Midsommar - midsommartårta

Midsommarafton och jag ser solstrålar

Midsommarafton…

Midsommarafton… men det blir inte en bukett under kudden. Mer en norsk fjällflora upplevd på plats. Jag är inte så bra  på traditioner, på att göra samma. Jag tröttnar och därför varierar jag. I år blir det sillfritt med fria vidder.

Dock blev födelsedagstårtan igår väldigt midsomrig historia så på ett sätt blir det det bästa av två världar. Och det blev en pionbukett trots allt till födelsedagsbarnet. ’Amalia Olsen’, som blommar i skuggan, har många sidoknoppar ännu och som den doftar… en doftpion på riktigt.

Midsommarafton, midsommartårta

Jag skulle köpa jordgubbar men hittade något bättre… ..bigarråer älskar både födelsedagsbarnet och jag. Flädern bidrog med några blad och en blomma. Den gamla albarosen ’Minette’ som är så vanlig hade 3 fina knoppar… Och smultronen är fortfarande så ljuvliga.

Sambucus nigra 'Black Lace'Fläder – Sambucus nigra ’Black Lace’

Önskar dig en riktigt härlig midsommar!

 

25 Kommentarer

 1. Marit den 22 juni, 2018 kl 07:54

  Så lekker kake! Norske fjellvidder har absolutt noe for seg. Vi var i Strömstad i går og det var utrolig mye folk på båten. Jeg glemmer bort at Midtsommer er nesten som julaften i Sverige 😉
  Minette er en flott rose, og den har jeg også. Den dufter utrolig godt. Det får ikke hjelpe at den er engangsblomstrende. Den er så vakker likevel. Black Lace er også så fin. Den liker jeg veldig godt. Sokstråler her også i dag, men så kjølig… Bare 6 grader i nett. Brr…
  God helg, Carina!

  Klem, Marit

 2. Lisbeths Haveblog den 22 juni, 2018 kl 08:26

  Wouw en flot kage. God midsommeraften til dig. Her holder vi Sankt Hans den 23. med bål – der dog er forbudt mange steder i år grundet tørken.

 3. Marika den 22 juni, 2018 kl 08:56

  Hej Carina!
  Vilken sagolik tårta, ser läcker ut.
  Önskar dig en härlig Midsommar med vackra vyer.
  /Marika

 4. Sabelhagens olivlund den 22 juni, 2018 kl 10:34

  Önskar dig en fin midsommar!
  Underbar tårta, blir så sugen:).
  Kram Maria

  • Carina den 1 juli, 2018 kl 18:51

   Ett sent tack 🙂 Har haft lite dålig koll och din kommentar hade tyvärr åkt in bland skräpkommentarer.

   Kram, Carina

 5. Anja den 22 juni, 2018 kl 14:56

  Hej och glad midsommar!
  Tårtan är väl ändå synd att äta? Det räcker väl att sniffa och titta? Det där är ju konst och sådant käkar man väl inte ;-)?

  Ja, otrolig vacker är den!

  Fortsätt att fira !
  /Anja

 6. Elna Slor den 22 juni, 2018 kl 20:39

  Hvor er kagen flot! I holder vel fest og rejser midsommerstang i dag? Vi holder sankthansaften i morgen og tænder bål. Vi fejrer sankthansaften i Skagen, hvor der er et stort bål på stranden.
  Glad midsommer!

  Hilsen Elna

  • Carina den 1 juli, 2018 kl 18:50

   Tack Elna! Nej jag hoppade sillen, potatisen och midsommarstången och åkte till Norge och vandrade 🙂 Ert firande skulle jag vilja uppleva nån gång i framtiden.

   Ha det gott! Carina

 7. Karsten F den 22 juni, 2018 kl 20:51

  Hej Carina

  Ha en glad midsommar!

 8. Merja den 23 juni, 2018 kl 09:26

  Vacker tårta och säkert även god med alla bären. Min Black Lace blommar äntligen för första gången med flera blomställningar. Så fin! Jag tänker plocka dom och göra champagne så småningom. Rosa ska den visst bli också:)
  Ha det fint!

  • Carina den 1 juli, 2018 kl 09:18

   Tack Merja!

   Champagne lät spännande… Jag har busken för utseendet och även om det vore kul med rosa saft så dricker jag inte saft 🙂

   Tack detsamma! Carina

 9. Inger den 23 juni, 2018 kl 10:09

  Wow, vilken häftig tårta. Vi kunde otroligt nog äta ute på midsommaraftonen.
  Ha en fortsatt skön helg.
  Kram

  • Carina den 1 juli, 2018 kl 09:17

   Tack Inger! Så härligt att ni kunde sitta ute. Där jag var blåste det rätt kallt men det var perfekt för vandring så vi var glada.

   Kram, Carina

 10. Rost och rädisor den 23 juni, 2018 kl 10:46

  Absolut härligaste gräddtårtan jag sett på länge! Å, vad den ser god ut!

  /Anette

  • Carina den 1 juli, 2018 kl 09:16

   Tack Anette! Fast det är något jag gillar bättre än grädde… ..en ljuvlig, lätt smörkräm gjord på typ en italiensk maräng…

   Kram, Carina

 11. Anita den 26 juni, 2018 kl 08:30

  Midsommaren är över och tårtan är nog både uppäten och ute ur alla kroppens system nu antar jag men jag måste ändå skicka en sen kommentar för den var en av de vackraste tårtor jag sett. Du är så konstnärlig, det har jag sett förut när du gör dina jularrangemang. Visst är det väl ljuvligt att kunna gå ut bland sina egna odlingar och hitta det man ska dekorera med.
  Här brakade ovädret loss natten mot midsommar. De pioner som slagit ut låg mot backen, trots stöd. Men jag fick ändå ihop en pionbukett som doftade på bordet. Och många knoppar är fortfarande kvar så det blir ytterligare dofter att njuta av.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!

  Kram Anita

  • Carina den 1 juli, 2018 kl 09:15

   Oj… Tack Anita!!! Väldigt kul att höra från dig som jag upplever som skillad med kamera och pensel… Har känt på sistone att jag vill hitta ett nätverk som jag kan skapa med och genom, inspireras av. Det är svårt att få ihop kreativiteten efter jobbet som det är nu. Märker varje gång jag är ledig att efter ca 3 veckor så kommer idéerna tillbaka igen.

   Kram, Carina

 12. Helene den 27 juni, 2018 kl 21:24

  Vilken otroligt läcker tårta. Det syns att det är omsorg i den.
  //Helene

  • Carina den 1 juli, 2018 kl 09:13

   Tack Helene!

   Ja när inspirationen finns där går det lätt. Jag gillar egentligen inte bakning…

   Ha det gott! Carina

 13. Anna-Karin den 28 juni, 2018 kl 08:37

  Hej Carina!

  Lyckans ”födelsedagsbarn”! Vilken tårta du gjort. Som ett konstverk. Bigarråer är fantastiskt gott. Tyvärr tycker vår skatfamilj det också, och i år har de haft kalas. Ingen tanke på att dela med sig där inte. 🙂

  Hoppas du hade en fin midsommar bland de norska vidderna ,med många fina intryck att bevara.

  Kram Anna-Karin

  • Carina den 1 juli, 2018 kl 09:11

   Mmm… hon är lite bortskämd 😉 Men det behöver vi alla ibland. Jag gör sånt när jag känner för det. Jag skulle vilja ha ett riktigt bigarråträd och jag kan klura ut ett enkelt sätt att få behålla bären själv.

   Midsommar var helt perfekt. Midsommardagen gjorde vi en vandring ca en mil och trots blåsten var det helt magiskt.

   Kram, Carina

   • Anna-Karin den 6 juli, 2018 kl 17:20

    Hej Carina!

    Gott att höra att ni hade en fin midsommarhelg.

    Funderar på om du menar ett nät att hänga över bigarråträdet, eller om du har en annan smart metod för att hålla fåglarna borta ? Tycker nät över träd är besvärligt, eftersom jag är förskräckligt höjdrädd och helst inte klättrar på stegar alls 🙂

    Kram

    • Carina den 8 juli, 2018 kl 07:10

     Oj… nu undrar jag vad jag skrivit. Har liten erfarenhet av körsbärsträd men jag får gå till din blogg och kolla 🙂

     Kram, Carina

 14. Lena i Wales den 28 juni, 2018 kl 12:59

  Så vackra bilder!
  Hoppas du hade en fin midsommar. Här i UK firas ju inte midsommar, men jag dekorerade min gamla symaskin med saker som betyder midsommar för mig.
  Hälsningar från Lena i ett soligt och somrigt Wales

  • Carina den 1 juli, 2018 kl 09:12

   Haha.. ja man tager vad man haver eller hur? Känns som hela norra Europa har varmt och härligt. Beställde fröer från Wales häromdan. Men helst vill jag ju ta mig tillbaka dit igen…

   Kram, Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.