natur och trädgård i ord och bild

Blommig fredag – sommarens favoritbild

Blommig fredag – sommarens favoritbild

Favoritbild – en endaste

EN sommarfavorit… ..att välja en,  av så många. Den kommer inte från trädgården som får lägre prio på sommaren,  upp prioriteras havet! Bor ju nära ett älskat Bohuslän där jag seglat och nu paddlar eller vandrar. En bild från Tjurpannan som för mig är sinnebilden av Taubes – så skimrande var aldrig havet…

Favoritbild - Tjurpannan

Glittrande hav, försommarblomst, släta klippor och strålande sol!! Inbjudande eller hur? Och min sommarfavorit, här hämtar jag min energi.

Kan berätta att jag kom inte ens på tanken att bada den da’n. Seglande norrmän kallar fyren för ’gule humpen’, stället är ökänt.  Förrädiska strömmar, vind och vågor som tar sats från Engelska kusten  utan avbrott i kombination med en botten som hastigt grundar upp har i alla tider gjort den här sträckan ökänd bland sjöfolk.

En strålande svensk försommardag när Sverige och Bohuslän är som vackrast, en av många jag fick.

Min personliga favoritbild är ändå den här från den östra kusten. Hav, horisont och de viktigaste människorna runt mig! Samtalen som pågår… ..letar efter ett ställe där solen kan skicka sneda strålar över oss medan vi tar varsin medhavd öl..

Favoritbild - barnbarn och morföräldrar

Sommarens favoritbilder finns fler tolkningar av  hos Bland Rosor och Bladlöss, länk via bilden nedan. 

Önskar dig en riktigt skön helg! 0 thoughts on “Blommig fredag – sommarens favoritbild”

 • Havet – det är nåt visst med det – särskilt en solig dag! Jag skulle kunna sitta hur länge som helst och titta ut över havet. Så det är väl tur att jag i inlandet 😉 /Anette

  • Du gjorde ett alldeles fantastiskt val! Hade jag haft ett sånt ja då…. 😉

   Ja du… ..det är nog lite nyhetens behag, man lockas av det man inte känner igen och lätt, tyvärr alltför lätt kanske, glömmer det fina där man är. Såg en landskapsfotokurs igår. Föreläsaren berättade att amerikaner som kommer hit blir helt tagna av Bohuslän medan föreläsaren impas av den dramatiska naturen over there.

   Ljuset på Österlen upplevde jag mycket, härligt speciellt 🙂 Så jag vill dit och fota mer!

   Kram

 • Åh, så fint! Du får mig att länga tillbaka till min barndom då vi seglade på västkusten. Det är underbart att bada sig kall och värma sig på en solig klippa. Saknar den miljön och önskar att jag hade tillgång till den på ett smidigare sätt än i dag.

  Kram
  //Linda

 • Bara så underbart! För många år sedan var jag då och då på besök i Bohuslän på somrarna, främst i trakterna runt Tanumshede och Grebbestad. Jag minns när vi åkte ut till havet och tittade på klipporna och glittret i vågorna. Mäktigt men ändå rogivande. En härlig tolkning och jag tycker mycket om den nedre bilden med dina nära och kära. Vilket härligt sommarminne för dig.

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anita

  • Undre bilden är min personliga favorit. Gillar den övre för den är svensk sommar men också för att man ska INTE fota mitt på dan och INTE himmel utan moln… Ibland funkar det ändå! Jag är nog mer typen – jaså men då ska jag väl göra det då 😉

   Detsamma till dig! Kram

 • Så vackert med allt solglitter över havet och de små strandväxterna i förgrunden. Och så de viktigaste nära oss i sällskap, kan inte bli bättre då.
  Har saknat en riktigt solig och fin vinterdag när familjen kan ta en tur till havet, gå en promenad längs stranden och få en rejäl dos med vintersol, bli hungriga och dricka varm choklad.
  Önskar dig en riktigt fin helg!
  Kram Kristina

  • Kanske redan nu i helgen? Här har jag en strålande sol och vinterblå himmel. Ska ta mig en promenad därute… Förstår att det är en utflykt att se fram emot!

   Ja jo.. lite växter måste allt med. Trots allt så är ju naturen min förebild i trädgården 🙂

   Detsamma till er! Kram

 • En stämning i de där bilderna, jag kan nästan känna lukten av hav! Gud vad jag längtar efter den doften nu! Bra val Carina, en å andra sidan är alla dina bilder vackra!

  • Oj, stort tack! Blir lite generad – är väl självkritiken, strävan att alltid förbättra…

   Glittret i havet den dagen var speciellt – även för mig som är ’ganska’ van. Extra glad att det fastnade – många gånger ser ögat mer med sin 3D uppfattning är kameran gör. 🙂

 • Visst är det skönt att sitta vid ett glittrande hav – med eller utan sällskap. Ljuset i dina bilder gör dem speciella, både i detta inlägg och i tidigare.

  Min insektsbild var kanske lite otydlig – har lagt till en bild och hoppas att hotet syns bättre.

  Ha det bra!

 • Havet är ju bara sååå härligt på sommaren, jag kan sitta och filosofera en hel dag där om det är vackert väder,
  Ha en fin dag även i kalla januari
  Kram Meta

  • Mmm… ..men först ska jag hinna hälsa på er i grannlandet med det vita pudret och de härliga backarna ett par gånger i vår… 🙂

   Kram, Carina

 • De där bilderna får mig att längta till havet! Doften, vinden och vågskvalpet! Bilderna är magiskt vackra och den undre förmedlar den värme du känner för de som är med på bilden!
  Ha en härlig fredag och toppenhelg!
  Kram Annika

  • Vad roligt att höra! Ja det är ju ryggbilder så egentligen vet jag inte varför jag gillar den så mycket… Jag vet ju att de går och pratar – jag ser ju det. Men jag upplever det i bilden också.

   Kram

  • Haha… ..ja,jo de där måsarna har jag ju en lite ambivalent inställning till. Ljudet av dem är sommar – men vaktandet av maten gillar jag inte. Men man får väl ta det onda med det goda!

   Kram

 • Det där havet 🙂 Hur skönt vore det inte att flytta bort! Ut! till havet?
  Nu kan man ju inte bara överge jobb och allt men om jag vore miljonär så hade jag bott vid havet, andats frisk luft och njutit!

  Så vackert 😀

 • ÅÅ vilken underbar bild på sommaren som får en att önska att sommaren kommer snart så man åter får sittav id öppet vatten och njuta.
  Ha en underbar helg!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.