God fortsättning - Hosta 'Empress Wu'

God fortsättning och ett riktigt gott slut

God fortsättning på 2023! Jag har firat en lugn och härlig jul- och nyårshelg, liksom dagarna som ledde upp till julhelgen. Men också alla efter. Bilderna jag hade tänkt redigera är lika oredigerade och inläggen duggar inte tätt, åtminstone just nu. Skärmtiden är kraftigt reducerad och slentrianmässigt bläddrande likaså. Idag tänkte jag mig en promenad men det regnar och jag kommer nog att brodera på duken jag gör och sannolikt blir den färdig i början av januari 2023.

Clematis 'Haku Ookan'
Clematis ’Haku Ookan’

Växterna får ge bildmaterial

En trädgårdsblogg får väl ändå visa just trädgårdsbilder och ge trädgårdstankar så här års också. Julrosen blommar lika fint trots det regniga vädret. Rhododendron är beställda till våren 2023. Jag har öppnat frösajter några gånger men aldrig checkat ut några frön. Inga dahlior är beställda… ..och så fortsätter det. Och det känns faktiskt väldigt bra. Istället ska jag nog satsa på bättre stöd i grönsakslandet och till det behöver jag ett antal armeringsnät som också behöver bockas i ovankant för att fungera mellan odlingslådorna och över gångarna.

Clematis texensis 'Maxima'
En nästan jultonad klematis – Clematis texensis ’Maxima’

Jag läste om antiinflammatorisk mat och ska se om det ska bli en satsning på grönsaker kommande säsong. Jag har inte riktigt orkat tänka på hur jag ska fixa till trädgård där jag tror jag ska bo. Men om jag börjar i ett hörn där jag har en tanke så kommer kanske resten av sig självt. Det brukar bli så. Och det hörnet kom jag på när jag tänkte på mina beställda rododendron…

God fortsättning - Clematis 'Heather Hershell'
Clematis ’Heather Hershell’

Mellandagar och god fortsättning

Jag har skapat en mental bild av hur jag vill brodera 4 kuddfodral och kikat på massor av tekniker. Det var en kudde jag hittade när jag scoutade runt Göteborgs bästa tygaffär som triggade tankarna. Kudden var 40×70 ett ovanligt mått och att fixa 3 till var inte helt lätt. Den underbara affären Knapp Carlsson i Göteborg med en megasortering av inte bara knappar utan allt, precis allt som behövs för sömnad. De har till och med fortfarande kvar den där speciella väven som jag glömt namnet på. Den har man för att bygga upp snygga axelpartier i kavajer, särskilt herrkavajer. Där hittade jag ett fåtal färger av ett underbart, gammalt engelskt broderigarn i lin. Och tunna snoddar att dekorera med. Jag skulle egentligen bara ha 7 knappar till av en sort jag redan hade. Så flyter dagarna på. Väldigt lite, eller snarare inga trädgårdstankar och mycket skapande med annat.

Skrivet i mellandagarna och publicerat nån vecka senare…. Jag länkar till Trädgårdsfägring och hoppas ni har en fin januarivecka.

Gott Slut & Gott Nytt 2023!!

16 Kommentarer

 1. Anita den 3 januari, 2023 kl 09:19

  God fortsättning på 2023 till dig Carina!
  Det låter som du haft behagliga och avkopplande dagar, så skönt. Och solkyssta blomsterbilder bjuder du på också. En föraning om den tid som så småningom kommer. Här har det regnat och nu ligger någon cm snö och det är på väg mot några minusgrader.
  Den affären lät helt fantastisk. Trodde inte sådana fanns kvar längre.

  Kram och ha det så bra!
  Anita

  • Carina den 3 januari, 2023 kl 09:34

   Tack Anita!

   Eller hur?? Jag frågade om ett par saker de sålde ut av. Om de ville minska sortimentet eller om leverantören försvunnit. Det var leverantören i alla fall. Där är alltid kö och jag räknar alltid med lång väntetid. Det var väntetiden som gjorde att jag hittade en rad bra-ha-grejer :).

   Jag vaknade till en vit värld här också. Tänk om den kunde få förbli så ett litet tag nu… ..jag kan ju alltid drömma 🙂

   Kram och tack detsamma! Carina

 2. Marit den 3 januari, 2023 kl 09:47

  Så bra at du har hatt en stille og fredelig jul. Brodering drev jeg mye med før. Det var på stamei som var malt, og veldig populært her i landet en gang i tiden.
  Jeg har bare bestilt litt frø, og heller ingen dahliaknoller. Det går nok bra det også.
  Din Clematis ’Haku Ookan’ er så vakker!

  Klem, Marit

  • Carina den 3 januari, 2023 kl 10:27

   Haku är fin helt klart 🙂 Det är trist att plantskolan där jag handlat inte vill skicka utanför Tyskland längre….

   Jag ritar broderierna själv. Vanliga korsstygnsbroderier går att hitta här men jag tycker inte om stilen. Så jag letar idéer på olika ställen och ritar sen något annat. Jag har aldrig kunnat komma överens med korsstygn, alla andra stygn funkar – skrattar.

   Kram och God fortsättning på 2023! Carina

 3. Marika den 3 januari, 2023 kl 10:23

  Hej Carina!
  God fortsättning till dig med, hoppas 2023 blir ett bra år. Handarbetena har fått vila i helgerna, men de plockas snart fram igen. En sån affär skulle jag gärna ha här, men tyvärr försvinner alla små specialaffärer, så det blir att handla på nätet i stället. Idag har vi en solig fin dag med runt -5 grader.
  Dina somriga bilder får en att se fram emot en ny säsong i trädgården.
  Ha det bra /Kram Marika

  • Carina den 3 januari, 2023 kl 10:29

   Hej och Tack Marika!

   Ja jag är glad åt den affären. Och att det alltid är folk där så så länge som de kan köpa in saker känns det som de kommer finnas kvar. Alla verkar hitta dit trots en liten undanskymd gata i centrum.

   Jag vaknade till en snöig dag men gissar att det var blött under och att det kommer slafsa om fötterna. Har tänkt att duken jag gör ska bli klar snarast.

   Kram från Carina

 4. Ingeborg Hald den 3 januari, 2023 kl 10:28

  Høres ut som du har hatt en fredelig jul, her har vi vært litt over alt, så det er egentlig nå det roer seg litt. Ikke noe hageliv da, hele hagen er dekket med et tynt lag med snøis. Ønsker deg et godt nytt år, hilsen Ingeborg

  • Carina den 3 januari, 2023 kl 10:31

   Skönt att ni får lite ro nu då! Jag vaknade till en vit värld idag men det var töat och blött under så tyvärr tror jag det blir slask ganska snabbt.

   Tack detsamma! Hälsar, Carina

 5. maggansblogg-maggan.blogspot.com den 3 januari, 2023 kl 16:38

  Hej och god fortsättning på det nya året och som vanligt så hoppas vi på ett bra nytt år.Det låter som du har haft en riktigt bra jul och bara tagit det lugnt precis vad man ska göra. Vilken fantastisk butik som finns i den trevliga staden Göteborg den ska jag tipsa dottern om som bor där och som gillar sy.Ha det gott/Margareta

  • Carina den 3 januari, 2023 kl 18:51

   Tack detsamma Margareta!

   Ja gör det, det är ju bara bra att efterfrågan på specialbutiker består 🙂

   Ha det gott! Carina

 6. Lisbeth den 3 januari, 2023 kl 22:37

  Fine billeder du har fundet frem.
  Godt nytår

  • Carina den 5 januari, 2023 kl 17:01

   Tack Lisbeth!

 7. Villroses hage den 3 januari, 2023 kl 23:11

  Herlige klematis!
  Har ikke bestilt et eneste frø (eh- bortsett fra noen få tomatfrø). Men gleder meg veldig til å betille litt Dahlia. Kjenner en som har et vanvittig utvalg i år, så da…

  Riktig godt nytt år!
  /Irene

  • Carina den 5 januari, 2023 kl 17:03

   Visst är de fina!! Dahlia ja… jag har ju en väldigt välsorterad nätbutik nära mig och han är dessutom billig. Så därför har jag inte besökt den ännu 😉 Men jag har ju ett rejält antal sen flera år tillbaka.

   Tack detsamma! Carina

 8. Anni den 18 januari, 2023 kl 11:39

  Det lät som alldeles underbart avkopplande dagar!

  • Carina den 20 januari, 2023 kl 09:42

   Jag kan rekommendera såna dagar! KRam

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.