Färgbomber – ofarligt splitter

Tänk att få bomba världen med färg

Det var inte meningen, jag lovar, men tanken går till tillståndet i världen direkt när jag började skriva titeln på inlägget. Och önskan om färgbomber istället för riktiga bomber infinner sig. Tyvärr kan jag inte lösa det men jag kan bomba på med färg runt omkring där jag går och står. Vem vet kanske spiller det över åt andra håll också.

Skriver mest utan tanke och mening. Har inte koll på vart det här kommer bära hän. Hälsar på hos min dotter i Dalsland och här bjuder träden på mycket färg mot en grå himmel. Tänker på arisaemafröerna jag hittade häromda’n. Det var min candidissimum, som jag trodde var död, som istället för ett spretigt blad skickade upp flera blommor i våras. Faktiskt hade det varit en bra kandidat för ’plötsligt händer det’. Knölarna i krukan trodde jag var en annan sort men som sagt… ..den har bara visat blad i många år. Nu när jag kom hem låg en kolv med frön alla packade i läckert rött. Tyvärr missade jag att dokumentera färgen med  kameran när dem rensades och såddes i expressfart i tisdags. Så jag får leta mer färgbomber.

..och där har jag bestämt mig. Likt brinnande lågor beskrevs lökplanteringen som petades ner i Göteborgs botaniska i september. Den gamla lökängen hade gjort sitt och ny design, nya färger ersätter:  ’Vild vår – Göteborgs Lustgårdar 2016’. Och vi, medlemmar i vänföreningen bjöds delar av löksortimentet. Så till våren ska min gräsplantering brinna i gult, orange och rött. Tulpanerna: ’Orange Emperor’, ’Early Harvest’, ’Praestans Shogun’, ’Aladdin’s Record’, T linifolia och ’Praestans Moondance’, ’Aquilla’,  ’Princess Irene’ som jag kompletterat med och sen några gula narcissorter. Det ska glöda på min ära, bilder finns på länken. Sen får vi se om jag sätter i halsen eller bara blir uppsluppet glad och taggad.

Smakar på nyanserna redan nu i galleriet här…l Men har lite svårt att se det vårliga i det. Nåväl om inte färgerna kommer falla mig på läppen så är jag övertygad om att rådjuren inte kommer vara lika nödbedda. Kanske kan snitsla en bana åt dem och sen vända mig 180 grader österut. Där har jag petat ner 4 sorters tulpaner i rosa och hallonrosa. Färger som jag vet faller mig på läppen.

Sist en bild på bland annat den gula rudbeckian som blommat, blommat och blommat i ca 3 månader och som har en lyskraft helt i en egen klass.

gula fläcken

Kanske, kanske ger jag mig ut en sväng och titta på lökrean. Det är ju så lätt ända tills dess jag ska hitta en plats till dem.

 

Önskar dig en härlig helg! 

 

 

blommig fredag15 thoughts on “Färgbomber – ofarligt splitter”

 • Jeg er så enig med deg, det hadde vært fint om det bare fantes fargebomer og ikke vanlige bomber…

  Vakre fargebomber du viser! Det første bildet av tulipanene var helt nydelig, og som lyste opp her i gråværet ☺

  Klem, Marit

 • Det var bara underbart att bli bombad med färger så har på en lite mulen lördagförmiddag.
  Jag älskar ju gult och orange i trädgården och snälla tala om för mig vad det är för gula spiror på 3:dje bilden från vänster högst upp i bombningen ?!

  Ha det gott!

 • Färgcollage låter bättre än färgbomb, lått att associera med något negativt annars. Fröbomb däremot låter roligare. Mer färg åt alla.
  Ja tänk att rudbeckiorna blommar än,här också. Gult tillsammans med lila blir en extra iögonenfallande färgklick-färgbomb.
  Kram Luna

 • Ja, du har så rätt – ordet bomb har ju ingen rätt klang i dagens värld. Men vi får väl hålla oss till ordet färgbomb, det är ju ändå rätt fredligt även i denna hemska nutida värld. Men även jag hade en tanke åt det hållet …
  Så många fina färger du bjuder på i dina bilder, jag bara njuter! Tack! Ha en fortsatt trevlig helg! Leena

 • Ordet bomb fick mig också att tänka i de banorna… Men samtidigt som elände finns och sker bjuder naturen och trädgårdarna upp till ett färgrikt skådespel. Vila i det, en stund iallafall. Underbara bilder du visar, den gula rudbeckian som solar… Nu blir jag så sugen på att ”fynda” på lökrean… Bara något litet, en påse eller kanske… två. Tre, alla goda ting, jaja…
  Ha en fortsatt härlig helg!
  kram
  /Katarina

 • Jag tänkte i samma banor när jag fick se vad fredagens tema var men kunde inte komma på något bra sätt att uttrycka det i ord … men det kunde du. Och vem som helst måste bara bli glad över ditt färgbombsgalleri. Höstfärger på våren är faktiskt inte fel. Jag har njutit av otaliga planteringar på mina trädgårdsresor med gula, orange och röda lökväxter. Dessvärre njuter ju rådjuren också … och kaninerna. Men den nedersta bilden stannade jag lite extra vid. Helt otrolig rudbeckia att blomma länge. Här har vi haft alldeles för många frostnätter men andra år har de gula rudbeckiorna troget blommat vidare när alla andra gett upp.

  Önskar dig en fin kommande vecka!

  Kram Anita

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.