Rhododendron 'Lady Eleanor Cathcart'

Hemsidan är släppt – jag gav upp

Hemsidan var ett mål för 2018

Hemsidan tror jag att jag skrev om i början av året – ett av målen i år. Och jag hade redan börjat, var nästan klar men så kom tomtstrul och mer tomtstrul emellan. Spelar det någon roll? Jo jag hade tänkt att en del av sidan skulle kopplas till den, tomten. Nu bestämde jag mig för att skicka ut den ändå…

Hemsidan är nu landningssidan om man inte klickar på till exempel en länk till ett blogginlägg – de som jag brukar lägga under trädgårdsfägring till exempel. Du hittar hemsidn HÄR. Sakta, sakta så lägger jag parallellt tillbaka bilderna i växtregistret och taggar de rätt. Tror jag hyfsat fått ordning på träd och buskar och alla rhododendron.  Hoppas att menyer och navigering ska vara tydliga. Får du någon ’404’ är jag tacksam om du ger mig en blänkare i form av en kommentar.

..och en liten inspirationskombination jag kom på igår

Höstkrokusarna blommar fortfarande men solen är inte så närvarande. Nu på morgonen och den ligger kvar, solen lyser. Tidigt – oktober??!? Men den kommer snart försvinna men smälta fint och sakta och ge mer fukt till jorden.  Höstkrokusarna nedan är lite trötta men några andra som tydligen blev kvar i jorden när jag grävde om – ja de kommer varje år upp genom jorden och ett nedgrävt torvblock. Och de blir bara fler och fler. På vägen hem från gårdagens föredrag i rhododendronsällskapet så funderade jag på om det skulle fungera bra att plantera höstkrokus ihop med sockblomman, E. x versicolor, som ofta får så fina höstfärger hos mig. Enda haken är väl den extremt täta rotmattan som sockblommorna bildar… Men är inte ett torvblock lika tätt?

Crocus speciosus - höstkrokus

Crocus speciosus – höstkrokus

Hemsidan - Epimedium x versicolor - sockblomma, autumn color

Epimedium x versicolor – sockblomma, autumn color

..och pricken över i:et blir kanske att sätta hela härligheten under glasbärsbusken… Den har fått fantastiskt mycket bär för att vara nysatt.

Callicarpa bodnieri v.giraldii 'Profusion' - glasbär

Callicarpa bodnieri v.giraldii ’Profusion’ – glasbär

I headern en vacker rododendron, det är ’Lady Eleanor Cathcart’. Och nu är det nog snart dags att titta efter igen – vinner vitt eller rosa? Av mina clematis så är i varje temat 15 variationer av rosa eller något liknande. Sista söndagen i oktober och jag ska ta vara på snön och solskenet och fota månadsbilden för oktober 🙂

Ha en fin söndag!

20 Kommentarer

  1. Trädgård i Torslanda; Helene den 28 oktober, 2018 kl 11:16

    Du är så otroligt ambitiös. Hemsidan ser ju fin ut tycker jag men det är klart att du har en plan för exakt vad du vill. (Jag fick inga felmeddelanden.) Glasbäret är jättesnyggt. har precis planterat ett litet här.
    Hoppas tomtstrulet ska lösa sig.
    Ha det fint
    Helene

    • Carina den 28 oktober, 2018 kl 21:02

      Tack Helene!
      Ambitiös – har nog aldrig sett det men kanske så… Men jag vill alltid förändra och ibland blir jag lite trött på mig själv. Men det ger mig också något att fixa med när vädret inte är lika kul.

      Tack detsamma! Carina

  2. Marie den 28 oktober, 2018 kl 12:06

    Tomtstrul regner jeg med betyder tekniske problemer med hjemmesiden, og de kan jo virkelig få selv det bedste projekt til at lide skibbrud. Jeg gætter nu på, at du ikke kan lade være med at forsøge at løse problemerne. Rodnettet på en veletableret epimedium er utrolig tæt og noget af en udfordring at dele med spaden. Om løgene alligevel kan finde en vej op i lyset gennem det, tja, jeg tvivler lidt.

    • Carina den 28 oktober, 2018 kl 21:04

      Inte riktigt.. En tomt är det man bygger ett hus på. Tack för du säger det om Epimediumen. Det är väl egentligen det jag själv tänkt. Jag har ju både flyttat och delat och spaden måste vara oerhört vass.

      Ha det gott! Carina

  3. Susie på Stjärnarve... den 28 oktober, 2018 kl 15:17

    Åh vad jag tycker glaspärlsbuskens bär är vackra (dom är ju lila), men den jag satt här för 14 år sen dog samma sommar och sen har jag gkömt bort arten tyvärr!
    KRAM/Susie

    • Carina den 28 oktober, 2018 kl 21:05

      Ett underbart släkte. Det finns buskar med vita bär också och de är lika fina fast på ett annat sätt.

      Kram, Carina

  4. Gunilla Teckenberg den 28 oktober, 2018 kl 15:57

    Hej Carina!

    Imponerande kunskap du besitter, att fixa en hemsida är i samma nivå för mig som att plötsligt börja tala flytande kinesiska. Den ser ju fin ut och inga problem att komma in på den. Glasbär är otroligt vackra , fattar inte varför jag inte har en sådan buske.
    Jag tror, utan att veta säkert, att sockblommans rötter är svårare att forcera än ett torvblock.

    Kram!

    • Carina den 28 oktober, 2018 kl 21:08

      Mmm men det är såna utmaningar som triggar mig på gott och ont… Sen har jag en bakgrund i programmering. Jag är benägen att hålla med dig. Det är väl det jag egentligen tänkt själv. men det hade varit kul om någon trott att det skulle fungera. Tyvärr sprider sig ju sockblomman rätt fort också.

      Kram, Carina

  5. Karsten F den 28 oktober, 2018 kl 17:41

    Hej Carina

    Tror inte mycket klarar att ta sig upp genom en etablerad Epimedium – den tillhör till med berberis släktet som är kända för att vara aggresiva mot andra plantor.
    Kul med en hemsida – men en blogg med fanor är också bra:)
    Fina Crocus speciosus

    Ha en trevlig ny vecka

    • Carina den 28 oktober, 2018 kl 21:11

      Tack – visst var de fina 🙂 Nej det tror väl inte jag heller egentligen, på riktigt. Men ibland så önskar jag och en hel del sockblommor är betydligt beskedligare. Blogg – hemsida det ena behöver inte utesluta det andra. För mig är det en sysselsättning att pula med nya saker, lära och förstå. Har tyvärr lite svårt att låta bli 🙂

      Tack detsamma! Carina

  6. Anja den 28 oktober, 2018 kl 17:47

    Carina!
    Oerhört proffsigt, snyggt och lättillgängligt!
    Det är den här sortens saker som gör att jag allvarligt funderar på att sluta själv.
    Man ska kunna utveckla sin blogg istället för, som jag, ha det likadant i över ett decennium .-)
    Din hemsida är spännande och vacker.
    Jag får bara inse att det är sådana som du som är bloggens framtid 🙂
    Lycka till och stort grattis 🙂

    • Carina den 28 oktober, 2018 kl 20:55

      Tack, vädligt mycket tack Anja! Men snälla, snälla du det var inte alls meningen att skicka såna signaler. Jag är en oförbätterlig vad-kan-jag-förändra person och det här är något som egentligen bara tar tid. En sysselsättning när jobbet med tomt och bygge inte gick så bra. Sen har jag en fantastisk tillgång i form av specialister för användbarhet – en av dem gick igenom och kollade.

      Så du ska absolut fortsätta blogga. Kram, Carina

  7. Elna Slot den 28 oktober, 2018 kl 20:05

    Glasbær er en skøn busk, og en underplantning af lilla efterårskrokus vil fremhæve de skinnende lilla glasbær.. Epimedium kan godt brede sig lidt voldsomt på naboernes bekostning, så måske vil de tage magten fra krokusserne. Men Epimedium er en skøn bunddækkeplante, der kommer ingen ukrudt, når den først har etableret sig, og så synes jeg, den har nogle meget smukke blade.

    Hilsen Elna

    • Carina den 28 oktober, 2018 kl 21:13

      Tyvärr tror jag du har helt rätt. Och särskilt den vanliga röda och gula sockblomman sprider sig våldsamt upplever jag. Så det får nog bli som du skriver – glasbär och höstkrokus, kanske kan jag hitta något annat som kan stå för fin bladfärg i samma nivå som krokusen.

      Tack detsamma! Carina

  8. Inger den 29 oktober, 2018 kl 19:48

    Glasbärsbusken är helt fantastisk, undrar om den går i zon 4.
    Grattis till en proffsig hemsida, så bra att ha allt samlat.
    Kram

    • Carina den 30 oktober, 2018 kl 06:21

      Tack Inger! Roligt att höra. Vet inte säkert men tror att Jonas Grund, Stolpens trädgård, odlar den i Värmland fast de har kanske bara zon 3… Jag hade nog prövat ändå 🙂

      Kram, Carina

  9. Marika den 31 oktober, 2018 kl 12:17

    Hej Carina!
    Ser riktigt proffsigt ut. Glasbärsbusken blir jag påmind om varje höst, när jag ser de vackra bären på bloggar. Får göra en minnesanteckning och läsa på om den är härdig hos mig.
    Ha det bra /Marika

    • Carina den 31 oktober, 2018 kl 15:49

      Hej Marika!

      Tack! 🙂 Gör en anteckning tänker att den till och med kan vara värd en chansning.

      Tack detsamma! Carina

  10. Anna-Karin Rickardsson den 31 oktober, 2018 kl 12:39

    Hej Carina!

    Du skriver i rubriken att du gett upp hemsidan? Jag tycker den ser superfin ut. Vilket fantastiskt jobb du gjort och vilken energi du har, och vad bra det blev, tycker jag.

    Höstkrokusen, sockblomman och det underbara glasbäret skulle utan tvekan utgör en vacker trio. det verkar lite trixit men lycka till med projektet. Trägen vinner sägs det. 🙂

    Kram Anna-Karin

    • Carina den 31 oktober, 2018 kl 15:48

      Hej!

      Jag som är otydlig… tomten – avstyckningen står och stampar. Så nu bestämde jag mig för att publicera den trots allt.

      Det skulle bli jättefint men det är som du skriver lite trixigt… Men jag kan ju försöka hitta någon annan växt som får fin bladfärg men utan den där tjocka rotmattan 🙂

      Kram, Carina

Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.