Min största trädgårdsdröm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drömmar och drömmar – min största trädgårdsdröm

Min största trädgårdsdröm har en exakt storlek och den visas på rullband à la frökens upphottade lektioner med bildband. Ja det var ett tag sedan… Min största trädgårdsdröm visas på biograf näthinnan nära mig när helst vissa givna triggers stimuleras. Gratis?? Njae. Titta och drömma är gratis, men genomföra…. Det kan ta både tid och pengar. Några triggers är: sten, berg, vatten, lundens vårliga grönska och en och annan primadonna.

Trädgårdsdröm - sten i alla former
En trigger – stenar i alla storlekar och fascinerande former

En vacker sten eller viss typ av låg japansk lönn drar igång kvällsföreställningen – En engelsk cottage dröm – med tillhörande stenläggning. Dokumentärfilm med intryck från Ulriksdals trädgård, Kivik. Här med falsk varudeklaration från ett Bohuslänskt landskap – Ramsvikslandet.

Lunden i sin vårliga härlighet

Trädgårdsdröm - knotiga äppleträd
Vy från gläntan – knotiga blommande äppleträd

Ett äldre, knotigt fruktträd startar upp matinéföreställningen med vårens lund badande i silat solljus. Ett ljus som lyfter fram havet av låga vårlökar, narcisser och julrosor. Eftersom det ’bara’ är på film blommar allt samtidigt, allt är möjligt och slutet gott.

Vattnet det naturliga…

20 peaks - Storehødn och Veslehødn
Stream on the plateu of Storehødn och Veslehødn – 20 peaks in Hemsedal

Till eftermiddagsfikan i solstolen eller promenaden nära naturliga vattendrag spelas en annan favoritfilm… A natural stream,  Starring; Gazebo in the Pond.

Primadonnor i ensemblen

Gunillaberg - kameliablomning
Gunillaberg – kameliablomning

Gråslaskiga januarimornar brukar den ljuvliga godingen – Camelia in Wintergarden visas. Tål att repriseras hur många gånger som helst. 

Oändliga möjligheter

Förutom filmrepertoaren har biograf näthinnan en annan finess, det finns bara möjligheter. Behöver bildbanden lite retusch eller till och med tillägg – inga problem. Min största trädgårdsdröm kan spelas upp var som helst, när som helst när som energi behövs. På den här biografen får drömmarna, eller om det är galenskapen härja fritt…

Fler tolkningar av ’min största trädgårdsdröm’ hittar du hos Heléna med bloggen Bland Rosor och Bladlöss.

Önskar dig en riktigt härlig helg!  /Carina

14 Kommentarer

 1. Anita den 21 mars, 2015 kl 10:37

  Vilket fantastiskt inlägg! Som vanligt läser jag och njuter av din ord och bildkonst och din tolkning av temat. I filmens värld är allt möjligt liksom i drömmens. Det är skönt. Camelia in Wintergarden brukar köras i repris här. Imorse tittade jag på den igen. Extra skönt då världen utanför var helt vit. Annars har jag en annan film jag tittar på dagligen just nu … ”I hetaste laget” eller som den heter på engelska … ”Some like it hot”. ”I like it hot” … i år kommer jag att ha 40 (jo du läste rätt) chiliplantor!

  Ha en skön helg!

  Kram Anita

  • Carina den 21 mars, 2015 kl 18:30

   Tack Anita! Om en dag eller två kommer ett inlägg som jag anar kan göra dig sjuk, svårt sjuk 😉 Idag tog jag och familjen en tur till Gunillaberg och Tage Andersens kamelior med tillhörande orangeri…

   Det går faktiskt rätt hett till här också.. Tack för påminnelsen, jag måste vattna chili- och paprikaplantorna. Ca 15 sorter blev det. Jag kan inte motstå en aprikosrosa Habanero Dulce, mild Habanero?? Eller en paprika utsökt till paprikapulver istället för affärens blaskiga 🙂 Fast fröerna gror så bra att antalet av varje sort måste reduceras.

   Ha en fortsatt fin helg! Kram, Carina

 2. Marit den 21 mars, 2015 kl 13:41

  Det er herlig å drømme! Vi kan jo lage de mest fantastiske drømmer i hodet, men det er jo ikke sikkert at alle blir til virkelighet.
  Fantastisk vakker Camellia!

  God helg!

  Klem, Marit

  • Carina den 21 mars, 2015 kl 18:31

   Tack Marit! Idag har jag Camelia frossa på riktigt efter ett besök på Tage Andersens anläggning Gunillaberg. Där kan vi prata Camelia 🙂

   kram, Carina

 3. Katarina/En grön sida den 21 mars, 2015 kl 13:53

  Underbart inlägg!!! Ler, jodå, igenkännande! De där filmerna nås aldrig av någon sur och kritisk recensent, som påpekar det osannolika i ditt och datt. Nej, här är allt möjligt. Om så inte vore fallet, vore ju knappast drömmen en dröm, utan har blivit till en tanke, en plan. Nej, en dröm har andra kvaliteter. Dream on!
  kram
  Katarina

  • Carina den 21 mars, 2015 kl 18:33

   Haha… och tack! De överkulturella recensenterna hade jag inte ens tänkt på. Skönt, väldigt skönt att slippa dem. Och få hålla drömmarna precis som grytan kokande.

   Kram, Carina

 4. Mias Trädgård den 21 mars, 2015 kl 19:03

  Ja, den kamelian ser jag´gärna ofta! Kul drömmar! Ha en fortsatt fin helg! 🙂 Mia

 5. tant otteskrufv den 21 mars, 2015 kl 19:12

  Kamelior…vilken skön dröm! Jag drömmer om en vit som sällskap till de röda och rosa. Tage A’s har jag drömt mycket om sedan de visades i Uppsala… 🙂

 6. Helena den 21 mars, 2015 kl 20:40

  Lika vackra och inspirerande trädgårdsfoton! Fin helg till dig med Carina!

 7. Britt den 22 mars, 2015 kl 11:00

  Den biografen är bra. Fint inlägg. / Britt

 8. Sanda Cottage den 22 mars, 2015 kl 19:30

  Galet smart och rätt vinkling på fredagens tema 🙂
  Vi kan ha vilka trädgårdar som helst i fantasin och kanske man kan förverkliga lite av dem!

  Men i de drömmarna kommer det inga stormar och förstör eller sniglar som tuggar hungrigt…

  Härligt!

  Kram och ha en bra vecka!

  //Veronica

 9. Rost och rädisor den 22 mars, 2015 kl 19:57

  Så fint skrivet och jag känner igen mig precis.
  Allt gott
  Anette

 10. Kristinas oas den 23 mars, 2015 kl 22:23

  Vilken smart biograf du har! 🙂 Tur vi har tillgång till den då och då och tack för de ljuvliga bilderna som får mig att drömma mig bort.
  Önskar dig en fin vecka.
  Kram Kristina

 11. Trädgårdsflum den 26 mars, 2015 kl 11:12

  Vackert! Må så gott, kram Ewa 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.