Dividerar

Dividerar med mig själv

Dividerar om den ena eller den andra sidan

 

Å andra sidan är temat i blommig fredag. Dividerar med mig själv om den ena respektive den andra sidan har mest rätt, vilken sida som vinner. Hittills i  år har ’å andra sidan’ vunnit. Jag har kört gödsel för glatta livet. Så på ena sidan är det mörkt och mulligt och på andra sidan grått och mera skräpigt. Den ena sidan av mig ville egentligen göra helt klart och snygga till gångar med mera färdigt innan jag fortsatte. Men den kloka å andra sidan sa – jamen då kommer allt växa för mycket och det blir så mycket pilligare att få dit gödseln. En liten kompromiss av den inneboende medlaren föreslogs och mellan varven vilar jag med att fixa gångar och annat.

Så på min vänstra sida, alltså å ena sidan ser det ut så här…

Dividerar

..och på min högra så här… Fast efter idag är gången helt täckt och rundeln ovan likaså. Jag fick lite hjälp av min dotter att köra ut lite mer sågspån. Inte det vackraste täckmaterialet men mycket effektivt och gratis. Så här får det duga tills vidare.

Dividerar Dividerar

Efter regnet i helgen så har hästgödseln som numera mest är kompostliknande mull blivit avsevärt tyngre. Jag behöver komma ihåg att sätta ner fötterna försiktigt för det har blivit en hal kana av hela härligheten. Ett riktigt skitgöra alltså.  Alla planteringar behöver en rejäl påfyllning av mull. Så det är bara att jobba på. Varvar med mer lättsamma, vilsamma små upgifter

Dividerar

 Sakta, sakta tar det på högen. Men jag räknar rabatterna som är klara INTE de som är kvar

20160331_0013-Edit-5

Avslutar med en vackrare sak än gödselhögen. En självsådd av julros som blivit riktigt snygg, gissar att den har en av de mörkt röda som förälder…

 

Det är blommig fredag på bloggen ’Bland rosor och bladlöss’ och temat är ’å andra sidan’. Klicka på bilden nedan för att läsa fler berättelser.

…1:a april  och en härlig vårmånad tar sin början idag! carina2blommig fredag

33 Kommentarer

 1. Merja den 1 april, 2016 kl 05:50

  Det ser härligt ut med trädgårdsarbetet trots att det kan var eller oftast är lite skitigt;)) Måste vara toppen att ha en hel hög med mull att ta av. Här får det köpas på säck…
  Du ser ut att vara i full gång!
  Trevlig helg!

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:26

   Jo jag hade en tjänsteresa som dead-line så det var bara att börja eller hoppa över i år. Och jorden behövde fyllas på så jag började. Men visst är det lyxigt att ha tillgång till bra gödsel gratis.

   Tack detsamma! Carina

 2. martaronyai den 1 april, 2016 kl 06:21

  Haha, exakt samma saker pågår här. Jag har fått hem drygt två kubik jord som jag håller på att lägga ut i rabatterna. Jag har ju gräsytor som gångar och gräset mår inte särskilt bra av skottkärrtrafiken, så jag bär jorden i stora kassar emellanåt för att minska på slitaget. Och blött och tungt är det, armen värker. Men vad gör det?! Äntligen vår!
  Ha en bra helg!
  Marta

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:25

   Du ÄR helt enorm Marta! Bär i stora kassar – jisses. Du har min fulla beundran 🙂

   Ha en härlig söndag! Carina

 3. Lotta den 1 april, 2016 kl 06:36

  Härligt vårarbete då det är klart! Kul med självsådder! trevlig helg! /Lotta

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:24

   Självsådder som man kan följa några år är riktigt kul och spännande. Svan eller inte??

   HA en fin söndag! Carina

 4. Gunsan den 1 april, 2016 kl 07:43

  Roligt skitjobb att köra ut gödsel.
  Den Julrosen ser ut att bli riktigt fin.
  Trevlig helg.

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:23

   Ja det börjar komma några barn i blom som är riktigt bra. Många rensar jag bort som bara blivit tråkiga i färgen.

   Tack detsamma! Carina

 5. Marika den 1 april, 2016 kl 08:30

  Fint resultat av hårt arbete. Visst är det härligt att komma igång.
  Ha en fin helg!
  Marika

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:23

   Ja det är underbart och vädret har varit underbart 🙂

   Tack detsamma! Carina

 6. Laila den 1 april, 2016 kl 08:33

  Ja ja, visst borde man köra gödsel, och rensa, och kratta löv, och…
  Självsådd julros! Mysigt!
  Önskar dig en trevlig helg/Laila

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:22

   Haha… hade nog skjutit på skitjobbet om inte en jobbresa låg där som en dead-line. Men om 3 helger när jag är hemma igen så kommer allt vara för uppvuxet. Ibland är det bra med vissa tider som behöver passas.

   Ha en härlig helg! Carina

 7. Helt enkelt hemma hos mig den 1 april, 2016 kl 09:02

  Så underbart att ha fått hem skit (trodde aldrig att jag skulle skriva en sådan mening..) och vad glada dina växter måste bli. De kommer belöna dig under året som kommer. Bra att räkna de rabatter som är klara i stället för tvärtom. Jag gör likadant 🙂
  Önskar dig en fin (skit) helg 🙂

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:21

   Underbart är rätt ord! Jag tackar aldrig nej om någon undrar om vi kan hämta deras stallgödsel. Och köttdjursbonden brukar vi alltid hämsta 1-2 traktorlass varje år hos. Det stökiga är att hitta ett bra ställe att lägga guldet på 🙂

   Tack – en härlig helg tillbaka! Carina

 8. Anita den 1 april, 2016 kl 09:07

  Jag gillar båda sidorna …. framför allt gillar jag små buketter av krokus och snödroppar som tittar upp. Och jag ser även små röda knoppar, kanske pioner? Och det där med att vi gått in i april är ju bara hur härligt som helst … ”April när du nu till sist slår ut ditt blonda hår” som någon sjöng för länge sedan, Lill-Babs kanske.

  Ha en skön helg!

  Kram Anita

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:19

   Ja det är säkert pionerna du ser 🙂 Har krafsat undan så att inte gödseln hamnar i kronan av pionen. Blir så lätt bladmögel då… Buketterna har jag försökt rädda men en och annan begravdes. De kommer ju tillbaka nästa år – tänker jag när jag blir trött och precisionen brister 🙂

   Kram, Carina

 9. Marit den 1 april, 2016 kl 10:09

  Gjødsel må til, og du er da heldig som har så mye å ta i fra 🙂
  Skulle gjerne hatt en sånn haug her selv. Men jeg må nok bare kjøpe noe gjødsel snart.
  Flotte snøklokker, og ikke minst din selvsådde helleborus.
  De kan en ikke få for mange av!

  Klem, Marit

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:17

   Ja tänk naturgödsel börjar bli en bristvara numera när alla gör flytgödsel istället…. Så jag är lycklig mitt i all skiten. Tänk vilken tur jag hade när jag fick gräva upp mängder av dubbla snöklockor.

   Kram, Carina

 10. Susie på Stjärnarve... den 1 april, 2016 kl 15:53

  Ja du, å ena sidan vill man ju alltid vara duktig och göra det som MÅSTE göras – men å andra sidan vill man ju njuta lite i trädgården också….. Jag brukar försöka växla mellan jobben, det blir roligast så och så tröttnar man inte!
  KRAM
  Susie

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:16

   Växlandet är en förutsättning tänker jag. Både för kroppen ska orka och som du säger – det SKA vara kul 🙂

   Kram, Carina

 11. Barfota i mossan den 1 april, 2016 kl 19:31

  Du gör nog klokt i att vila lite mellan varven. Det är tungt att köra ut gödsel… Jag har just beställt för hemleverans (lyxigt, jag vet…) så jag vet vad jag har att göra nästa helg 🙂 Kram Katarina

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:15

   Ja det går inte att komma från – det är ett tungt jobb. Men jag brukar se bilder på hur bra det blir sen och det räcker som motivation 🙂 Då får du också ny fräsch växtkraft i vår med gödselleverans.

   Ha en härligt nyttig helg! Kram, Carina

 12. Rost och rädisor den 1 april, 2016 kl 20:45

  Vad härligt det ser ut med tjocka lagret och vilken lycka att ha en rejäl hög att ta av! Har också en rejäl hög och känner mig riktigt rik.
  Allt gott
  /Anette

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:13

   Javisst är det en förmån 🙂 Har en kompis med jättejordbruk, mjölkgård, men inte sjutton har hon någon gödsel. Allt är flytgödsel som är helt oanvändbar i rabatterna.

   Ha det gott! Carina

 13. Katarina /En Grön Sida den 2 april, 2016 kl 08:01

  Oj, vilket jobb du (ni) gör, det är verkligen imponerande. Ja, och säkert både roligt att verkligen ta i rejält, men också ett tungt arbete. Bra att du varvar med lättare sysslor, kanske också en go’ fika då och då. Ska bli så roligt att följa tillblivelsen av det du nu skapar…
  kram
  /Katarina

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:12

   Ja det är ett jobb på gott och ont det där. På ett sätt skönt, riktigt skönt att ta i men visst är det tungt på riktigt. Vet inte om det är bra eller dåligt att jag är såpass enveten 😉

   Kram, Carina

 14. Villroses hage den 2 april, 2016 kl 10:30

  Her skjer det ting i alle fall!
  Flott julerose 🙂

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:11

   Tack! Var ute och fotade föräldrarna i fredags så en liten jämförelse kommer så småningom 🙂

   Carina

 15. Kristinas oas den 2 april, 2016 kl 19:57

  Vilken härlig gödsel du har fått tag på, kommer ju att växa så det knakar hos dig. 🙂 Fin julros du har ’fått’. Ha en fortsatt skön trädgårdshelg.
  Kram Kristina

  • Carina den 3 april, 2016 kl 13:10

   Ja det är en riktig guldgruva att ha de där högarna 🙂 Tack men lördagen spendera jag på flyg för nu är det tjänsteresa i 3 helger som gäller…

   Kram, Carina

 16. Ulrika den 3 april, 2016 kl 14:40

  Så du varvar dina nöjen 😉 Dyngkörning och skate låter inte dumt alls. De flesta av Cremanthodium sådderna har grott bra, några efter tio dagar, ska snart berätta mer. De gror ganska ojämnt så du får nog ha tålamod och vänta. En sort har jag hittils bara fått fram en ynklig stackare av. Tror att de vill ha hög fuktighet för att ta sig. Gör ett inlägg om den fortsatta utvecklingen snart.

 17. Laila den 3 april, 2016 kl 17:55

  Du frågade om nässelvattnet. Nässlorna ska alltså ligga i vatten i två veckor. Sedan är det nog bra om man vattnar på en gång – utspätt förståss – för det luktar förfärligt. Sätter nya hinkar med några dagars mellanrum under värsta tillväxttiden så att jag alltid har tillgång till detta förträffliga gödningsmedel. Blandar med vallörtsavdrag för bästa näringskombo.
  /Laila

 18. Trädgårdstid den 3 april, 2016 kl 19:19

  Ja, visst är det tungt att köra ut gödsel… Jag var helt slut förra helgen när jag höll på, och jag hade inte ens tid att vila mellan varven, förutom i bilen när jag körde för att hämta andra släplasset. Men man sover gott efteråt, det kan man inte klaga på.
  Vilken cool julros, hoppas du postar bild när den är utslagen!
  Kram Elin

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.