En God och Fröjdefull Jul

Grunden läggs med lugn och ro

Först och främst ett stort tack för alla snälla ord  kring min skadade tumme 🙂 Det värmer ska ni veta. Nu är stygnen borta och penicillinkuren jag blev tvungen att äta är slut. Tummen ser riktigt bra ut fast nageln kommer antagligen vara skadad för alltid. Och jag har fått klart ett broderi som jag nålade kantband på med pekfinger och långfinger – riktigt tålamodsprövande.

Hmm.. det blev ett svårt tema trots att jag är glad i julen och har ett lagomt tempo och förhållningssätt. Hör och läser om julstressen – alla måsten som många upplever. Har själv varit där men lämnat den bakom mig. Det var egen insikt och mycket rak ’input’ från framförallt min son som gav en välbehövlig kick i baken mot en lugnare inriktning. Jag har egentligen bara 3 behov.. julgran, att få göra en rejäl blomsteruppsättning och så en skinka förstås. De sakerna skulle jag fokusera även om jag var helt ensam.

Det finns många historier om mina krig med julgranen innan den står spikrak i sin fot. I år satt den som en smäck på första försöket. Tröstar mig med att ett  ’måste’ kan jag  få ha och det har gett många skratt och som sagt historier efteråt 🙂

Blommorna tar jag mig an när jag tröttnat på de andra sakerna.  Det blir en mental paus från klistrande knäckformar och annat som jag kanske gör om lusten faller på. Årets blommor är inte klara. Jag har hjälpt min mamma som har sträckt sig idag. Men förra julens bukett fungerar bra den också.

 

Veckans tema är – God Jul! Vill du läsa fler inlägg i blommig fredag inlägg så klickar du på bilden nedan.

Önskar dig en riktigt God och Fröjdefull Jul!

1-blommig-fredag

 25 thoughts on “En God och Fröjdefull Jul”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.