Kamelia för alla

Trött på att städa, måla och renovera

 

Har läst om hur hjärnan fäster blicken på små, små detaljer kring saker vi är intresserade av. Som när du på dubbeluppslaget i stora tidningen ser den pyttelilla annonsen och undrar hur den kunde hoppa upp och ut ur sidan.. Jag har nog fått kamelia på hjärnan efter härliga inlägg på bloggar och min snabbvisit i Trädgårdsföreningen. En liten rad i ett inlägg… ..”kan rekommendera  ett besök” Var, när?? Tur nätet finns. Introducerade idén för familjen och faktum är att vi styrde kosan allihop i lördags. Mamma undrade om jag verkligen har tid.. Njae men jag är trött och behöver lite avbrott. Tage Andersens kameliasamling på Gunillaberg lockade.

Härlig miljö, vackert orangeri, härliga kamelior, konst och olika metallföremål tillsammans med hängbuksvin och nyfödda lammungar. Kameliorna visas nu och några veckor framåt. Du hittar information på Gunillabergs hemsida.

Språkade lite med Tage Andersen själv. Han tog en lunch helt i min smak… ..ett glas vitt, god skinka och lite annat smått, en riktig konnässör. Kameliorna strålade på kapp med vårsolen. Vet inte vilka jag gillar allra, allra mest… Vita självfallet, ljuvliga rosa och sen i ett hörn en 3 nyanser mörkare röd. Som ljusa polkagrisar eller alldeles rufsiga i mitten, det finns nog kamelior för alla smaker.

 

 

Nu var vinden isande kall men jag kan tänka mig en skön vår- eller försomardag där med egen picknick. När man ändå är på väg, jag passerar, ett besök på Rångedala plantskola och Annelundsparken i Borås när det är pion- och rhododendronsäsong. Senare på säsongen Ramnaparken och rosensamlingen som vi besöker ibland för att påminna om en släkting till barnen som donerade hellre än samlade på hög. En inställning som jag gillar.  Eller varför inte kamelior och den galna narcissblomningen på Fagerås.

 

 Ha en skön vårvecka därute 🙂 Carina

9 Kommentarer

 1. Sabelhagens olivlund den 26 mars, 2015 kl 15:57

  Så vackert! Helt ljuvliga kamelior.
  Nej, man kan inte handla på Partihallarna utan att ha företag. Svärmor har ju butik:)
  Ha en fin vårvecka du också. Även om det inte känns så vårligt just idag:)
  Kram Maria

 2. Anita den 26 mars, 2015 kl 16:26

  Jag har just kommit hem från trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar. Jag letade kamelia men hittade bara sådana sorter jag redan har. När jag kom hem tänkte jag snabbt kolla mailen innan jag skulle plocka upp nyttigheterna jag inhandlat och hittade ditt inlägg. Titeln fick mig att glömma allt och istället öppna ditt inlägg fortare än fortast. För är det något jag inte kan hålla mig ifrån så är det ju kamelia.

  Tack, tack för den underbara kameliabuketten. Jag såg sorter som jag nu suktar efter. Den fyllda vita och den rosa med röda strimmor. Jag har ju mer än väl hört talas om Tage Andersen och hans Gunillaberg. Dock blir det nog inget besök för mig bland hans kamelior då det är en lite för lång dagsutflykt. Men då kan jag ju istället njuta av dina bilder. Och som tur är så har jag ju faktiskt egna kamelior. Jag antar att min blogg är en av de bloggar du sett kamelior på. Jag ”tjatar” ju om dom rätt ofta 😉 Nu ska jag ta och plocka upp mina nyttigheter, perlit, etiketter, trädgårdshandskar, chilipulver, minimajsfröer och en doftpelargon som luktar Coca Cola … ja … den gör verkligen det!

  Ha en skön torsdag kväll!

  Kram Anita

 3. Katarina/En grön sida den 26 mars, 2015 kl 17:55

  Inkommen från kylan. Än har husets värme inte riktigt omfamnat, men snart så… Men alldeles varm blir jag av känslan i ditt inlägg, åh, vilken härlig utflykt! Vet inget om kamelior, noll koll är till och med en underdrift. Men känslan där i utflykten, allt det vackra, trivsamma, hans ärliga lunch, gemenskapen… Ja, det fångade mig alldeles särskilt. Sedan är ju kamelior rätt vackra de också. Nej, jag bara retas. De är vackrare än ”rätt”. Men inte fel. =oP
  kram
  Katarina

 4. Marit den 26 mars, 2015 kl 22:28

  Så vakre bilder! Der skulle jeg gjerne ha vandret i mange timer! Camellia er så utrolig vakre 🙂

  Ha det godt!

  Klem, Marit

 5. lunasblogg den 27 mars, 2015 kl 07:49

  Tack för den vitaminkicken! Trodde inte Tage var på Gunillaberg så här års eller är det för att det snart är påsk? På sommaren brukar jag dock åka dit. Han är en stor personlighet och platsen mycket speciell. Jaså du brukar besöka Borås? kan meddela att Rångedala öppnar nytt handelscenter på andra sidan stan vid riksväg 40 till höger före Viared mittemot Citygross. Det är närmre för mig och så får urdåliga Plantagen konkurrens också där.

  Tack för tips och ha en bra helg
  Luna

  • Carina den 28 mars, 2015 kl 11:34

   Tack Luna! Vitaminkickar behöver vi så här års :)Det hade inte jag heller trott. Men jag frågade och så här års 2-3 dagar per vecka och på sommaren 4-5. Ska bli kul att se Rångedalas nya butik ser ut som det blir närmre för mig också.
   Tack detsamma! Carina

 6. Britt den 27 mars, 2015 kl 10:41

  Precis ett sådant inlägg tänkte jag göra. Men jag har ju inte varit där än.Jag slog upp att det är visning lörd-sond, men det gäller ju att passa på medan de blommar. Fint!!!
  Jag har varit där, men det var innan han tog hit alla kamelior. / Britt

  • Carina den 28 mars, 2015 kl 11:35

   Tack Britt!

   Tänk så kul när du gör ditt inlägg… Har vi sett och fotat samma saker, andra vinklar.. Ser fram emot det 🙂

 7. Kristinas oas den 28 mars, 2015 kl 11:41

  Ljuvligt. Drömmer mig bort till kameliablomningen på Madeira. Och vilken tur att du skrev om Gunillaberg som jag inte hade en aning om. Är ju bara en liten sväng från ’rätt’ väg när jag hälsar på mamma. 🙂
  Önskar dig en fin helg och lite extraenergi till husbestyren.
  Kram Kristina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.