natur och trädgård i ord och bild

Pionhybrider i härliga korall- och laxrosa toner

Pionhybrider i härliga korall- och laxrosa toner

Solen har gått ner över mina pionhybrider

 

Många av hybriderna jag har går i kulörer som inkluderar ’Coral’ i namnet. Jag kommer ihåg för länge sedan när sorten ’Coral Charm’ introducerades och priset var sant chockerande på grund av den unika färgen. Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess…

Paeonia hybr. 'Cytherea'Paeonia hybr. ’Cytherea’ 

’Cytherea’ var en av de första jag skaffade tillsammans med ’Coral Fay’ medan ’Coral Charm’ fortfarande var onödigt dyr. Jag har svårt att se en tydlig skillnad mellan de båda när jag går runt men nu tror jag att jag skiljt de åt. Det jag gillar förutom den mjuka färgen hos många av de korallfärgade är de enklare eller dubbla, inte fyllda, blommorna. Flera passar jättebra i vas och jo jag tar gärna in pioner som snittblommor.

Paeonia hybr. 'Lovely Rose'Paeonia hybr. ’Lovely Rose’

Paeonia hybr. 'Mary Gretchen'Paeonia hybr. ’Mary Gretchen’

Paeonia hybr. 'Pink Hawaiian Coral'Paeonia hybr. ’Pink Hawaiian Coral’

Paeonia hybr. 'Soft Salmon Saucer'Paeonia hybr. ’Soft Salmon Saucer’

Jag skapade en egen plantering för mina korallrosa pionhybrider. Sedan dess har jag sett att färgen många gånger drar mot rosa, och… färgerna blir en riktig kick bland de traditionella rosa pionerna. Så nästa plantering tål att tänkas på…

Det blev ingen jättebra pionsäsong i år även om flera hybrider blommade. Vårvädret var lite för elakt och mina står just nu för tätt planterade.

Men nu har de sista ströblommorna hos hybriderna blommat över och lagt sig ner i väntan på en ny säsong…

Paeonia hybr. 'Coral Sunset'Paeonia hybr. ’Coral Sunset’ vilar ut bland mjuka lammöron

Pionhybriderna är fler och bland annat finns till exempel den riktigt varmröda ’Carina’ i samlingen – ett självklart val eller hur 😉

Ha det gott!

 

 14 thoughts on “Pionhybrider i härliga korall- och laxrosa toner”

 • Åh så många vackra pioner du har, har ’Coral Charm’ men de andra har jag inte hört talas om 🙂 ’Mary Gretchen’ blev jag väldigt sugen på 🙂 Ha det gott/Monne

  • Tack Monne! Mary blev jag tipsad om via pionsällskapet och den kommer från Warmerdaam om behovet blev jättestort 😉

   Kram, Carina

  • Haha… jo så var det. Korall är en väldigt tacksam och vacker färg så tur att du grävde upp och flyttade pionen.

   De sista dagarna har jag spenderat på en klippa vid havet 🙂

   Tack detsamma! Kram, Carina

 • Ja, ’Carina’ måtte jo bare være med så klart! Utrolig lekre farger på de du viser. ’Mary Gretchen’ var helt nydelig. Jeg har’ ’Coral Charm’ men den har ennå ikke blomstret. De laksrosa er et spennende innslag i hagen. ’Coral Sunset’ og lammeøre var et vakkert par 🙂

  Klem, Marit

  • Du kommer alldeles säkert gilla ’Coral Charm’ när den blommar. Färgen är så läcker tillsammans med mycket annat. Jag älskar korall ihop med rent blå toner 🙂 Visst är paret fint men här är färgen lite trött och urblekt.

   Kram, Carina

 • De korallfärgade pionhybriderna är otroligt fina. Är väldigt förtjust i de varma tonerna hos dem. Fastnade särskilt för ’Mary Gretchen’ och ’Soft Salmon Saucer. När jag var på trädgårdsbesök i går såg jag ’Pink Hawaiian Coral’, och också den väckte habegär. Även här börjar pionerna ge sig nu. Det är alltid lite sorgligt. Tycker att deras blomning är en av årets höjdpunkter. Med ludna lammöron att vila mot ser de ju dock ut att ha det bra. Ska spana in pionen ’Carina’. Att plantera en eller ett par 🙂 nya pioner till hösten skulle vara väldans roligt.
  Allt Gott!
  Anna-Karin

  • Visst är det kul 🙂 Jag har beställt 5 för plantering i höst. Har för mig att det blev 2 vita med endast 2 rader kronblad.. De blir enklare och mer raffinerade för varje år.

   Kram, Carina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.