a blue heart’s blues

En riktigt blå blues

 

Blå hav längs vägarna till toner av blues med Van Morrison på nationaldagen. Helgen innan en tidig promenad en försommarmorgon på väg hem från en avslutningsfest… Och jag tänker på ’a blue heart’s blues’, ett blått hjärtas blues.

Barnen börjar bli stora, oopps backar! Barnen ÄR stora. Förra helgens examensfest för sonens kompis, hans läkarexamen till ära är väl bevis nog?? När jag vandrade hem i försommarnatten fram på småtimmarna slog det mig hur annorlunda fast lika allt kommer bli. Fortfarande vaknar jag upp på mornarna och hittar extrabarn sovandes på olika ställen i huset. En del av dem har genom åren gått ut och in här väldigt regelbundet, en utökad familj helt enkelt.

Tänkte med både vemod och förundran på hur en fas stängs som en god bok man läst ut men vill bevara. Samtidigt som den där nya, spännande ligger på bordet och pockar på uppmärksamhet. Den tidigare fasen kommer aldrig tillbaka så det gäller att ha tagit vara på den medan den pågick. Missade du det – ja då får du en chans att lära om och ta vara på nästa.

Att passera blå hav längs vägkanterna på väg ut till blå vågor är behagligt. Lite jobbigt att man ska och jag måste hålla ögonen på vägen. Men inget hindrar att jag fångar ögonblicket en annan dag. Den dagen stog kajakprovning på programmet. Jag hittade en favorit 🙂

Det fanns hjärtan i blåa hav här hemma också!

/Carina

 

13 Kommentarer

 1. Katarina /En Grön Sida den 14 juni, 2014 kl 08:16

  Bilderna dina är magiska. Texten tänkvärd. Ja, tiden vandrar och det som var nyss är inte nu. Fast det som varit skapar också det som är…
  kram
  Katarina

  • Carina den 14 juni, 2014 kl 11:31

   Tack!! Det är ju det som är lite spännande. Jag har skapat mitt egna ’ÄR’ genom beslut och som jag hävdar icke-beslut. Det sista är också ett val.

   Kram, Carina

 2. Britt den 14 juni, 2014 kl 08:26

  Vilket härligt blått hjärta.
  Och vilken tur att det ligger en ny outläst bok och väntar. Även om man har många minnen av de ”lästa”.

  • Carina den 14 juni, 2014 kl 11:30

   Mmm… ..det är så spännande att allt förändras. Tack – visst blir en del detaljer lite extra fina 🙂

 3. Sabelhagens olivlund den 14 juni, 2014 kl 09:02

  Så vackert! Du skriver så fint.
  Kram Maria

  • Carina den 14 juni, 2014 kl 11:28

   Tack Maria!

   Kram, Carina

 4. Charlotta den 14 juni, 2014 kl 19:43

  Otroligt vackra bilder på lupinen. Visst är det fascinerande hur denna växt kan växa så vackert och ge ögonfröjd under så lång period.
  Ha det gott och minns att dina stora barn fortfarande behöver dig, men på ett annat sätt nu än då när de var små. 🙂

 5. Marit den 14 juni, 2014 kl 21:27

  Åhh, så vakre bilder du har tatt! Blått er vakkert 🙂
  Ja, plutselig oppdager vi at barna har blitt store. Hvor tok den tiden veien? Et nytt kapittel i livet begynner, ja 🙂

  Ha en fin kveld!

  Klem, Marit

 6. Marina den 15 juni, 2014 kl 20:24

  Oj vilka bilder! Underbara är de alla och jag vill bli en duktigare fotograf.

  • Carina den 16 juni, 2014 kl 18:02

   Tack Marina – kul att du gillar bilderna. Tror på att fota ämnen man själv gillar. Sen är det bra med lite ’utbildning’ och öva, öva, öva… Såg att högskolekursen jag gick på distans, Visuell kommunikation, nu finns på Moderskeppet. Rekommenderar den varmt!!

 7. Anita den 18 juni, 2014 kl 13:07

  Du fängslar mig med både text och bilder. Inte bara bilder utan UNDERBARA bilder. Jag har alltid varit svag för blått och nu vet jag varför. Denna poetiska färg. Du borde samla dina texter och bilder i en bok. Jag skulle köpa den direkt 🙂

  Kram Anita

  • Carina den 19 juni, 2014 kl 06:20

   Oj överväldigande – och rolig – återkoppling. Lite generande sådär… ..men stort tack! 🙂

   Kram, Carina

 8. sandra (blivande frisör) den 19 juni, 2014 kl 17:02

  Gud vilken härlig blogg du har 🙂

  kika gärna in min blogg om du har lust, jag skriver om mitt liv som blivande frisör och även väldigt mycket kläder eftersom jag älskar mode. Jag har även en stor kärlek till min kamera Nikon D3100 så fina bilder blir det också en del av 😀

  Kram på dig!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.