Hos Mandelmanns på Djupadal

Sista helgen i augusti skulle jag till Österlen och passade på att hälsa på en fd kollega som flyttade dit från Göteborg förra hösten. Hon har alltid odlat grönsaker för husbehov och nya trädgården bjuder 4.000 m2 möjligheter. Trädgårdsdagarna på  Sofiero satte käppar i hjulet för ursprungsplanen. Men jag visste ett ställe jag trodde hon skulle gilla… Mandelmanns på Djupadal…

En vacker och inspirerande miljö om man är intresserad av självhushållning, ekologisk odling, äta och dricka gott eller bara vara. Fikar gör man i trädgården och växthusen där det står bord och stolar. Boken om deras odlingar och självhushållningen de bedriver hittar man i butiken. Vi blev kvar några timmar, insöp och diskuterade…

Sen åkte vi till Ulriksdal som nästan precis skulle stänga. Men när jag pratat träd med dem en stund så fick vi en kort visning av trädgården också. Jag hittade två träd jag aldrig hört talas om och som kanske överlever. Sassafras – japp jag gillade namnet – och Frankliniana.  Den som lever får se 😉

Ha det gott! Carina

7 Kommentarer

 1. Katarina /En Grön Sida den 10 september, 2014 kl 10:46

  Mandelmanns är ett härligt och uppskattat utflyktsmål. Varför har jag aldrig varit på Ulriksdal? Tillägger ett hoppfullt ”än” =o))
  kram
  Katarina

  • Carina den 10 september, 2014 kl 19:22

   Vi kan göra ett besök tillsammans 🙂

   Kram, Carina

 2. Kristinas oas den 10 september, 2014 kl 21:35

  Vilken skön utflykt! Mandelmanns står på min ”vill besöka-lista”, Ulriksdal har jag hälsat på en gång mitt under julrosblomningen för några år sedan. Många fina växter där… mina små söta dvärgcyklamen och min kamelia kommer från dem bland annat. Nu ska jag kolla vad det är för träd du hittade, har inte en aning om vad det är, lät spännande.
  Kram Kristina

  • Carina den 12 september, 2014 kl 09:05

   Mandelmanns är väl värt besök, till och med flera 🙂 Vi gick och strosade där länge. Köpte cyclamen jag också men ingen kamelia även om jag är väldigt frestad. Någon enstaka gång så får logiken tala till punkt…

   Kram, Carina

   • Kristinas oas den 12 september, 2014 kl 17:52

    Mm, nästa säsong så! Då ska det väl ändå kunna bli av?
    Jag lyckades motstå en buskpion i somras. Så vacker, stort och fint exemplar. Inte billig, men okej pris. Men vid spontanbesök av buskpion, där gick min gräns. Jag har fortfarande inte en aning om var jag skulle klämt ner den, så jag är glad att jag avstod.
    Kram Kristina

 3. Linda den 12 september, 2014 kl 06:46

  Så roligt! Dit skulle jag jättegärna vilja åka någon gång. Kul att ni fick komma in på Ulriksdal trots att det var så nära stängning.

  Hoppas att du får en riktigt fin dag!
  //Linda

  • Carina den 12 september, 2014 kl 07:08

   Tack detsamma!! Dagen ska tillbringas i trädgården. Mamma kommer hit och vi ska rensa!!! 🙂

   Ha det gott! Carina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.