En God och Fröjdefull Jul

En God och Fröjdefull Jul

posted in: BLOMMIG FREDAG | 25

Grunden läggs med lugn och ro

Först och främst ett stort tack för alla snälla ord  kring min skadade tumme 🙂 Det värmer ska ni veta. Nu är stygnen borta och penicillinkuren jag blev tvungen att äta är slut. Tummen ser riktigt bra ut fast nageln kommer antagligen vara skadad för alltid. Och jag har fått klart ett broderi som jag nålade kantband på med pekfinger och långfinger – riktigt tålamodsprövande.

Hmm.. det blev ett svårt tema trots att jag är glad i julen och har ett lagomt tempo och förhållningssätt. Hör och läser om julstressen – alla måsten som många upplever. Har själv varit där men lämnat den bakom mig. Det var egen insikt och mycket rak ‘input’ från framförallt min son som gav en välbehövlig kick i baken mot en lugnare inriktning. Jag har egentligen bara 3 behov.. julgran, att få göra en rejäl blomsteruppsättning och så en skinka förstås. De sakerna skulle jag fokusera även om jag var helt ensam.

Det finns många historier om mina krig med julgranen innan den står spikrak i sin fot. I år satt den som en smäck på första försöket. Tröstar mig med att ett  ‘måste’ kan jag  få ha och det har gett många skratt och som sagt historier efteråt 🙂

Blommorna tar jag mig an när jag tröttnat på de andra sakerna.  Det blir en mental paus från klistrande knäckformar och annat som jag kanske gör om lusten faller på. Årets blommor är inte klara. Jag har hjälpt min mamma som har sträckt sig idag. Men förra julens bukett fungerar bra den också.

 

Veckans tema är – God Jul! Vill du läsa fler inlägg i blommig fredag inlägg så klickar du på bilden nedan.

Önskar dig en riktigt God och Fröjdefull Jul!

1-blommig-fredag

 

25 Responses

 1. Ja, det gjelder å ha fokus på de rette tingene! Her er alt så stressende i år at jeg er helt utslitt, men jul blir det uansett. Vakker juledekorasjon, og flotte graner 🙂

  God bedring med tommelen!

  Jeg ønsker deg og din familie en riktig god jul!

  Klem, Marit

  • Tack Marit! Hoppas du får en möjlighet att vila under själva julen. JAg gjorde långt mer än jag brukar igår, bla en grovskurning av duschen, eftersom mamma sträckte sig och knappt kan gå 🙂

   Kram och God Jul! Carina

 2. Wow, vilken bukett!
  Önskar dig en riktigt god jul!
  Inger

  • Tack Inger! Det är min själsliga lisa att få göra den.

   Kram och God Jul! Carina

 3. Så vacker blomsteruppsättning! Jag gillar också sånt, gillar julen faktiskt överlag, fast nu har det kommit in vattenkoppor och vi hoppas att ingen vuxen blir smittad. Lite shaky för ingen vill egentligen ställa in julfirandet här.
  God Jul kram
  Luna

  • Julen är underbar tänker jag. Hoppas ni håller er friska och kan ses och umgås som ni planerat.

   Kram och God Jul! Carina

 4. Här finns heller inga måsten mera, det är lugnt och fridfullt, precis som det skall vara.

  God Jul Carina!

  • Tack Gunilla! Låter klokt och visst är det skönt 🙂

   Kram och God Jul! Carina

 5. Så skönt att höra att det går åt rätt håll med tummen. Och din julbukett är magiskt vacker!

  Önskar dig en riktigt God Jul!

  Kram Anita

 6. Vilken ”önskebukett”, en sån skulle jag också vilja ha! *fniss* Men här får man nöja sig med två vanliga röda amaryllisar, men dom behagade börja blomma idag i alla fall!
  GOD JUL – Susie

  • Du får gå från önske till fixaläge. Det är faktiskt ganska lätt.

   God Jul! Carina

 7. Önskar dig en riktigt God Jul!

 8. Här har vi, framför allt jag, lugnat ner oss betydligt. Några måste finns kvar men de är inte många. Kakebröd, en god skinka och lite sill. Skönt att höra att din tumme är på bättringsvägen, ja nästan helt bra. Vilken vacker julbukett du gjort!
  En Riktigt God Jul!
  Birgitta

  • Tack Birgitta! Vi har också bröd och annat hemgjort men delar väl på jobben inom familjen.

   God Jul! Carina

 9. Skönt när jullugnet infinner sig. Njut av helgen och ta hand om varandra!
  God Jul
  Milla

  • Tack Milla! Det är när allt kommer kring det viktigaste.

   God fortsättning! Carina

 10. britt lindbom

  Tack för din kommentar. Trist med din skada. Hoppas det blir en bra jul iallafall. Vacker blomma. God Jul!/ Britt

 11. Så klokt av dig och så fin bukett!
  God fortsättning!

  • Tack Ulrika, vet inte men lite klokare har jag blivit med åren 😉

   Tack detsamma! Carina

 12. Fine bilder! God jul, og slapp nå litt av 🙂

 13. Jättefin bukett! Gott när man kommer till insikt om vad som är viktigt och kan tagga ner lite. Här är gran, amaryllis och brysselkål ett måste och grankriget har jag numera överlåtit.
  God fortsättning på julen
  /Anette

 14. Hoppas att din och familjens jul har varit bra! Det gäller att prioritera, så sant. Just julen har alltid varit nedskalad hos oss, varje år går vi igenom vad som är viktigt och kör på det. Ditt julblommearrangemang är så fint! Gissar att årets variant blev lika snygg.
  Kram Kristina

Leave a Reply