Liten blir stor

Liten blir stor drömmer och tror…

Liten blir stor eller åtminstone större

 Liten blir stor drömmer och tror… Blir liten alltid stor? Funderade på textraden i veckan medan  jag eldade ris och annat jag tagit ner. Och inte vet jag om det var vårkänslor eller bara just-inte-stor-nog för pappa ville tvunget vara där. Vi jobbar bra ihop så det fungerar bra men jag log ändå inombords. Det går ju i och för sig dubbelt så fort att dra ihop resten också. Fast normalt sett eldar jag inte! Jag lägger på hög för insekter, igelkottar som skulle kunna komma på besök och fin kompostjord på sikt. Men här behövde jag få undan. Valet stog mellan eld eller köra det in till skogen.

Liten blir stor

Jag är oändigt tacksam med hjälp att ta ner slyt som blivit träd. Och titta vilken skillnad. Tanken är att det här ska bli den nya barnkammaren. Jag behöver fler kallbänkar för alla tonåringar som behöver få egna rum, nåja läs krukor och plantor som ska skolas om.

Liten blir stor

En bit på väg…

Liten blir stor

Liten blir stor

Undrar om Ginkgon kommer känna sig hemma i en vanlig svensk landsortsidyll? Ett helt annat liv än som här mitt i Beijing.

Andra delen i strofen – drömmer och tror – den lever jag upp till, lätt. Och inte bara jag för den delen. En liten som definitivt kommer bli stor nog, har potential för att bli riktigt stor, är Ginkgon. De blir inte sååå stora här men anlag finns. Förra helgen visade sig först små gröna nackar i krukan med Ginkgofrön från Lamatemplet och sen i krukan med frön från Himmelska templet. Jag har varit så nära religiös som jag nog kommer bli. För det känns stort. Visst är resan lång och kanske blir det inte… men jag bryr mig bara om att det gått bra hittills. Och nu har 5 av 6 frösorter från Kina grott. Det är mina älskade dadlar som är kvar. Så liten blev stor, drömmer och tror 🙂

Det är blommig fredag på bloggen ’Bland rosor och bladlöss’ och temat är ’liten blir stor’. Klicka på bilden nedan för att läsa fler berättelser.  Jag är väldigt nyfiken…

I helgen pausar jag trädgården och tar ut skidorna istället. Ha en härlig helg! carina2blommig fredag

16 Kommentarer

 1. Laila den 18 mars, 2016 kl 09:46

  Vilka trevliga reseminnen!
  Allt gott!/Laila

 2. Britt den 18 mars, 2016 kl 10:19

  Det var ju tur att inte elden blev större. Jag har en ginko i växthuset (ouppvärmt) och där har den stått fint i många år, men växer precis gör den inte. / Britt

  • Carina den 20 mars, 2016 kl 09:06

   Jodå, elden var betydligt större en stund men aldrig farligt stor. Det tog en evighet att få till tillräckligt bra glöd för att det skulle hända något. Har förstått att Ginkgon inte växer med nån direkt raketfart i Sverige. Jag kommer vara nöjd och lycklig även om det bara blir ett litet träd på sikt 🙂

   Carina

 3. Merja den 18 mars, 2016 kl 11:08

  Vilken härlig läsning:) Visst är det kul att följa dom från start, de små fröna och se hur det utvecklas. Spännande sådder! Visst kan klockmalvan bli större än de strörsta av mina, men min är ner klippt några gånger:)
  Trevlig helg!

  • Carina den 20 mars, 2016 kl 09:03

   TackAha… då var det som jag kom ihåg från när jag var liten. Just nu har jag ingen plats men sen ska jag nog pröva en frösådd 🙂

 4. Marika den 18 mars, 2016 kl 12:16

  Liten Ginko blir säkert stor. Ha en fin helg! Marika

 5. Meta den 18 mars, 2016 kl 13:59

  Kul att läsa ditt inlägg och visst blir det fint när sly kommer bort, det är ju liksom skräp av träden.
  Jodå jag tror noga att det blir fint och att allt kommer att trivas där.Skidor nej det kan jag inte åka här.
  Ha en fin och skön dag
  Kram Meta

  • Carina den 20 mars, 2016 kl 09:01

   Vi ska röja lite till men just nu är jag spänd på att se om vi tagit bort lite för mycket av skuggan som behövs 🙂 Jag tog mig till Norde och lite högre fjäll för skidturer 🙂

   Kram, Carina

 6. Anette den 18 mars, 2016 kl 19:45

  Barn- och tonåringar, utflugna för länge sedan, eller är det plantorna som tagit rollen nu, det tål att tänka på.
  Trevlig helg.
  Anette

  • Carina den 20 mars, 2016 kl 09:00

   Ja det kan ju vara båda och för mig är båda tillämpliga. Och båda är egentligen lika aktuella fortfarande.

   Carina

 7. Katarina/En grön sida den 20 mars, 2016 kl 08:25

  Åh, din pappa tycker nog att du är stor….artad, men kanske ändå liten än ;o). Ja, spännande med alla dina frösådder, små bebisar blir till barn blir till tonåringar… Tänk frön från KIna, det är i sig något magiskt med det.
  Fortsatt härlig helg!
  kram
  /Katarina

  …som nu kom på att jag skulle mejla dig angående frön ju. Är det för sent?

  • Carina den 20 mars, 2016 kl 08:59

   Nejdå, inget är nånsin för sent 🙂 Har nog inte frön nu men säkert små bebisplantor på gång. Det kanske är ännu bättre 😉

   Nej det är säkert så det är… Jag är stor, men… Det ska bli så spännnande att följa de små fröna på deras färd genom livet.

   Kram, Carina

 8. Britt den 20 mars, 2016 kl 16:46

  Att samla frön på resor, är en kul hobby. Lätt att ta hem och iregel alldeles gratis. En extra bonus, då något tar sig. / Britt

  • Carina den 21 mars, 2016 kl 08:11

   ..och så blir det fantastiska minnen 🙂

  • Carina den 25 mars, 2016 kl 10:07

   Javisst är det – har jag kommit på nu. Tydligen är jag lite trög 😉

   Carina

 9. Rost och rädisor den 22 mars, 2016 kl 07:05

  Vilka härliga semesterminnen som bara kommer att växa sig bättre och bättre.
  Ha det så gott
  /Anette

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.