Frosseri i rosa kristyr

Frosseri i rosa kristyr

posted in: DAGBOKEN, Vårtecken, VÄXTPORTRÄTT | 3

Page in english>

Om frosseri handlade blommig fredag för ett tag sedan. I fredags blommade frosseriet ut på allvar här. Jag frossade loss bland rosa kristyr men bara med kameran…

Tittade ut genom fönstret när jag drack morronkaffet och blomningen hade redan peakat. Fantastiskt skönt med värme och sol men allt har en baksida. Blomningen blir försvinnande kort. Tog kameran och gick ut strax efter klockan sex på morgonen. Blommorna är som vackrast i ljuset av  en stigande sol.

Buskpionen, Paeonia suffruticosa, är vacker året om i mina ögon. Den är bara lite extra fotogenic när den blommar.

Hittade en min dotter satt i vas och bara fortsatte… Jag ska ju öva på ljussättning med allt vad det innebär.

Paeonia suffruticosa

 

 

Ha det gott i försommarsolen!

/Carina

 

3 Responses

 1. Alltså, blommade den nu i fredags? Mitt i vintern???
  Hursomhelst, vacker! Blir så sugen på att kunna plocka in och sätta i glas…
  kram
  /Katarina

 2. En buskpion skulle jag önska. Har fått en liten självuppdragen planta av min svåger, som jag hoppas på. Själv har jag aldrig lyckats med sådder. De är ju så¨jättefina och speciellt som solitära. Men sådan platser har inte jag. / Britt

 3. Nydelig trepeon du har fotografert! De er utrolig vakre, og finnes i så mange vakre farger og kombinasjoner. Jeg gleder meg veldig til de blomstrer igjen 🙂

  Klem, Marit

Leave a Reply