kl 06:47

   Här skulle det kunna få komma en rejäl rotblöta ser jag på en del växter. Och en del frösådder jag satte ut när jag trodde det skulle regna har nog lämnat det här livet 🙂 Nu har jag spenderat några ljuvliga dagar ute vid havet på en klippa och det är sååå skönt.

   Kram, Carina

 3. Gunilla Teckenberg den 30 juni, 2017 kl 14:24

  Ha haa..Carina! Jag minns tiden innan mitt trädgårdsliv tog fart och den eviga klagan som bönderna levererade. Aldrig var det bra, för torrt, för vått, för kallt och ja, det fanns alltid något att klaga på med vädret. Nu är jag själv där och jag är jä…gt trött på att det aldrig regnar och jag avskyr vindar över tio sekundmeter som just nu när hela skogen gungar och ryter så jag blir tvungen att stanna på rummet hela dagen för jag vill inte ha ett fallande träd i skallen !!!

  Kram på dig!

  • Carina den 6 juli, 2017 kl 06:50

   Jag är ju uppvuxen på landet och farfar var lantbrukare. Nuförti’n kan jag säga till lantbrukande vänner – jamen nu måste ni ju haft en kanonvår med regn, sol och värme… Näe minsann var det inte något fel ändå. Min hobbyodling och jag är rätt nöjda med det som är. Som seglare tycker jag det är en viss tjusning i rejäl vind.

   Kram, Carina

 4. Karsten F den 30 juni, 2017 kl 16:09

  Hej Carina

  Ja, om någon av årstiderne var anställda, skulle jag nog få nytt folk:)
  Inte ens meteorologerna kan har koll på det som händer…

  Ha en trevlig helg

  • Carina den 6 juli, 2017 kl 06:52

   Känns som meteorologerna får svårare och svårare att förutsäga. Det betyder väl att vädret blir mer och mer oförutsägbart som i extremt tänker jag. Teknik och kunskap har ju gått framåt.

   Ha det gott! Carina

 5. Inger den 30 juni, 2017 kl 19:58

  Haha, instämmer i efterlysningen även om det varit fint senaste tre dagarna men ack så blåsigt. Och nu blir det kallare igen. Värme, sol och regn vill jag ha.
  Kram

  • Carina den 6 juli, 2017 kl 06:53

   Ingen dålig önskning 🙂 En rejäl rotblöta hade varit bra. Men nu har vinden lagt sig till mera lagom. Har testat sommaren vid havet och det blev MVG.

   Kram, Carina

 6. Rost och rädisor den 1 juli, 2017 kl 22:05

  Underbart inlägg! Vilket väder som än levererats till dig verkar den haft god inverkan på frodigheten. Själv ligger jag oftast efter i nån hörna och har fullt upp vilket väder som än bjuds. Tycker faktiskt bättre om lite halvmulet och regn, framför stekande sol som ger mig 2-3 timmars vattning. Jag tänker också att det inte är nån mening att reta sig på vädret eftersom det ju inte går att påverka.
  Ha det så gott
  /Anette

  • Carina den 6 juli, 2017 kl 06:55

   Vi har nog haft bra trädgårdsväder med värme, sol och regn. Nu är det torrt igen men, men… Jag tycker det är skönast att jobba och rensa när det är svalare. Nu vattnar jag väldigt lite, egentligen bara frösådder, ätbart och krukade växter. Resten får klara sig självt.

   Tack detsamma! Carina

 7. Anita den 2 juli, 2017 kl 07:34

  Vilket härligt inlägg som får verkligen får mig att le brett 🙂 Det kan inte vara lätt att inneha sommartjänsten och försöka tillfredsställa allas önskemål. Men visst märker jag att det levereras under de få mörka timmar vi har just nu så sommaren gör vad den ska. Helt plötsligt vaknar jag till att en ny blomma slagit ut. Det har sommaren fixat medan jag låg och sov. Och jag håller med! Det går inte att gå omkring och klaga på vädret. Det är som det är. Vissa önskemål kan man ju dock lägga in … såsom lite regnleverans, gärna då under de mörka timmarna då de flesta användarna sover 😉

  Tack för ett härligt inlägg och ha en skön söndag!

  Kram Anita

  • Carina den 6 juli, 2017 kl 06:58

   Nej det är ett jobb som verkar som ett kamikaze uppdrag 🙂 Om jag sätter lite perspektiv på Sverigees storlek mm. Vi fick faktiskt regn häromnatten och sen lagom badväder på da’n. Bra du påminde mig… ..jag har väntat på en pionknopp några dagar nu. Kanske slog den ut i natt? 🙂

   Kram, Carina

 8. IngmarieWe/Refugium den 2 juli, 2017 kl 15:09

  Festligt inlägg Carina! Och befogat. Här vid Västkusten är det ett under att vi inte blåst bort eller till havs. Ha det bra.

  • Carina den 6 juli, 2017 kl 06:59

   Haha… jo jag vet… Men de sista dagarna har jag legat nedtryckt i en liten skreva vid havet utanför Kode och mått kalasbra.

   Tack detsamma! Carina

 9. Linda den 3 juli, 2017 kl 10:55

  Hahaha! Underbart 😀 Själv är jag rätt förtjust i den svenska sommaren så som den är – i alla fall när det inte blåser halv storm så som det gör i dag. Jag blir lite grinig om det är soligt för många dagar i rad. Jag måste ju vara inomhus ibland och det är svårt när solen skiner och det finns härlig skugga att ligga och läsa i 😀

  Kram
  Linda

  • Carina den 6 juli, 2017 kl 07:01

   Tack Linda! Känner som du att mixen är bäst. Då finns det tid för både det ena och det andra. Växten du frågade om är alpmartorn, Eryngium alpinum.

   Kram, Carina

 10. Luna Ek den 3 juli, 2017 kl 21:22

  Undrar om tjänsten blir tillsatt denna sommar? Eller om det blir tillfälliga vikarier med olika arbetssätt.
  Gillar iaf inte den som med vindens hastighet irrar hit och dit.
  Ordlekar är dock kul. Tack för annorlunda och roligt inlägg.
  Kram Luna

  • Carina den 6 juli, 2017 kl 07:02

   Ordlekar som i din kommentar 😉 Nej det verkar som det mest är tillfälliga vikarier även om de följer processen någorlunda. Känns som jag fått en ganska stadig leverans av sol här. Och att en rejäl rotblöta hade varit bra ur många aspekter.

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.