Julklapp med gladpiller

Bruna små gladpiller med posten

20150112_0081_magnoliaBruna och inte så små var fröerna jag fick två dar före julafton. Ett efterlängtat brev som jag trodde avsändaren glömt. Ett trevligt litet brev och bonusfröer från en vildinsamlad rosablommande rönn från Kina. De bruna var från en Magnolia cylindrica med tillägget äkta! Andra tillägget var att det står en Magnolia ’Merrill’ i närheten så F2 hybriderna kan komma att bli väldigt vackra. Min erfarenhet av magnoliasådd är väldigt färsk. Alla 3 sorterna jag sådde förra vintern har grott. Det är tydligen inte groningen i sig utan övervintringen den/de första känsliga åren som kan vara problematisk. Mina står i garaget och än så länge ser de ok ut.

Inte så mycket fägring i fröna än så länga men med god fantasi kan man tänka sig likheten med den vita amaryllisen. Stängeln hade vikt sig en morgon och jag tog raskt fram saxen. En namnlös sort jag skaffade till jul men tog från källaren i januari. Verkar som klockorna håller sig fräscha mycket bättre avklippta så här… ..om man nu nänns det…

 

20150110_0012_vit-amaryllis20150110_0009_vit-amaryllis

 

 Ha en skön vintertorsdag därute 🙂 Carina

5 Kommentarer

 1. Marit den 22 januari, 2015 kl 20:57

  Så spennende frø du har fått! Jeg har aldri sådd noen av de, så det blir spennende å se hvor fort de spirer hos deg 🙂

  Lykke til!

  Klem, Marit

  • Carina den 23 januari, 2015 kl 14:18

   Tack Marit! Hoppas några gror i vår precis som förra våren. Och att de andra överlever.

   Kram, Carina

 2. Kristinas oas den 23 januari, 2015 kl 18:07

  Åh, riktigt spännande med sådana fröer! Och så fint det blev med amaryllisblommorna i små glas. Vi har också amaryllisar som blommar kvar, njuter gärna av dem hela januari.
  Kram Kristina

  • Carina den 28 januari, 2015 kl 14:48

   Ja det ska bli kul att se om.. och vad det kan tänkas bli 🙂 Min sista amaryllis har slagit ut nu – lyser härligt i köket.

   Kram, Carina

 3. Anita den 26 januari, 2015 kl 17:53

  Nej men, ett inlägg jag missat. Trodde det var kaffebönor först 🙂 Sådana gladpiller är annars inte fel att få med posten. Så otroligt spännande. Och det ska bli otroligt spännande att följa dina sådder.

  Ha en fin måndag kväll!

  Kram Anita

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.