när du inte kan slå dem

When you can’t beat them… ..join them!! Så säger man därute. Och resultatet av benbrottet har blivit rätt bra. Jag kan välja vart jag vänder blicken. Hosta och nate klär varann fint – med rätt inställning. Så när du inte kan slå dem… ..njut och var lycklig!

Kamomillen, tror jag – kanske bäst att tillägga, är otroligt grön och frodig. De vita små blommorna med sina gula knappar väver sig in överallt.

Trifolium trichocephalum – tur att jag äntligen föll för beskrivningen till fröerna

Hosta 'Frisian Pride'
Hosta ’Praying Hands’ växer vasformat, strikt och busigt i ett

 


Pimpinella major – en vacker överraskning


Eryngium giganteum, kallas också Ms Willmott’s Ghost. Berättelsen gör gällande  att damen själv alltid hade frön i sina fickor som hon strödde i varje trädgård hon besökte.

 

Nectaroscordum siculumHonungslöken, Nectaroscordum siculum,  en på ett sätt oansenlig lök men ack så älskad. Och ja ni fattar galoppen. Allt, precis allt är klätt med ’ogräs’.

Hosta 'Paul's Glory'

 

Å istället för att gå lös med rensjärnet och verkligen ge järnet så tänker jag ta lite semester och vandra. Jag kan inte slå dem – åtminstone inte nu 😉

Önskar er en riktigt skön midsommar, kanske med lite ogräs i en eller annan form! /Carina0 thoughts on “när du inte kan slå dem”

 • Otroligt finstämda bilder där ogräset smälter in och avspeglar den svenska midsommartiden. Skäggirisen och honungslöken är favoriter bland utropstecknen. De bedjande händerna likaså.
  Trevlig midsommar
  Luna

  • Tack! Ja de samsas ju faktiskt fint., en positiv effekt av att inte kunna rensa i tid. En nackdelen med honungslöken är doften när man bryter stjälkar mm. Å andra sidan så ogillar rådjur och andra den.

   Tack detsamma! Carina

 • Fattar inte riktigt. Är du skadad?
  Den där Ms Wilmottt eller vad hon hette, hade hon de taggiga i fickorna?
  Honungslöken är jättefin o en ny bekantskap för mig, men just i år har jag läst att flera har den.
  Hoppas du kan slåss snart igen, om det är det du vill.

  • Oj, förlåt! Näe men den period när jag brukar rensa rejält för att kunna ta det lugnt under sommaren då var jag gipsad.

   Ms Willmott ska ha gått runt med frön i sina fickor som hon strödde i smyg när hon var på besök. Därför lär namnet Ms Willmotts Ghost ha uppstått.

 • Skönheten ligger i betraktarens öga, och vem har bestämt att ogräs inte är vackert? Många är så ljuvligt skira och näpna om man tittar på dem med ”rätt” glasögon. Njut av din semester och vandring, ogräset springer inte ifrån dig, det kan du ta tag i tids nog (om du vill)! 🙂

  Angående blodflädern: har ingen egen erfarenhet av blodfläderblomsaften, men har hört att den ska bli rosa. Om några år kanske den har så många blommor att jag kan testa! Om inte annat kanske blanda med vanliga fläderblommor.

  • Sant – hittills har konstigt nog husmålning, ogräsrensning och andra roliga saker alltid snällt väntat på mig. Det är väldigt vackert att titta på iris, stora pioner mfl när de kläs in av de där små kragarna som jag tror är kamomill.

 • Ja, visst är vissa ”ogräs” vackra som hundkex och kamomill! Dom får stå! Andra är svårare som kärs, väldigt snyggt men kommer den för nära min trädgård blir jag orolig i sinnet (inte för att det inte finns här, det gör det så klart, men just nu inte i rabatterna!)
  Honungslöken är en av mina favortiter också! Köper nya varje år nästan för de trivs inte riktigt, eller så har jag bara inte hittat rätta stället än.
  Vandra vackert!

  • Tack! Förstår din känsla. Fick frågan en gång om jag skulle kunna tänka mig att bara titta på kirskålen och njuta av blomningen. Det gör jag – men inte här. Får nog vara en oerhört stor tomt för jag ska släppa in den.

 • Önskar dig också en riktigt skön midsommar 🙂 Härliga bilder, blev extra förtjust i Pulsatillans fröställning. Den skulle jag också kunna ägna lång tid åt.

  Kram Anita

 • Når en tar så vakre bilder som deg, så blir også ugresset vakkert!
  Irisen var nydelig!

  Ha en fortsatt fin sommeruke 🙂

  Klem, Marit

  • Tack Marit! Veckan kommer bli fantastisk är på väg till grannen i väster med härliga landskap. Jotunheimen bland annat 🙂

   Kram, Carina

 • Åh, så vackra bilder! Den där med Oh! Gräset! & honungslöken var underbar.. Ja, och hon som strödde fröer i andras trädgårdar, ler… o känner att så där skulle man ju kunna… fniss. Irisen, fröställningarna, pimpinellen..
  Ha nu en härlig midsommar o vandring!
  kram
  Katarina

  • Tack Lena! Ja inte meningen att sätta någon på skolbänken men visst är det kul med alla dagar man lärt nåt nytt…

   Tack detsamma!

 • Ja, ibland gör man klokast i att gilla läget. Jag har tränat på den inställningen ett tag och börjar bli skapligt bra på den. ”Kamomillängen” med honungslöken jättehärlig! Räknar du kamomill som ogräs… Sådde den i fjol och skördade många fina blommor. Hoppades att den skulle fröså sig tills i år, men har inte kommit igen, snyft…
  Fina bilder! Hoppas du haft en avkopplande och härlig vandring.
  Anette

  • Tack, roligt att du tycker om bilderna och att du hittade hit. Tyvärr blir det väl så med sånt man inte satt själv… ..det blir ogräs särskilt som det växer hej vilt.

   Vi vandrar en del varje dag nu under ca en vecka. Många härliga intryck 🙂

   Carina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.