Midsommarafton och jag ser solstrålar

Midsommarafton och jag ser solstrålar

Midsommarafton…

Midsommarafton… men det blir inte en bukett under kudden. Mer en norsk fjällflora upplevd på plats. Jag är inte så bra  på traditioner, på att göra samma. Jag tröttnar och därför varierar jag. I år blir det sillfritt med fria vidder.

Dock blev födelsedagstårtan igår väldigt midsomrig historia så på ett sätt blir det det bästa av två världar. Och det blev en pionbukett trots allt till födelsedagsbarnet. ’Amalia Olsen’, som blommar i skuggan, har många sidoknoppar ännu och som den doftar… en doftpion på riktigt.

Midsommarafton, midsommartårta

Jag skulle köpa jordgubbar men hittade något bättre… ..bigarråer älskar både födelsedagsbarnet och jag. Flädern bidrog med några blad och en blomma. Den gamla albarosen ’Minette’ som är så vanlig hade 3 fina knoppar… Och smultronen är fortfarande så ljuvliga.

Sambucus nigra 'Black Lace'Fläder – Sambucus nigra ’Black Lace’

Önskar dig en riktigt härlig midsommar!

 25 thoughts on “Midsommarafton och jag ser solstrålar”

 • Så lekker kake! Norske fjellvidder har absolutt noe for seg. Vi var i Strömstad i går og det var utrolig mye folk på båten. Jeg glemmer bort at Midtsommer er nesten som julaften i Sverige 😉
  Minette er en flott rose, og den har jeg også. Den dufter utrolig godt. Det får ikke hjelpe at den er engangsblomstrende. Den er så vakker likevel. Black Lace er også så fin. Den liker jeg veldig godt. Sokstråler her også i dag, men så kjølig… Bare 6 grader i nett. Brr…
  God helg, Carina!

  Klem, Marit

  • Ett sent tack 🙂 Har haft lite dålig koll och din kommentar hade tyvärr åkt in bland skräpkommentarer.

   Kram, Carina

 • Hej och glad midsommar!
  Tårtan är väl ändå synd att äta? Det räcker väl att sniffa och titta? Det där är ju konst och sådant käkar man väl inte ;-)?

  Ja, otrolig vacker är den!

  Fortsätt att fira !
  /Anja

 • Hvor er kagen flot! I holder vel fest og rejser midsommerstang i dag? Vi holder sankthansaften i morgen og tænder bål. Vi fejrer sankthansaften i Skagen, hvor der er et stort bål på stranden.
  Glad midsommer!

  Hilsen Elna

  • Tack Elna! Nej jag hoppade sillen, potatisen och midsommarstången och åkte till Norge och vandrade 🙂 Ert firande skulle jag vilja uppleva nån gång i framtiden.

   Ha det gott! Carina

 • Vacker tårta och säkert även god med alla bären. Min Black Lace blommar äntligen för första gången med flera blomställningar. Så fin! Jag tänker plocka dom och göra champagne så småningom. Rosa ska den visst bli också:)
  Ha det fint!

  • Tack Merja!

   Champagne lät spännande… Jag har busken för utseendet och även om det vore kul med rosa saft så dricker jag inte saft 🙂

   Tack detsamma! Carina

  • Tack Inger! Så härligt att ni kunde sitta ute. Där jag var blåste det rätt kallt men det var perfekt för vandring så vi var glada.

   Kram, Carina

  • Tack Anette! Fast det är något jag gillar bättre än grädde… ..en ljuvlig, lätt smörkräm gjord på typ en italiensk maräng…

   Kram, Carina

 • Midsommaren är över och tårtan är nog både uppäten och ute ur alla kroppens system nu antar jag men jag måste ändå skicka en sen kommentar för den var en av de vackraste tårtor jag sett. Du är så konstnärlig, det har jag sett förut när du gör dina jularrangemang. Visst är det väl ljuvligt att kunna gå ut bland sina egna odlingar och hitta det man ska dekorera med.
  Här brakade ovädret loss natten mot midsommar. De pioner som slagit ut låg mot backen, trots stöd. Men jag fick ändå ihop en pionbukett som doftade på bordet. Och många knoppar är fortfarande kvar så det blir ytterligare dofter att njuta av.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!

  Kram Anita

  • Oj… Tack Anita!!! Väldigt kul att höra från dig som jag upplever som skillad med kamera och pensel… Har känt på sistone att jag vill hitta ett nätverk som jag kan skapa med och genom, inspireras av. Det är svårt att få ihop kreativiteten efter jobbet som det är nu. Märker varje gång jag är ledig att efter ca 3 veckor så kommer idéerna tillbaka igen.

   Kram, Carina

  • Tack Helene!

   Ja när inspirationen finns där går det lätt. Jag gillar egentligen inte bakning…

   Ha det gott! Carina

 • Hej Carina!

  Lyckans ”födelsedagsbarn”! Vilken tårta du gjort. Som ett konstverk. Bigarråer är fantastiskt gott. Tyvärr tycker vår skatfamilj det också, och i år har de haft kalas. Ingen tanke på att dela med sig där inte. 🙂

  Hoppas du hade en fin midsommar bland de norska vidderna ,med många fina intryck att bevara.

  Kram Anna-Karin

  • Mmm… hon är lite bortskämd 😉 Men det behöver vi alla ibland. Jag gör sånt när jag känner för det. Jag skulle vilja ha ett riktigt bigarråträd och jag kan klura ut ett enkelt sätt att få behålla bären själv.

   Midsommar var helt perfekt. Midsommardagen gjorde vi en vandring ca en mil och trots blåsten var det helt magiskt.

   Kram, Carina

   • Hej Carina!

    Gott att höra att ni hade en fin midsommarhelg.

    Funderar på om du menar ett nät att hänga över bigarråträdet, eller om du har en annan smart metod för att hålla fåglarna borta ? Tycker nät över träd är besvärligt, eftersom jag är förskräckligt höjdrädd och helst inte klättrar på stegar alls 🙂

    Kram

    • Oj… nu undrar jag vad jag skrivit. Har liten erfarenhet av körsbärsträd men jag får gå till din blogg och kolla 🙂

     Kram, Carina

 • Så vackra bilder!
  Hoppas du hade en fin midsommar. Här i UK firas ju inte midsommar, men jag dekorerade min gamla symaskin med saker som betyder midsommar för mig.
  Hälsningar från Lena i ett soligt och somrigt Wales

  • Haha.. ja man tager vad man haver eller hur? Känns som hela norra Europa har varmt och härligt. Beställde fröer från Wales häromdan. Men helst vill jag ju ta mig tillbaka dit igen…

   Kram, Carina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.