Regnet det bara öser ner

Regnet öser ner till och från

Ovanligt varmt för årstiden och åskregn som vräker ner mest hela tiden. Trodde det skulle bli bättre som nu i helgen men nu regnar det stadigt. En bit över 20 grader och drygt 80% luftfuktighet, det ser kallt ut men det är en klibbig värme när jag går ut. Känns inte så lockande på det hela taget… Så nu funderar jag på vad jag ska göra med den här helgen i SÖ USA.

På instagram läser jag om blommande syrener, underbar doft och ljuvliga kvällar – avundsjuk, javisst… Jag lever på doftminnen – narcissernas.

Narcissus 'Princess Zaide'Narcissus ’Princess Zaide’

Och medan jag funderar ut en plan för helgen – hotellrum, även modell större, blir tråkiga i längden så kan jag titta på vårbilder.

Magnolia x leonardi 'Merrill'Magnolian ’Merrill’ blommade kopiöst trots att den har en kruka runt fötterna för att hålla ihop rotsystemet…

Rhododendron decorum sköt nya skott och jag älskar de röda höljen som markerar skillnaden mellan nytt och gammalt. Blomning är vackert men de nya skotten är ännu mer fascinerande. Rhododendrona hade definitivt gillat regnen här.

Rhododendron decorum

Andra med underbara skott…

Min plan var att åka över till Appalacherna och vistas i de ljuvliga gröna miljöerna där… Där växer Trillium, treblad, vilt och den ena föräldern till många rhododendronhybrider, Rhododendron catawbiense, växer som ett tätt busksnår under höga magnolior, tulpanträd och stora ekar. Men regnet…

Förstår att ni får ett nytt högtryck med härliga temperaturer i Sverige 🙂

14 Kommentarer

 1. Marit den 19 maj, 2018 kl 19:18

  Det er stor forskjell på været rundt om på kloden vår 🙂
  Her har vi hatt 14 dager med veldig varmt vær, og ikke én dråpe med regn har kommet på evigheter. Vakre narcisser du hadde hos deg. Nå er de nok avblomstret dessverre. Spennende område du er i. Rhododendron ute i det fri har jeg aldri sett.

  Håper at været bedrer seg hos deg!

  Klem, Marit

  • Carina den 20 maj, 2018 kl 12:49

   Tack Marit!
   Det regnade på vägen men bättrade sig väl där borta 🙂 Förstår att det fortfarande är torrt och varmt hemma. Du får hålla på och vattna dina rhododendron gissar jag.
   Kram, Carina

 2. Marie den 19 maj, 2018 kl 20:45

  Jeg har set billeder af amerikanske skovbunde fulde af trillium og forstår fuldstændigt, at du kunne tænke dig at se det kræver.

  • Carina den 20 maj, 2018 kl 12:50

   Det är otroligt vackert oftast är det T grandiflorum man ser och enstaka blommade fortfarande men nu har taket slutit sig trädens blad slagit ut så det är ett grönt golv kvar bara.

   Carina

 3. Elna Slot den 19 maj, 2018 kl 22:32

  Kan du ikke sende lidt af regnen herover, for haven tørster. Jeg håber, der må komme lidt tørvejr og en solskinsstribe til dig, så du kan komme på tur. Det må se helt bedårende ud med de vilde Trillium.

  Hilsen Elna

  • Carina den 20 maj, 2018 kl 12:51

   Det hade varit fint 🙂 Lite till Danmark, Norge och Sverige var… Det är väldigt vackert och en härlig känsla att se växterna växa vilt.

   Ha det gott! Carina

 4. Karsten Friis-Hansen den 20 maj, 2018 kl 08:06

  Hej Carina

  Så olika fördelat regnet är!
  Du får ta bilder om du ser dessa Trilliium områden!

  Ha en trevlig helg

  • Carina den 20 maj, 2018 kl 12:53

   Hej Karsten!
   Det gjorde jag för två år sedan när jag var här i april. Då blommade T grandiflorum och två andra arter. Nu var det mest enstaka eftersläntrare kvar på några ensta ställen.

   Tack detsamma! Carina

 5. Rost och rädisor den 20 maj, 2018 kl 14:40

  Tänkte just lysllos som har regn innan jag läste vidare. Tråkigt att du fick grusade planer när du ändå är där över, men värmen här är inte mycket att ha. Helt enkelt alldeles för varmt för min smak. Håller mig inomhus de varmaste timmarna och spenderar timmar på kvällsvattning. Alla pluggplantor måste nån gång komma ut och värmen väntas fortsätta.
  Vackert inlägg! Tänk trillium i det fria… måste vara sagolikt!
  Kram
  /Anette

  • Carina den 20 maj, 2018 kl 17:12

   Tack Anette! Hade gärna skickat över en del av det här regnet. Jag har behövt engagera familjen i vattning hemma bland annat eftersom jag fick ta bort kallbänken. Satte ut kålplantor och en del annat innan jag åkte.

   Det är helt otroligt att vandra runt och se så mycket av de ibland exotiska växter vi odlar hemma 🙂

   Kram, Carina

 6. maggans blogg den 20 maj, 2018 kl 16:34

  Vågar knappt tänka tanken men det regn du har där du är skulle vi behövt här .Trist för dig att du har dåligt väder när du har rest över till staterna då skulle du behövt samma väder som vi har då hade du kunnat göra så mycket trevligt .Så vacker den är den vita Magnolian .Ha det gott/Margareta

  • Carina den 20 maj, 2018 kl 17:13

   Såklart du ska tänka tanken… ..det har jag gjort flera gånger 🙂 Det blev riktigt fint väder igår trots allt och på eftermiddagen sken solen. Jag är ju mestadels inomhus på jobbet och då spelar skurarna mindre roll.

   Tack! Ja den har blommat otroligt i år 🙂

   Ha det gott! Carina

 7. Marika den 20 maj, 2018 kl 22:27

  Hej Carina!
  När jag läste rubriken funderade jag över regnet, men det var ju inte här. Det varma soliga vädret fortsätter och det skulle behövas lite regn.
  Hoppas du får njuta lite och inte bara se hotell och konferensrum.
  Ha det fint /Marika

 8. Villroses hage den 21 maj, 2018 kl 11:25

  Regn! Hva, regner det noe sted? Det går fort å venne seg til dette sommerværet… Så skjønte jeg at du ikke er i Norden i det hele tatt.
  Fine vårbilder fra hagen i alle fall!
  Ha det fint! Håper det blir litt lettere hos deg.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.