Julblommor

Julen är snart här

Julen i aprikost och grönt

Jag gillar när julen smyger in med lugn och ro. Lugnet kommer med mörka mornar som sakta ljusnar. Tänk så enkelt ett fat, några kottar, några olika typer av ljus och 2 stjärnformade ljusstakar i glas från en loppis. Det här har varit min adventsljusstake i år. En som jag kan elda så mycket jag vill när jag vill och det har jag gjort. Varje morron tillsammans med morronkaffet.

Oavsett om omvärlden är stressig  eller ej smyger jag undan för mig själv några timmar och fixar julblommor en dag eller två före julafton. Det är nog min fastaste tradition förutom att julbordet behöver innehålla julskinka.

Kikar tillbaka på julinläggen några år. Det finns en röd tråd. Om inte annat så ser jag olika röda varianter på blommorna. Den är just lugn och ro, blommor och skinka.

I år tänkte jag mig aprikos en färg som är väldigt vacker i både amaryllis och julstjärna. Enkelt… ja några veckor före jul men dagarna före julafton byts alla färger mot rött och vitt hos de flesta blomsterhandlare insåg jag. Men efter en hel del gående hittade jag det jag ville ha. Den lilla juluppsättningen till lilla bordet.

 

En riktigt God Jul från mig till dig!

önskar

 

 

 

26 Kommentarer

 1. Susie på Stjärnarve... den 23 december, 2017 kl 10:34

  Varje år försöker jag byta färg på min juldekorationer, bl.a. på klädseln av granen. Tyvärr brukar mina intentioner komma på skam direkt bara dagar innan julafton.
  I år har jag en gran med bara silver- och blåfärgade kulor – massor av dom, men inget annat. Sen jag står där i dörren in till vardagsrummet och funderar varje morgon; Ser den verkligen ut som jag vill ha den!? Ska jag inte hänga upp lite röda kulor också, jag har ju en hel låda av dom! Men jag ska försöka skärpa mig i år…..
  Det enda andra som inte går i rött är en svartvit hög byrå där jag i år har lyckats ställa ditt några småsaker i silver, samt ett vinrött glasljuskrus och en svart kruka med vita och vinröda blommor i. Blev jättesnyggt, men trots det sneglar jag på byrån också varje dag!! Jag är hopplös…..
  KRAM och GOD JUL
  susie

  • Carina den 24 december, 2017 kl 08:47

   Låter som en spännande kamp!

   God Jul! Kram, Carina

 2. Karsten F den 23 december, 2017 kl 11:21

  Hej Carina

  Enkelt och fint ja, det behöver inte vara så mäktigt:)

  Ha en glad jul!

  • Carina den 24 december, 2017 kl 08:48

   Den stora är nog mäktigare men fortfarande med tyngden i grönt inspirerad av min favorit blomsterbutik 🙂

   God Jul! Carina

 3. Marika den 23 december, 2017 kl 11:33

  Hej Carina!
  Vacker blomgrupp, min vårfärgade Amaryllis blommar fint, men resten blir röda och vita.
  Ha en riktigt God Jul!
  Marika

  • Carina den 24 december, 2017 kl 08:49

   Låter härligt med en vårfärgad… ..jag har drunknat i vårbilder de sista dagarna. Inte en enda röd amaryllis i år men cremevita och limegula 🙂

   Tack detsamma! Carina

 4. Gunilla Teckenberg den 23 december, 2017 kl 12:11

  En riktigt God Jul Carina!

  • Carina den 24 december, 2017 kl 08:50

   Tack och God Jul Gunilla!

 5. Anna-Karin Rickardsson den 23 december, 2017 kl 13:01

  En så vacker juluppsättning i olika gröna och milda aprikos toner. Lugn och rofylld precis som julen ska få vara. Levande ljus, vackra blommor, skinka ……. och sill och sillsallad också, som nog nästan är viktigare än skinkan för mig, kanske …
  Önskar dig och dina nära en riktigt God Jul!
  Kram Anna-Karin

  • Carina den 24 december, 2017 kl 08:51

   Tack Anna-Karin! Haha… sillsallad har jag aldrig kommit överens med så då faller valet på skinka och Jansson inte minst 🙂

   Tack detsamma! Kram, Carina

 6. Birgitta den 23 december, 2017 kl 13:57

  Vackert! Det enkla och lågmälda vinner nästan alltid …
  God Jul till Dig också!
  /Birgitta

  • Carina den 24 december, 2017 kl 08:52

   Tack Birgitta! Ja så är det, skalar hellre ner än upp tror jag.

   Tack detsamma! Carina

 7. Marit Sønstebø den 23 december, 2017 kl 14:33

  Aprikosfargen er nydelig, og dekorasjonen var veldig fin! Det er mange som er glad i rødt og bruker det til jul. Jeg er allergisk mot fargen, så den finnes ikke her 😉
  Aprikos er en farge jeg har begynt å like, men har nesten ingen blomster untatt en Geum i den fargen. Det er ikke så mange blomster som har den fargen.

  Jeg ønsker deg en riktig god jul, Carina!

  Klem, Marit

  • Carina den 24 december, 2017 kl 08:55

   Tack Marit! Väldigt lite rött hos mig också i år. Det varierar lite mellan åren. Aprikos är nog inte så vanlig och en riktig aprikos är ju mera djupgul tänker jag. Men laxrosa som amaryllisarna har jag flera underbara pioner det är nog mest de och dagliljor som har den färgen.

   En riktigt God Jul till dig också Marit! Kram, Carina

 8. Inger den 23 december, 2017 kl 22:09

  Stämningsfullt och vackert.
  Önskar God Jul!
  Inger

  • Carina den 24 december, 2017 kl 08:55

   God Jul till dig också! Kram, Carina

 9. Anita den 24 december, 2017 kl 09:00

  Det låter som en lugn och skön tradition. Mysigt med ljusen och din aprikosa juluppsättning är mycket smakfull. Aprikos är en favortifärg.

  En riktigt God Jul till dig!

  Kram Anita

  • Carina den 24 december, 2017 kl 09:13

   Tack Anita! Så småningom ska jag visa bilder på den stora som tronar i mitten på matbordet. Älskar nog stunden och görandet mer än själva resultatet 😉

   En riktigt God Jul till er också! Kram, Carina

 10. Rosor o ruiner den 24 december, 2017 kl 10:07

  God Julkram från mig!
  /Gunilla

  • Carina den 24 december, 2017 kl 11:39

   Tack Gunilla!

 11. Rost och rädisor den 24 december, 2017 kl 11:34

  Verkligen en helt underbar liten grupp! Pysslandet med blommor är ett måste för att det ska bli jul. Jag behöver dessutom ris i olika former, mycket granris. Helst många smågranar också om det ska bli riktigt bra. Gillar din adventsstake med olika ljus.
  Önskar fin helg
  /Anette

  • Carina den 24 december, 2017 kl 11:38

   Tack Anette! Ja tänk att ett litet fat kan binda ihop något som annars bara skulle bli fjutt 🙂

   Tack detsamma! Kram, Carina

 12. Linda den 24 december, 2017 kl 11:42

  God Jul!

  Hoppas att du får en riktigt fin, härlig och lugn jul 🙂 Din julgrupp är jättefin och ljuset har brunnit så vackert.

  Här är det lite segt. Har varit frisk ända sedan före semestern, men nu passade förkylningen på att slå till. Det går dock rätt så bra och bpde maken och jag har våra föräldrar på nära håll, så det är inga större avstånd som ska åkas 🙂

  Stor bamsekram
  //Linda

  • Carina den 24 december, 2017 kl 11:53

   Tack Linda! Kanske kan det va en hjälp i att ta det lite lugnare – den där förkylningen. Skönt att slippa åka, julafton är så härligt att bara ta det lugnt.

   En stor kram till dig också! 🙂 Carina

 13. Kristinas oas den 24 december, 2017 kl 16:42

  Jättefin aprikos amaryllis! Letade sådana här men gick bet. Önskar dig en riktigt fin julhelg!
  Kram Kristina

 14. Luna Ek den 25 december, 2017 kl 18:17

  Så fin julgrupp!
  Önskar dig en God fortsättning på Julen!
  kram Luna

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.